HAYAT PAHALILIĞI VATANDAŞI İSYAN ETTİRDİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.09.2022 - 17:01, Güncelleme: 28.09.2022 - 17:01
 

HAYAT PAHALILIĞI VATANDAŞI İSYAN ETTİRDİ

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak ile birlikte Yunusemre ilçesine bağlı Karaköy pazaryerini ziyaret ederek hem pazar esnafının hem de alışveriş yapmaya çalışan vatandaşın derdini dinledi. Başkan Balaban, “Her ziyarette vatandaşın ve esnafın isyanının bir öncekine göre daha da arttığını gözlemliyoruz.” dedi.
Ziyarette pazarcı esnafı tezgahındaki ürünü satamamaktan, vatandaş ise fiyatların yüksek olması sebebiyle alışveriş yapamamaktan dert yandı. “TEK MAAŞLA EVİMİ GEÇİNDİRMEYE ÇALIŞIYORUM” Pazar yerinde fiyatların yüksek olmasına tepki gösteren emekli bir kadın, Pazar arabasını doldurmadığını ifade ederek şöyle konuştu: “Emekliyim. Ama bu emekli parasıyla Pazar arabasını bile dolduramıyorum. Nasıl doldurayım. Artık her gün ‘En azından canımız sağ’ demekten başka bir şey diyemiyoruz. Artık ölüyoruz ve açız. Evim kira, başımda adamım yok. Tek maaşla evimi geçindirmeye çalışıyorum. Artık ne yapacağımı şaşırdım” “EMEKLİ MAAŞIMLA KİRAYI BİLE ÖDEMİYORUM” Emekli maaşıyla artık bir pazar arabasının doldurulmasının mümkün olmadığını ifade eden başka bir emekli vatandaş ise şöyle konuştu: “Artık bir emekli maaşıyla Pazar arabasını kim doldurabiliyor. Eğer bir de okuyan çocuğun varsa Allah kurtarsın. Vay emeklinin haline. Markete pazara gidemiyoruz. Çünkü her şey ateş pahası. Ne olacak halimiz bilmiyorum. Canımıza doyduk. Bu devirde zengin zengin oldu, fakir ise daha fakir. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Emekli maaşımla kirayı bile ödemiyorum” “BÖYLE REZALET GÖRMEDİM” Pazar yerine alışverişe gelen emekli bir vatandaş ise sitem ederek hayat pahalılığını şu cümlelerle eleştirdi: “Ben ülkücüyüm. Vatansever bir insanım. Bir kilo fasulye 24 lira, domates, patlıcan 10 lira. Bunların hepsi bizim memleketimizde yetişmesine rağmen fiyatlar böyle. Ben eski bir pazarcıyım. Eskiden Pazar arabası dolardı. Şimdi yarısını bile dolduramıyorsun. Böyle rezalet görmedim.”  “ARTIK BU YANGINI GÖRÜN” Pazaryerinde hem vatandaşın hem de esnafın sıkıntısını dinleyen CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, ekonominin nabzının attığı pazar yerinde yangının her geçen gün büyüdüğünü ifade etti. CHP İl Başkanı Balaban, “Pazaryerine gerçekleştirdiğimiz her ziyarette vatandaşın ve esnafın isyanının bir öncekine göre daha da arttığını gözlemliyoruz. Vatandaş artık ‘Şükür’ diyemiyor. ‘Açız, Ölüyoruz’ diyor. Ancak AKP iktidarı ve onun ortağı MHP pembe tablolar çizip ‘Ekonomi iyiye gidiyor’ demeye devam ediyor. Artık bıraksınlar koltuktan oturup konuşmayı. Halkın içine girsinler. Sembolik esnaf ziyaretleri değil, pazar yerine inip vatandaşın isyanını dinlesinler. Artık bu yangını görün. Ne esnafın, ne vatandaşın, ne emeklinin ne de işçinin yüzü gülüyor. Sadece sizin yüzünüz gülüyor.” dedi. “ASGARİ ÜCRETLİ SEFALETE MAHKUM OLMUŞ” CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak ise ziyaretle ilgili, “Bizim her zaman dinlendirdiğimiz gerçekleri pazarda ve vatandaşın alışveriş torbasında görüyoruz. Artık ne alan memnun, ne de satan memnun. Emekli geçinemiyor, asgari ücretli sefalete mahkum olmuş, esnaf ise günü zararsız kurtarmanın telaşı içerisine girmiş. Vatandaşın ekonomik sefaletin içine sürüklenmesinin tek sebebi AKP iktidarıdır. CHP önderliğindeki Millet İttifakı’nın iktidarında bu düzeni değiştireceğimizin sözünü veriyoruz.” diyerek sözlerine son verdi.
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak ile birlikte Yunusemre ilçesine bağlı Karaköy pazaryerini ziyaret ederek hem pazar esnafının hem de alışveriş yapmaya çalışan vatandaşın derdini dinledi. Başkan Balaban, “Her ziyarette vatandaşın ve esnafın isyanının bir öncekine göre daha da arttığını gözlemliyoruz.” dedi.

Ziyarette pazarcı esnafı tezgahındaki ürünü satamamaktan, vatandaş ise fiyatların yüksek olması sebebiyle alışveriş yapamamaktan dert yandı.

“TEK MAAŞLA EVİMİ GEÇİNDİRMEYE ÇALIŞIYORUM”

Pazar yerinde fiyatların yüksek olmasına tepki gösteren emekli bir kadın, Pazar arabasını doldurmadığını ifade ederek şöyle konuştu: “Emekliyim. Ama bu emekli parasıyla Pazar arabasını bile dolduramıyorum. Nasıl doldurayım. Artık her gün ‘En azından canımız sağ’ demekten başka bir şey diyemiyoruz. Artık ölüyoruz ve açız. Evim kira, başımda adamım yok. Tek maaşla evimi geçindirmeye çalışıyorum. Artık ne yapacağımı şaşırdım”

“EMEKLİ MAAŞIMLA KİRAYI BİLE ÖDEMİYORUM”

Emekli maaşıyla artık bir pazar arabasının doldurulmasının mümkün olmadığını ifade eden başka bir emekli vatandaş ise şöyle konuştu: “Artık bir emekli maaşıyla Pazar arabasını kim doldurabiliyor. Eğer bir de okuyan çocuğun varsa Allah kurtarsın. Vay emeklinin haline. Markete pazara gidemiyoruz. Çünkü her şey ateş pahası. Ne olacak halimiz bilmiyorum. Canımıza doyduk. Bu devirde zengin zengin oldu, fakir ise daha fakir. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Emekli maaşımla kirayı bile ödemiyorum”

“BÖYLE REZALET GÖRMEDİM”

Pazar yerine alışverişe gelen emekli bir vatandaş ise sitem ederek hayat pahalılığını şu cümlelerle eleştirdi: “Ben ülkücüyüm. Vatansever bir insanım. Bir kilo fasulye 24 lira, domates, patlıcan 10 lira. Bunların hepsi bizim memleketimizde yetişmesine rağmen fiyatlar böyle. Ben eski bir pazarcıyım. Eskiden Pazar arabası dolardı. Şimdi yarısını bile dolduramıyorsun. Böyle rezalet görmedim.”

 “ARTIK BU YANGINI GÖRÜN”

Pazaryerinde hem vatandaşın hem de esnafın sıkıntısını dinleyen CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, ekonominin nabzının attığı pazar yerinde yangının her geçen gün büyüdüğünü ifade etti.

CHP İl Başkanı Balaban, “Pazaryerine gerçekleştirdiğimiz her ziyarette vatandaşın ve esnafın isyanının bir öncekine göre daha da arttığını gözlemliyoruz. Vatandaş artık ‘Şükür’ diyemiyor. ‘Açız, Ölüyoruz’ diyor. Ancak AKP iktidarı ve onun ortağı MHP pembe tablolar çizip ‘Ekonomi iyiye gidiyor’ demeye devam ediyor. Artık bıraksınlar koltuktan oturup konuşmayı. Halkın içine girsinler. Sembolik esnaf ziyaretleri değil, pazar yerine inip vatandaşın isyanını dinlesinler. Artık bu yangını görün. Ne esnafın, ne vatandaşın, ne emeklinin ne de işçinin yüzü gülüyor. Sadece sizin yüzünüz gülüyor.” dedi.

“ASGARİ ÜCRETLİ SEFALETE MAHKUM OLMUŞ”

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak ise ziyaretle ilgili, “Bizim her zaman dinlendirdiğimiz gerçekleri pazarda ve vatandaşın alışveriş torbasında görüyoruz. Artık ne alan memnun, ne de satan memnun. Emekli geçinemiyor, asgari ücretli sefalete mahkum olmuş, esnaf ise günü zararsız kurtarmanın telaşı içerisine girmiş. Vatandaşın ekonomik sefaletin içine sürüklenmesinin tek sebebi AKP iktidarıdır. CHP önderliğindeki Millet İttifakı’nın iktidarında bu düzeni değiştireceğimizin sözünü veriyoruz.” diyerek sözlerine son verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.