AYDEMİR’DEN MUHALEFETE ELEŞTİRİ: ŞEŞ BAŞKANLIK SİSTEMİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.01.2023 - 12:47, Güncelleme: 25.01.2023 - 12:47
 

AYDEMİR’DEN MUHALEFETE ELEŞTİRİ: ŞEŞ BAŞKANLIK SİSTEMİ

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Meclis Genel Kurulunda CHP’nin verdiği Meclis Araştırma Önergesi üzerine AK Parti Grubu adına konuşma yaptı. Aydemir, “Biz eş başkanlık sistemini görmüştük, şimdi yeni bir sistem daha muhalefet sayesinde lügatımıza girmiş oldu. O da şeş (altı) başkanlık sistemi.” ifadesinde bulundu.
Önergenin konusu Cumhurbaşkanlığı Makamı ile Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’nın harcırah, taşıt, kamu konutları, ihale ve satın alma ile mali işlemlerini konu alan hiçbir yönetmeliğin Resmi Gazetede yayımlanmadığıydı. MUHALEFET CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNİ ELEŞTİRDİ Muhalefet Milletvekilleri bu konu üzerinden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini de eleştirdi. Konuşmasında olmadığı iddia edilen yönetmeliklerle ilgili konuya açıklık getirerek başlayan Aydemir, 1984 tarihli ve 3011 sayılı Kanunun 1. Maddesi uyarınca ‘milli emniyet ve milli güvenlikle ilgili olan ve gizlilik derecesi taşıyan’ yönetmeliklerin Resmi Gazetede yayımlanmadığını söyledi. AYDEMİR’DEN SERT TEPKİ Aydemir, Sayıştay tarafından da mevcut olduğu raporlarda belirtilen yönetmeliklerin 2018 ve 2019 yıllarında yürürlüğe konulmuş olduğunu ve yukarıda belirtilen gerekçeyle Resmi Gazetede yayımlanmadığını ifade etti. Ayrıca, o tarihlerden önceki işlemlerin de yürürlükte bulunan genel mevzuat hükümleri uyarınca gerçekleştirildiğinin altını çizdi. Yine önceki dönemlerde de bu tür düzenlemelerin Resmi Gazetede yayımlanmadığını da belirten Aydemir, konuşmasının sonunda sistem eleştirilerine sert yanıt verdi. “SEÇİMLERE AYNI SİSTEMLE GİDECEĞİZ” Aydemir; “16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandumla ülkemizin yeni yönetim sistemi belirlenmiştir. Bu sistemin adı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir. Ve şu hususun altını tekrar çizmek istiyorum, bu sisteme geçilmesine aziz milletimiz karar vermiştir. Önümüzdeki seçimlere de aynı sistemle gideceğiz. Ancak muhalefetin aklında sanıyorum başka bir sistem var. Biz eş başkanlık sistemini görmüştük, şimdi yeni bir sistem daha muhalefet sayesinde lügatımıza girmiş oldu. O da şeş (altı) başkanlık sistemi.” diyerek 6’lı masayı ve muhalefetin söylemlerini eleştirdi. Aydemir; ilk defa şeş başkanlık kavramını kullanan bir siyasetçi olarak da siyaset diline farklı bir kavram kazandırmış oldu.
AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Meclis Genel Kurulunda CHP’nin verdiği Meclis Araştırma Önergesi üzerine AK Parti Grubu adına konuşma yaptı. Aydemir, “Biz eş başkanlık sistemini görmüştük, şimdi yeni bir sistem daha muhalefet sayesinde lügatımıza girmiş oldu. O da şeş (altı) başkanlık sistemi.” ifadesinde bulundu.

Önergenin konusu Cumhurbaşkanlığı Makamı ile Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’nın harcırah, taşıt, kamu konutları, ihale ve satın alma ile mali işlemlerini konu alan hiçbir yönetmeliğin Resmi Gazetede yayımlanmadığıydı.

MUHALEFET CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNİ ELEŞTİRDİ

Muhalefet Milletvekilleri bu konu üzerinden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini de eleştirdi. Konuşmasında olmadığı iddia edilen yönetmeliklerle ilgili konuya açıklık getirerek başlayan Aydemir, 1984 tarihli ve 3011 sayılı Kanunun 1. Maddesi uyarınca ‘milli emniyet ve milli güvenlikle ilgili olan ve gizlilik derecesi taşıyan’ yönetmeliklerin Resmi Gazetede yayımlanmadığını söyledi.

AYDEMİR’DEN SERT TEPKİ

Aydemir, Sayıştay tarafından da mevcut olduğu raporlarda belirtilen yönetmeliklerin 2018 ve 2019 yıllarında yürürlüğe konulmuş olduğunu ve yukarıda belirtilen gerekçeyle Resmi Gazetede yayımlanmadığını ifade etti. Ayrıca, o tarihlerden önceki işlemlerin de yürürlükte bulunan genel mevzuat hükümleri uyarınca gerçekleştirildiğinin altını çizdi. Yine önceki dönemlerde de bu tür düzenlemelerin Resmi Gazetede yayımlanmadığını da belirten Aydemir, konuşmasının sonunda sistem eleştirilerine sert yanıt verdi.

“SEÇİMLERE AYNI SİSTEMLE GİDECEĞİZ”

Aydemir; “16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandumla ülkemizin yeni yönetim sistemi belirlenmiştir. Bu sistemin adı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir. Ve şu hususun altını tekrar çizmek istiyorum, bu sisteme geçilmesine aziz milletimiz karar vermiştir. Önümüzdeki seçimlere de aynı sistemle gideceğiz. Ancak muhalefetin aklında sanıyorum başka bir sistem var. Biz eş başkanlık sistemini görmüştük, şimdi yeni bir sistem daha muhalefet sayesinde lügatımıza girmiş oldu. O da şeş (altı) başkanlık sistemi.” diyerek 6’lı masayı ve muhalefetin söylemlerini eleştirdi. Aydemir; ilk defa şeş başkanlık kavramını kullanan bir siyasetçi olarak da siyaset diline farklı bir kavram kazandırmış oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.