ZEYTİNDE ‘PAMUKLU BİTİ’ MESAİSİ

MANİSA 09.04.2024 - 13:25, Güncelleme: 09.04.2024 - 13:31
 

ZEYTİNDE ‘PAMUKLU BİTİ’ MESAİSİ

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde zeytin üretimine büyük zarara veren pamuklu bitine karşı mücadele amacıyla üreticiler bu yıl erkenden ilaçlama yöntemiyle önlem almaya başladı. Bölgede yapılan çalışmalarla zeytinde verimin artması bekleniyor.
Sarıgöl ilçesinde zeytin yetiştiriciliğine büyük zarar veren pamuklu bit zararlısına karşı çiftçiler tarafından ilaçlama yapılmasına başlandı. Zeytin yetiştiriciliğinin yoğun olduğu Afşar Mahallesi'nde çiftçiler bu yıl çiftçiler pamuklu bit zararlısına karşı erkenden hummalı bir çalışma içerisine girdi. “ZEYTİNLERİN ÜZERİNDE VERİM ÇOK GÜZEL” Zeytin üreticisi Mustafa Akciğer, "Bu yıl zeytinlerin üzerinde verim çok güzel. Bunu korumak için şimdiden ilaçlamak çok önemli. İnşallah bu yıl güzel verim alırız" dedi.  “HAŞEREYLE ETKİN MÜCADELE EDİLMELİDİR” Geçtiğimiz yıl pamuklu bit zararlısı nedeniyle zeytinde büyük bir verim kaybının yaşandığını belirten Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Bu yıl zeytinlerin verimi çok güzel bugünlerde pamuklu bit denilen haşereyle etkin mücadele edilmelidir. Zaten zeytin üreticilerimiz mücadeleye de başladılar" diye konuştu. (İHA)                                        
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde zeytin üretimine büyük zarara veren pamuklu bitine karşı mücadele amacıyla üreticiler bu yıl erkenden ilaçlama yöntemiyle önlem almaya başladı. Bölgede yapılan çalışmalarla zeytinde verimin artması bekleniyor.

Sarıgöl ilçesinde zeytin yetiştiriciliğine büyük zarar veren pamuklu bit zararlısına karşı çiftçiler tarafından ilaçlama yapılmasına başlandı. Zeytin yetiştiriciliğinin yoğun olduğu Afşar Mahallesi'nde çiftçiler bu yıl çiftçiler pamuklu bit zararlısına karşı erkenden hummalı bir çalışma içerisine girdi.

“ZEYTİNLERİN ÜZERİNDE VERİM ÇOK GÜZEL”

Zeytin üreticisi Mustafa Akciğer, "Bu yıl zeytinlerin üzerinde verim çok güzel. Bunu korumak için şimdiden ilaçlamak çok önemli. İnşallah bu yıl güzel verim alırız" dedi. 

“HAŞEREYLE ETKİN MÜCADELE EDİLMELİDİR”

Geçtiğimiz yıl pamuklu bit zararlısı nedeniyle zeytinde büyük bir verim kaybının yaşandığını belirten Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Bu yıl zeytinlerin verimi çok güzel bugünlerde pamuklu bit denilen haşereyle etkin mücadele edilmelidir. Zaten zeytin üreticilerimiz mücadeleye de başladılar" diye konuştu. (İHA)                                        

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.