“BASIN HÜRDÜR, SANSÜR EDİLEMEZ!”

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.10.2022 - 14:54, Güncelleme: 06.10.2022 - 14:54
 

“BASIN HÜRDÜR, SANSÜR EDİLEMEZ!”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, TBMM’de görüşmeye devam edilen dezenformasyon yasasına ilişkin açıklama yaptı. Başkan Eryılmaz, “Halkın haber alma özgürlüğü tamamen engellenecek. Gazeteciler ve tüm kamuoyu için korkunç bir yasa teklifi yürürlüğe girmek üzere.” dedi.
TBMM’de Dezenformasyonla Mücadele Yasası görüşülmeye devam ediliyor. Toplumun birçok kesimi tarafından tepkiyle karşılanan dezenformasyon yasasına ilişkin İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz da değerlendirmelerde bulundu. “HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜ TAMAMEN ENGELLENECEK” Başkan Eryılmaz, “Sözde dezenformasyon yasasında, iktidarın beğenmediği her şey suç teşkil ediyor. 40 maddelik bu teklif yürürlüğe girdiğinde gazeteciler kulis bilgilerini bile yazamayacak duruma gelecek. Halkın haber alma özgürlüğü tamamen engellenecek. İktidarın gözündeki ‘makbul olmayan’ gazeteciler, uydurma suçlarla yargılanacak. Gazeteciler ve tüm kamuoyu için korkunç bir yasa teklifi yürürlüğe girmek üzere.” dedi. “SANSÜR YASASINA HAYIR DİYORUZ” İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı, “Seçime kısa bir süre kala gazetecilerin ve basın kuruluşlarının üzerinde baskı kurarak halkın gerçeklerden kopuk yaşamasını sağlamak istiyorlar. Gerçekleri yazan, söyleyen gazetecileri iş kaygısı ve hapis cezalarıyla korkutmaya çalışıyorlar. Susturma, korkutma ve sansür yasasına hayır diyoruz. Basın hürdür, sansür edilemez!” açıklamasında bulundu.
İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, TBMM’de görüşmeye devam edilen dezenformasyon yasasına ilişkin açıklama yaptı. Başkan Eryılmaz, “Halkın haber alma özgürlüğü tamamen engellenecek. Gazeteciler ve tüm kamuoyu için korkunç bir yasa teklifi yürürlüğe girmek üzere.” dedi.

TBMM’de Dezenformasyonla Mücadele Yasası görüşülmeye devam ediliyor. Toplumun birçok kesimi tarafından tepkiyle karşılanan dezenformasyon yasasına ilişkin İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz da değerlendirmelerde bulundu.

“HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜ TAMAMEN ENGELLENECEK”

Başkan Eryılmaz, “Sözde dezenformasyon yasasında, iktidarın beğenmediği her şey suç teşkil ediyor. 40 maddelik bu teklif yürürlüğe girdiğinde gazeteciler kulis bilgilerini bile yazamayacak duruma gelecek. Halkın haber alma özgürlüğü tamamen engellenecek. İktidarın gözündeki ‘makbul olmayan’ gazeteciler, uydurma suçlarla yargılanacak. Gazeteciler ve tüm kamuoyu için korkunç bir yasa teklifi yürürlüğe girmek üzere.” dedi.

“SANSÜR YASASINA HAYIR DİYORUZ”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı, “Seçime kısa bir süre kala gazetecilerin ve basın kuruluşlarının üzerinde baskı kurarak halkın gerçeklerden kopuk yaşamasını sağlamak istiyorlar. Gerçekleri yazan, söyleyen gazetecileri iş kaygısı ve hapis cezalarıyla korkutmaya çalışıyorlar. Susturma, korkutma ve sansür yasasına hayır diyoruz. Basın hürdür, sansür edilemez!” açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.