BAŞKAN İKSİR: KIZILAY TİCARETHANEYE DÖNMÜŞ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.02.2023 - 15:36, Güncelleme: 28.02.2023 - 15:36
 

BAŞKAN İKSİR: KIZILAY TİCARETHANEYE DÖNMÜŞ

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından depremin 3'üncü gününde AHBAP Derneği’ne 46 milyon lira karşılığında 2 bin 50 adet çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay’ı ve Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ı sert bir dille eleştirdi. Başkan İksir, “Biri Kızılay’a bir ticarethane olmadığını hatırlatmalı.” diye konuştu.
İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir, Kızılay Başkanı Kerem Kınık ve Kızılay yönetim kurulunu milletten özür dileyerek, istifa etmelerini istedi. “HİÇ Mİ ALLAH KORKUNUZ YOK?” Başkan İksir, “155 yıllık bir tarihi olan Kızılay ihtiyaçları halka sunması gereken bir kurumdur. Fakat günümüzün liyakatsiz yöneticileri sayesinde maalesef Kızılay ticarethaneye dönmüş durumda. Kızılay’ın bu zor günlerde halkının yanında olması gereken ilk kurum olması gerekirken, geçtiğimiz günlerde Kızılay Başkanı Kerem Kınık attığı tweetle, Kızılay’ın bir sivil toplum kuruluşuna 46 milyon lira karşılığında 2 bin 50 adet çadır sattığını itiraf etti. Bu da yetmedi gazeteci İsmail Arı’nın haberi ile Kızılay’ın Trakya deposunda 35 TIR’lık çadır stokunun olduğunu öğrendik. El insaf! Hiç mi Allah korkunuz yok? Biri Kızılay’a bir ticarethane olmadığını hatırlatmalı. Halk deprem bölgesinde ilk günden beri çadır diye bağırırken, soğuktan donma tehlikesi altındayken Kızılay bunu nasıl yapar?“ dedi. BAŞKAN İKSİR’DEN İSTİFAYA DAVET İYİ Partili Ali Zafer İksir son olarak şu ifadeleri kullandı, “Kızılay’ın içerisine düştüğü bu duruma 81 il ve ilçe şube başkanlarından hala bir tane tepki ve istifa gelmedi. Kızılay Başkanı Kerem Kınık ve Kızılay yönetim kuruluna sesleniyorum, derhal milletimizden özür dileyip, istifa edin. Bu yaptıklarınızın belki bu düzende hesabını sormayacaklar ama az kaldı 14 Mayıs, olmadı 18 Hazirandan sonra bunların sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu yolsuzluk ve ihmallerde ne kadar sorumlu varsa hepiniz yargı önünde tek tek hesap vereceksiniz.”
İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından depremin 3'üncü gününde AHBAP Derneği’ne 46 milyon lira karşılığında 2 bin 50 adet çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay’ı ve Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ı sert bir dille eleştirdi. Başkan İksir, “Biri Kızılay’a bir ticarethane olmadığını hatırlatmalı.” diye konuştu.

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir, Kızılay Başkanı Kerem Kınık ve Kızılay yönetim kurulunu milletten özür dileyerek, istifa etmelerini istedi.

“HİÇ Mİ ALLAH KORKUNUZ YOK?”

Başkan İksir, “155 yıllık bir tarihi olan Kızılay ihtiyaçları halka sunması gereken bir kurumdur. Fakat günümüzün liyakatsiz yöneticileri sayesinde maalesef Kızılay ticarethaneye dönmüş durumda. Kızılay’ın bu zor günlerde halkının yanında olması gereken ilk kurum olması gerekirken, geçtiğimiz günlerde Kızılay Başkanı Kerem Kınık attığı tweetle, Kızılay’ın bir sivil toplum kuruluşuna 46 milyon lira karşılığında 2 bin 50 adet çadır sattığını itiraf etti. Bu da yetmedi gazeteci İsmail Arı’nın haberi ile Kızılay’ın Trakya deposunda 35 TIR’lık çadır stokunun olduğunu öğrendik. El insaf! Hiç mi Allah korkunuz yok? Biri Kızılay’a bir ticarethane olmadığını hatırlatmalı. Halk deprem bölgesinde ilk günden beri çadır diye bağırırken, soğuktan donma tehlikesi altındayken Kızılay bunu nasıl yapar?“ dedi.

BAŞKAN İKSİR’DEN İSTİFAYA DAVET

İYİ Partili Ali Zafer İksir son olarak şu ifadeleri kullandı, “Kızılay’ın içerisine düştüğü bu duruma 81 il ve ilçe şube başkanlarından hala bir tane tepki ve istifa gelmedi. Kızılay Başkanı Kerem Kınık ve Kızılay yönetim kuruluna sesleniyorum, derhal milletimizden özür dileyip, istifa edin. Bu yaptıklarınızın belki bu düzende hesabını sormayacaklar ama az kaldı 14 Mayıs, olmadı 18 Hazirandan sonra bunların sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu yolsuzluk ve ihmallerde ne kadar sorumlu varsa hepiniz yargı önünde tek tek hesap vereceksiniz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.