Zekeriya dedenin 50 yıllık “Türkiye” tutkusu

GENEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.08.2023 - 16:57, Güncelleme: 27.08.2023 - 16:17
 

Zekeriya dedenin 50 yıllık “Türkiye” tutkusu

Zekeriya dedenin 50 yıllık “Türkiye” tutkusu
Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Tatlıpınar köyünde yaşayan Fadime ve Zekeriya Onat çifti, 50 yıldır aralıksız Türkiye Gazetesi okuyor.Eşi Fadime Onat’ın (68) elini tutarak “Bizimki nasıl sevdaysa Türkiye de o sevda” diyen Zekeriya Onat (76), 1972 yılında işi sebebiyle gittiği Almanya’da 70’li yılların sonunda radyo, televizyon ve telefon olmamasından dolayı haber alamadığından Türkiye Gazetesi okumaya başladığını söyledi. Okuduğu gazeteleri ilk zamanlar abone olmadığı için biriktiremeyen Onat, abone olduktan sonra biriktirmeye başladı.50 yıldır aralıksız Türkiye Gazetesi okuduğunu söyleyen Onat, “1972 yılında Almanya’ya gittim. 1 kız, 1 oğlum var. 70’li yılların sonunda başladım. Tercüman Gazetesi vardı. Onu bırakınca mecbur kaldım Türkiye Gazetesi okumaya. O zamanlar radyo, televizyon ve telefon yok. Mecbur kaldım gazete okumaya. Biriktirdim. Orada abone değildim. Orada parayla alıyordum. Buraya gelince abone oldum. 50 yıldır aralıksız Türkiye Gazetesi okuyorum. Şimdi 76 yaşındayım. Şimdiki gençler ne okuyorlar ki. Bir telefonları var, onunla oynayıp duruyorlar” dedi.
Zekeriya dedenin 50 yıllık “Türkiye” tutkusu
Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Tatlıpınar köyünde yaşayan Fadime ve Zekeriya Onat çifti, 50 yıldır aralıksız Türkiye Gazetesi okuyor.
Eşi Fadime Onat’ın (68) elini tutarak “Bizimki nasıl sevdaysa Türkiye de o sevda” diyen Zekeriya Onat (76), 1972 yılında işi sebebiyle gittiği Almanya’da 70’li yılların sonunda radyo, televizyon ve telefon olmamasından dolayı haber alamadığından Türkiye Gazetesi okumaya başladığını söyledi. Okuduğu gazeteleri ilk zamanlar abone olmadığı için biriktiremeyen Onat, abone olduktan sonra biriktirmeye başladı.
50 yıldır aralıksız Türkiye Gazetesi okuduğunu söyleyen Onat, “1972 yılında Almanya’ya gittim. 1 kız, 1 oğlum var. 70’li yılların sonunda başladım. Tercüman Gazetesi vardı. Onu bırakınca mecbur kaldım Türkiye Gazetesi okumaya. O zamanlar radyo, televizyon ve telefon yok. Mecbur kaldım gazete okumaya. Biriktirdim. Orada abone değildim. Orada parayla alıyordum. Buraya gelince abone oldum. 50 yıldır aralıksız Türkiye Gazetesi okuyorum. Şimdi 76 yaşındayım. Şimdiki gençler ne okuyorlar ki. Bir telefonları var, onunla oynayıp duruyorlar” dedi.

Amasya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.