EGE TÜRKÜLERİ KOROSU KURULDU

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.01.2018 - 14:18, Güncelleme: 22.01.2018 - 14:18
 

EGE TÜRKÜLERİ KOROSU KURULDU

Ege Türkülerini seslendiren koro kuruldu
Manisa Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi'nde Ege türkülerinin insanlar tarafından daha bilinir olması için koro kuruldu. Koronun başına ise Manisa’nın ünlü şef Mustafa Kılınç geçti. Ege bölgesi türkülerinin Ege'de yaşayanlar tarafında bilinmesini istediklerini ifade eden Koro Şefi Mustafa Kılınç, "Ege'deki halk kültürünün devamını sağlamak için koroyu kurduk. Küçük arkadaşlarımız var, yetişkin arkadaşlarımız var. Bu kültüre sahip olan arkadaşlarımız var ama bizim amacımız tüm Manisa halkına bu kültürü yaşatmak, öğretmek ve ulaştırmak. Koro konserlerinde sadece türküleri seslendirmeyeceğiz. Türkülerin yanında hikayelerini de sahneleyecek tiyatral gösteriler olacak" dedi.    Ege türkülerinin daha ön plana çıkarmak istediklerini belirten Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca, "Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi olarak burada her Manisalı harmandalı oynamalı diye bir proje başlattık. Bunun sonucunda birçok insanın kurs merkezimize geldiğini gördük. Bu bize mutluluk verdi. Harmandalı gibi Ege türkülerinin canlanması için Mustafa Kılınç hocamız bir koro oluşturdu. Etkinlikler yapmak, Ege'nin türkülerinin insanlar tarafından daha dinlenir olmasını istiyoruz" Manisalılar için 2 konser düzenleyeceklerinin müjdesini veren Kanca, "Çok güzel çalıyorlar. Bunu önce Ege'nin türküleri ve yurdumun türküleri olarak 2 etkinlikte bunu göreceksiniz. Türk kültürünü, türküleri, bağlamayı tüm Manisalılara duyurmak istiyoruz. 2'nci dönem başında Ege türküleri, Mayıs ayında ise yurdum türküleri konserini vereceğiz. Çok güzel bir konser olacağından hiç şüphem yok" ifadelerini kullandı.
Ege Türkülerini seslendiren koro kuruldu
Manisa Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi'nde Ege türkülerinin insanlar tarafından daha bilinir olması için koro kuruldu. Koronun başına ise Manisa’nın ünlü şef Mustafa Kılınç geçti. Ege bölgesi türkülerinin Ege'de yaşayanlar tarafında bilinmesini istediklerini ifade eden Koro Şefi Mustafa Kılınç, "Ege'deki halk kültürünün devamını sağlamak için koroyu kurduk. Küçük arkadaşlarımız var, yetişkin arkadaşlarımız var. Bu kültüre sahip olan arkadaşlarımız var ama bizim amacımız tüm Manisa halkına bu kültürü yaşatmak, öğretmek ve ulaştırmak. Koro konserlerinde sadece türküleri seslendirmeyeceğiz. Türkülerin yanında hikayelerini de sahneleyecek tiyatral gösteriler olacak" dedi. 
 
Ege türkülerinin daha ön plana çıkarmak istediklerini belirten Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca, "Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi olarak burada her Manisalı harmandalı oynamalı diye bir proje başlattık. Bunun sonucunda birçok insanın kurs merkezimize geldiğini gördük. Bu bize mutluluk verdi. Harmandalı gibi Ege türkülerinin canlanması için Mustafa Kılınç hocamız bir koro oluşturdu. Etkinlikler yapmak, Ege'nin türkülerinin insanlar tarafından daha dinlenir olmasını istiyoruz"
Manisalılar için 2 konser düzenleyeceklerinin müjdesini veren Kanca, "Çok güzel çalıyorlar. Bunu önce Ege'nin türküleri ve yurdumun türküleri olarak 2 etkinlikte bunu göreceksiniz. Türk kültürünü, türküleri, bağlamayı tüm Manisalılara duyurmak istiyoruz. 2'nci dönem başında Ege türküleri, Mayıs ayında ise yurdum türküleri konserini vereceğiz. Çok güzel bir konser olacağından hiç şüphem yok" ifadelerini kullandı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.