CHP MANİSA’DAN 96. YILINDA ‘MEDENİ KANUN’ AÇIKLAMASI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.02.2022 - 15:46, Güncelleme: 17.02.2022 - 15:46
 

CHP MANİSA’DAN 96. YILINDA ‘MEDENİ KANUN’ AÇIKLAMASI

Türk Medeni Kanunu’nun kabulünün 96.’ncı yıldönümü sebebiyle açıklama yapan CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal Türk Medeni Kanunu’nun kabulü ile birlikte kadının toplumda birçok hak kazanıldığını ancak bu hakların zamanla aşındırıldığını söyledi.
Türk Medeni Kanunu’nun kabulünün 96.’ncı yıldönümü sebebiyle CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, CHP Şehzadeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Yeşilok ve partili kadınlar ile birlikte basın açıklaması yaptı. Partinin il binasında düzenlenen basın açıklamasına CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak’ta katılarak destek verdi. “BÖYLESİ ÖNEMLİ BİR GÜNDE YİNE YASTAYIZ” Basın açıklamasını yapan CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, Türk Medeni Kanunu’nun Kabulünü nişanlısı tarafından katledilen Sıla Şentürk sebebiyle buruk kutladıklarını ifade etti. CHP’li Uysal basın açıklamasına şu cümlelerle başladı: “Ne yazık ki, böylesine önemli bir günde yine yastayız. 16 yaşında evlendirilmeye çalışılan ve nişanlısı tarafından katledilen Sıla Şentürk’ün yasını tutuyoruz. Katil Hüseyin Can Gökçek’in 10 ayrı suçtan sabıkası olduğu ortaya çıktı. 1 yıl önce Sıla’yı kaçırmaya çalıştığı yargıya taşınan bu caninin tutuklanması için 16 yaşındaki bir çocuğun katledilmesi mi gerekti? Şimdi ülkeyi yönetenler arka arkaya kınama mesajları yayınlıyor. Biz çocuk istismarının üzerine giderken ‘küçüğün rızasından bahseden’ siz değil miydiniz? Biz, istismar duruşmalarından adil bir karar çıkması için adliye salonlarında nöbet tutarken, ‘bir defadan bir şey çıkmaz’ diyen siz değil miydiniz? Biz, erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele ederken, tecavüzcüleri aklama yasasını (TCK 103) çıkarmaya çalışan siz değil miydiniz? Biz, kadınların ve çocukların yaşam hakkını savunurken, kadınların ve çocukların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi’ni bir gecede fesheden siz değil miydiniz?” “HER GEÇEN GÜN KAZANILMIŞ HAKLARIMIZ AŞINDIRILIYOR” Türk Medeni Kanunu’nun kabulü ile birlikte kadının toplumda birçok hak kazanıldığını belirten CHP’li Uysal, özellikle son 20 yılda kadının haklarının aşındırıldığını söyleyerek; “AKP iktidarının kadın erkek eşitliğine inanmayan zihniyeti, her geçen gün kazanılmış haklarımızı aşındırdı. 2017 yılında “müftülere resmi nikâh yetkisi” tanındı. Böylece laik hukukun simgesi olan Medeni Kanunu’muzla sağlanan hukuk birliği göz ardı edildi. 2021 yılında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir gece yarısı kararı ile kadının yaşam hakkını savunan İstanbul Sözleşmesi hukuksuz bir şekilde feshedildi. Şimdi de kadının nafaka hakkına göz dikildi. Şahsım hükümetinin yaptıkları bunlarla da bitmiyor. Aile Hukuku’nda ‘zorunlu arabuluculuk’ uygulaması getirilmeye çalışılıyor. Bu düzenleme hayata geçirilirse; kadınlar açısından yeni mağduriyetler yaratılacak. Biz bu hakları büyük mücadeleler sonunda kazandık. Cumhuriyetimizi kadın erkek beraber kurduk. Cumhuriyet Halk Partisi olarak diyoruz ki; eşit, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan bir Türkiye’yi yeniden hep birlikte inşa edeceğiz. Aydınlık bir gelecek tasarısıyla kurulan Cumhuriyetimizin karartılmasına asla izin vermeyeceğiz.”-
Türk Medeni Kanunu’nun kabulünün 96.’ncı yıldönümü sebebiyle açıklama yapan CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal Türk Medeni Kanunu’nun kabulü ile birlikte kadının toplumda birçok hak kazanıldığını ancak bu hakların zamanla aşındırıldığını söyledi.

Türk Medeni Kanunu’nun kabulünün 96.’ncı yıldönümü sebebiyle CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, CHP Şehzadeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Yeşilok ve partili kadınlar ile birlikte basın açıklaması yaptı. Partinin il binasında düzenlenen basın açıklamasına CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak’ta katılarak destek verdi.

“BÖYLESİ ÖNEMLİ BİR GÜNDE YİNE YASTAYIZ”

Basın açıklamasını yapan CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, Türk Medeni Kanunu’nun Kabulünü nişanlısı tarafından katledilen Sıla Şentürk sebebiyle buruk kutladıklarını ifade etti. CHP’li Uysal basın açıklamasına şu cümlelerle başladı: “Ne yazık ki, böylesine önemli bir günde yine yastayız. 16 yaşında evlendirilmeye çalışılan ve nişanlısı tarafından katledilen Sıla Şentürk’ün yasını tutuyoruz. Katil Hüseyin Can Gökçek’in 10 ayrı suçtan sabıkası olduğu ortaya çıktı. 1 yıl önce Sıla’yı kaçırmaya çalıştığı yargıya taşınan bu caninin tutuklanması için 16 yaşındaki bir çocuğun katledilmesi mi gerekti? Şimdi ülkeyi yönetenler arka arkaya kınama mesajları yayınlıyor. Biz çocuk istismarının üzerine giderken ‘küçüğün rızasından bahseden’ siz değil miydiniz? Biz, istismar duruşmalarından adil bir karar çıkması için adliye salonlarında nöbet tutarken, ‘bir defadan bir şey çıkmaz’ diyen siz değil miydiniz? Biz, erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele ederken, tecavüzcüleri aklama yasasını (TCK 103) çıkarmaya çalışan siz değil miydiniz? Biz, kadınların ve çocukların yaşam hakkını savunurken, kadınların ve çocukların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi’ni bir gecede fesheden siz değil miydiniz?”

“HER GEÇEN GÜN KAZANILMIŞ HAKLARIMIZ AŞINDIRILIYOR”

Türk Medeni Kanunu’nun kabulü ile birlikte kadının toplumda birçok hak kazanıldığını belirten CHP’li Uysal, özellikle son 20 yılda kadının haklarının aşındırıldığını söyleyerek; “AKP iktidarının kadın erkek eşitliğine inanmayan zihniyeti, her geçen gün kazanılmış haklarımızı aşındırdı. 2017 yılında “müftülere resmi nikâh yetkisi” tanındı. Böylece laik hukukun simgesi olan Medeni Kanunu’muzla sağlanan hukuk birliği göz ardı edildi. 2021 yılında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir gece yarısı kararı ile kadının yaşam hakkını savunan İstanbul Sözleşmesi hukuksuz bir şekilde feshedildi. Şimdi de kadının nafaka hakkına göz dikildi. Şahsım hükümetinin yaptıkları bunlarla da bitmiyor. Aile Hukuku’nda ‘zorunlu arabuluculuk’ uygulaması getirilmeye çalışılıyor. Bu düzenleme hayata geçirilirse; kadınlar açısından yeni mağduriyetler yaratılacak. Biz bu hakları büyük mücadeleler sonunda kazandık. Cumhuriyetimizi kadın erkek beraber kurduk. Cumhuriyet Halk Partisi olarak diyoruz ki; eşit, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan bir Türkiye’yi yeniden hep birlikte inşa edeceğiz. Aydınlık bir gelecek tasarısıyla kurulan Cumhuriyetimizin karartılmasına asla izin vermeyeceğiz.”-

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.