AKPINAR DOĞALGAZA KAVUŞUYOR

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.01.2018 - 10:02, Güncelleme: 04.01.2018 - 10:02
 

AKPINAR DOĞALGAZA KAVUŞUYOR

Şehzadeler ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi’nde yaklaşık 1 ay önce başlayan doğalgaz hattı döşeme çalışmasında sona gelindi. Manisa Gaz ile görüşmelerin ardından hız kazanan çalışmanın neticesinde, Akpınar’ın yüzde 70’ine, önümüzdeki günlerde doğalgaz aboneliği verilmeye başlanacak.
HABER ÖZLEM UNCU Doğalgaz hattının döşenmesi için yıllardır yasal düzenlemeleri takip eden yaklaşık 13 bin nüfuslu Akpınar Mahallesi, doğalgaz aboneliğini ilk defa kullanacak. Doğalgaz hattının döşenmesi ile mahalleli vatandaşlar rahat edecek. “10 GÜN SONRA ABONELİKLER VERİLECEK” Akpınar Mahalle Muhtarı BişarSaknuk, doğalgaz döşemesi ile ilgili mahallenin son durumu hakkında bilgi verdi, “ Yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğümüz doğalgaz  döşemesi ile ilgili görüşmelerimizin yasal prosedürlerini çok kısa bir süre önce tamamladık. Faaliyete geçen çalışmalar ile hat kısa bir süre önce döşenmeye başladı. Manisa Gaz’ın müdürü ile görüştük. Kendisinin söylemi ile en geç 10 gün içerisinde meşalemizi yakacağız. Yani 10 gün sonra Allah nasip ederse mahallemizdeki vatandaşlarımıza talepleri doğrultusunda doğalgaz aboneliklerini vermeye başlayacağız. Bu vesile ile Manisa Gaz Genel Müdürümüz İbrahim Başaran Bey’e de teşekkür ediyorum. Hizmetimiz vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi. “YÜZDE 70’İ TAMAMLANDI” Doğalgaz döşeme çalışmalarının mahallenin bir bölümünde gerçekleştirildiğini ifade eden Muhtar BişarSaknuk, “Yaklaşık 13 bin nüfusa sahip mahallemizin tamamına doğalgaz hattımızın döşenmesi kısa bir süre de olsa gecikmeli olacak. Çünkü doğalgaz firmasının bazı müteahhitlerinden kaynaklanan bir durum sebebiyle, şuan için mahallemizin yüzde 70’ine doğalgaz hattı döşeniyor. Bu demek oluyor ki; Mahallemizin 40 sokağına doğalgaz hattını döşedik. Yani 40 sokakta toplam 400- 500 abonelik başlatılacak. Geriye kalan 15 sokağımız, mahallemizin yüzde 30’luk kısmını oluşturuyor. En kısa zamanda bu 15 sokağımıza da hattı döşeyeceğiz. Bu bizim boynumuzun borcudur. Mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın içi rahat olsun” açıklamasında bulundu. “HEM EKONOMİK HEM SAĞLIKLI” Doğalgaz kullanıcılarının avantajlarına dikkat çeken BişarSaknuk şu ifadelere yer verdi, “Akpınar mahallemize doğalgazın gelmesiyle vatandaşlarımız ile birlikte biz de büyük ölçüde rahata kavuşacağız. Vatandaşlarımız evin her yerine döşenen doğalgaz boruları sayesinde lavabo ve banyosuna kadar ısınmış olacak. Bugün büyük bir tüp 100 TL. Bir ay boyunca tek bir tüp ile vatandaş hem yemeğini pişirip hem de şofbeninde kullanamaz. Yetmez çünkü. Doğalgaz aboneliği alan vatandaşlarımız evine tüp almamış olacak. Yemek, ısınma ve duş ihtiyacını doğalgaz ile karşılayacak. Ayrıca, doğalgaz sağlık açısından da önemli derecede etkileri var. Örneğin, benim eşim kronik astım hastası. Eşim gibi birçok vatandaşımız var kronik astım hastalığı olan. Odun, kömür sobaları; kronik astım hastalıklarını ciddi derecede tetikliyor. Doğalgaz hattının mahallemize gelmesiyle en başta kendi eşim olmak üzere birçok hastamız da rahat bir nefes almış olacaklar. Doğalgazın mahallemize gelmesini vatandaşlarımız canı gönülden istiyor ve abonelik için de gün sayıyorlar.”    
Şehzadeler ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi’nde yaklaşık 1 ay önce başlayan doğalgaz hattı döşeme çalışmasında sona gelindi. Manisa Gaz ile görüşmelerin ardından hız kazanan çalışmanın neticesinde, Akpınar’ın yüzde 70’ine, önümüzdeki günlerde doğalgaz aboneliği verilmeye başlanacak.
HABER
ÖZLEM UNCU

Doğalgaz hattının döşenmesi için yıllardır yasal düzenlemeleri takip eden yaklaşık 13 bin nüfuslu Akpınar Mahallesi, doğalgaz aboneliğini ilk defa kullanacak. Doğalgaz hattının döşenmesi ile mahalleli vatandaşlar rahat edecek.

“10 GÜN SONRA ABONELİKLER VERİLECEK”
Akpınar Mahalle Muhtarı BişarSaknuk, doğalgaz döşemesi ile ilgili mahallenin son durumu hakkında bilgi verdi, “ Yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğümüz doğalgaz  döşemesi ile ilgili görüşmelerimizin yasal prosedürlerini çok kısa bir süre önce tamamladık. Faaliyete geçen çalışmalar ile hat kısa bir süre önce döşenmeye başladı. Manisa Gaz’ın müdürü ile görüştük. Kendisinin söylemi ile en geç 10 gün içerisinde meşalemizi yakacağız. Yani 10 gün sonra Allah nasip ederse mahallemizdeki vatandaşlarımıza talepleri doğrultusunda doğalgaz aboneliklerini vermeye başlayacağız. Bu vesile ile Manisa Gaz Genel Müdürümüz İbrahim Başaran Bey’e de teşekkür ediyorum. Hizmetimiz vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“YÜZDE 70’İ TAMAMLANDI”
Doğalgaz döşeme çalışmalarının mahallenin bir bölümünde gerçekleştirildiğini ifade eden Muhtar BişarSaknuk, “Yaklaşık 13 bin nüfusa sahip mahallemizin tamamına doğalgaz hattımızın döşenmesi kısa bir süre de olsa gecikmeli olacak. Çünkü doğalgaz firmasının bazı müteahhitlerinden kaynaklanan bir durum sebebiyle, şuan için mahallemizin yüzde 70’ine doğalgaz hattı döşeniyor. Bu demek oluyor ki; Mahallemizin 40 sokağına doğalgaz hattını döşedik. Yani 40 sokakta toplam 400- 500 abonelik başlatılacak. Geriye kalan 15 sokağımız, mahallemizin yüzde 30’luk kısmını oluşturuyor. En kısa zamanda bu 15 sokağımıza da hattı döşeyeceğiz. Bu bizim boynumuzun borcudur. Mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın içi rahat olsun” açıklamasında bulundu.

“HEM EKONOMİK HEM SAĞLIKLI”
Doğalgaz kullanıcılarının avantajlarına dikkat çeken BişarSaknuk şu ifadelere yer verdi, “Akpınar mahallemize doğalgazın gelmesiyle vatandaşlarımız ile birlikte biz de büyük ölçüde rahata kavuşacağız. Vatandaşlarımız evin her yerine döşenen doğalgaz boruları sayesinde lavabo ve banyosuna kadar ısınmış olacak. Bugün büyük bir tüp 100 TL. Bir ay boyunca tek bir tüp ile vatandaş hem yemeğini pişirip hem de şofbeninde kullanamaz. Yetmez çünkü. Doğalgaz aboneliği alan vatandaşlarımız evine tüp almamış olacak. Yemek, ısınma ve duş ihtiyacını doğalgaz ile karşılayacak. Ayrıca, doğalgaz sağlık açısından da önemli derecede etkileri var. Örneğin, benim eşim kronik astım hastası. Eşim gibi birçok vatandaşımız var kronik astım hastalığı olan. Odun, kömür sobaları; kronik astım hastalıklarını ciddi derecede tetikliyor. Doğalgaz hattının mahallemize gelmesiyle en başta kendi eşim olmak üzere birçok hastamız da rahat bir nefes almış olacaklar. Doğalgazın mahallemize gelmesini vatandaşlarımız canı gönülden istiyor ve abonelik için de gün sayıyorlar.”
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.