YENİŞEHİRLİOĞLU'NDAN 'KILIÇDAROĞLU' ÇIKIŞI: KENDİ TERCİHİ

SİYASET 22.09.2023 - 23:01, Güncelleme: 22.09.2023 - 23:21
 

YENİŞEHİRLİOĞLU'NDAN 'KILIÇDAROĞLU' ÇIKIŞI: KENDİ TERCİHİ

AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanlığı tarafından Sivil Toplum Kuruluşları Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. AK Partili Yenişehirlioğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi’nin iç hesapları bizi ilgilendirmez. Kılıçdaroğlu’nun bugün mecliste olmaması kendi tercihi. Cumhurbaşkanımızın evveliyatındaki durumla bu durumu birbirine karıştırmak kötü niyetten başka bir şey değildir." dedi.
AK Parti Yunusemre İlçe Başkanlığı tarafından Sivil Toplum Kuruluşları Toplantısında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, sabah saatlerinde düzenlenen basın buluşmasında CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun milletvekili seçilememesiyle ilgili söylediği sözlerin yanlış anlaşıldığını ifade etti. AK Partili Yenişehirlioğlu CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun durumu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın durumunun karşılaştırılmaması gerektiğini ifade etti.  "İFADELERİMİN FARKLI NOKTALARA ÇEKİLDİĞİNİ GÖRDÜM" AK Partili Yenişehirlioğlu, "Esas konuşmama geçmeden önce bir hususa açıklık getirmem gerekiyor. Ben bugün değişik etkinliklerde bulundum. Manisa’mızdaki basın mensuplarıyla bir kahvaltı yaptık. Ben hem Manisa gündemine ilişkin hem de Türkiye gündemine dair açıklamalar yaptım. Burada bir mevzunun Türkiye gündemine taşındığına şahit olduk. Ne kadar doğruları söylersek söyleyelim bazen söyledikleriniz farklı algılanabiliyor. Bağlamından kopartıldığında da bambaşka anlam ifade ediyor. Yerel basınımızla buluştuğumuzda dediğim gibi bazı ifadelerimin farklı noktalara çekildiğini gördüm. Ulusal basındaki bazı gazetelerin bunları haber yaptığını gördüm. Cumhurbaşkanımızın daha evvel ara seçimlerle meclise girmesiyle şuan Kılıçdaroğlu’nun durumu birbiriyle hiç alakalı değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın ara seçimlerle meclise girmesi bambaşka parametrelere sahip, Kılıçdaroğlu’nun bugün mecliste olmaması bambaşka parametrelere sahip. İkisi birbiriyle hiç alakalı olmayan, birbirinden tamamen zıt konular. Sayın Cumhurbaşkanımız o dönem yalnızca okuduğu bir şiirden dolayı kendisine yasaklar getirilmişti. Bugün Sayın Kılıçdaroğlu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin dışında kalması kendi tercihi. Cumhurbaşkanı adayı oldu, seçilemedi ve parlemento dışında kaldı. Bu onların iç meselesi." dedi.  "CHP'NİN İÇ HESAPLARI BİZİ İLGİLENDİRMEZ" AK Partili Yenişehirlioğlu, "Bazı gazeteciler kasıtlı bir şekilde haber yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde ilk defa bir genel başkanının mecliste yer almadığını söyledim. Hepiniz bunu biliyorsunuz, hepiniz bunun şahidisiniz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iç hesapları bizi ilgilendirmez. Türkiye’de akıl sahibi herkes bilir ki milletvekili seçimleri Anayasa’da ve kanunlarda yazılı usullere göre yapılır. Kılıçdaroğlu’nun bugün mecliste olmaması kendi tercihi. Kendisine ilişkin bir yasaklamayla alakalı değil, kendi tercihiyle Cumhurbaşkanı olmak istediği için mecliste yer almamamıştır.  Cumhurbaşkanımızın evveliyatındaki durumla bu durumu birbirine karıştırmak kötü niyetten başka bir şey değildir." açıklamasında bulundu. Musa Akar
AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanlığı tarafından Sivil Toplum Kuruluşları Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. AK Partili Yenişehirlioğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi’nin iç hesapları bizi ilgilendirmez. Kılıçdaroğlu’nun bugün mecliste olmaması kendi tercihi. Cumhurbaşkanımızın evveliyatındaki durumla bu durumu birbirine karıştırmak kötü niyetten başka bir şey değildir." dedi.

AK Parti Yunusemre İlçe Başkanlığı tarafından Sivil Toplum Kuruluşları Toplantısında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, sabah saatlerinde düzenlenen basın buluşmasında CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun milletvekili seçilememesiyle ilgili söylediği sözlerin yanlış anlaşıldığını ifade etti. AK Partili Yenişehirlioğlu CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun durumu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın durumunun karşılaştırılmaması gerektiğini ifade etti. 

"İFADELERİMİN FARKLI NOKTALARA ÇEKİLDİĞİNİ GÖRDÜM"

AK Partili Yenişehirlioğlu, "Esas konuşmama geçmeden önce bir hususa açıklık getirmem gerekiyor. Ben bugün değişik etkinliklerde bulundum. Manisa’mızdaki basın mensuplarıyla bir kahvaltı yaptık. Ben hem Manisa gündemine ilişkin hem de Türkiye gündemine dair açıklamalar yaptım. Burada bir mevzunun Türkiye gündemine taşındığına şahit olduk. Ne kadar doğruları söylersek söyleyelim bazen söyledikleriniz farklı algılanabiliyor. Bağlamından kopartıldığında da bambaşka anlam ifade ediyor. Yerel basınımızla buluştuğumuzda dediğim gibi bazı ifadelerimin farklı noktalara çekildiğini gördüm. Ulusal basındaki bazı gazetelerin bunları haber yaptığını gördüm. Cumhurbaşkanımızın daha evvel ara seçimlerle meclise girmesiyle şuan Kılıçdaroğlu’nun durumu birbiriyle hiç alakalı değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın ara seçimlerle meclise girmesi bambaşka parametrelere sahip, Kılıçdaroğlu’nun bugün mecliste olmaması bambaşka parametrelere sahip. İkisi birbiriyle hiç alakalı olmayan, birbirinden tamamen zıt konular. Sayın Cumhurbaşkanımız o dönem yalnızca okuduğu bir şiirden dolayı kendisine yasaklar getirilmişti. Bugün Sayın Kılıçdaroğlu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin dışında kalması kendi tercihi. Cumhurbaşkanı adayı oldu, seçilemedi ve parlemento dışında kaldı. Bu onların iç meselesi." dedi. 

"CHP'NİN İÇ HESAPLARI BİZİ İLGİLENDİRMEZ"

AK Partili Yenişehirlioğlu, "Bazı gazeteciler kasıtlı bir şekilde haber yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde ilk defa bir genel başkanının mecliste yer almadığını söyledim. Hepiniz bunu biliyorsunuz, hepiniz bunun şahidisiniz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iç hesapları bizi ilgilendirmez. Türkiye’de akıl sahibi herkes bilir ki milletvekili seçimleri Anayasa’da ve kanunlarda yazılı usullere göre yapılır. Kılıçdaroğlu’nun bugün mecliste olmaması kendi tercihi. Kendisine ilişkin bir yasaklamayla alakalı değil, kendi tercihiyle Cumhurbaşkanı olmak istediği için mecliste yer almamamıştır.  Cumhurbaşkanımızın evveliyatındaki durumla bu durumu birbirine karıştırmak kötü niyetten başka bir şey değildir." açıklamasında bulundu. Musa Akar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.