İL SEÇİM MÜDÜRÜ’NDEN ‘SEÇİM’ UYARISI: KONTROL EDİN

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.03.2023 - 15:47, Güncelleme: 20.03.2023 - 15:47
 

İL SEÇİM MÜDÜRÜ’NDEN ‘SEÇİM’ UYARISI: KONTROL EDİN

Manisa İl Seçim Müdürü ve Yunusemre İl Seçim Müdürü Faruk Kanber, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimleri öncesinde Yunusemre Muhtarlarıyla toplantıda bir araya geldi. Seçim sürecine dair seçim güvenliği, belge, işleyiş ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Kanber, muhtarlara evrakları 3 Nisan Pazartesi saat 12:00’a kadar teslim edilmeleri gerektiğini ifade etti.
Seçmen listelerinin 20 Mart Pazartesi günü itibariyle muhtarlıklarda askıya çıkarılacağını belirten Kanber, vatandaşlara muhtarlıklara giderek isminin olup olmadığını kontrol etmeleri gerektiğini söyleyen. “ASKI YERLERİNİ KESİNLİKLE DEĞİŞTİRMEYİN” Manisa İl Seçim Müdürü ve Yunusemre İl Seçim Müdürü Faruk Kanber, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimleri öncesinde muhtarlara seslendi. Manisa Adliyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Kanber, Yunusemreli muhtarlara evrakları 3 Nisan pazartesi saat 12:00’a kadar teslim edilmesi gerektiğini dile getirdi. Kanber, “Askı isimleri soyadı sırasına göre tasarlandı. Bu nedenle vatandaşlar soyadı sırasına göre kontrol etsinler. Muhtarlar cumartesi ve pazar günleri de dahil olmak üzere askı süresi içerisinde görevde olacaktır. Askı yerlerini kesinlikle değiştirmeyin. Bize bildirdiğiniz yer neresiyse oraya asın. Askı yerlerinin korunması konusunda Jandarmaya, Emniyete, Kaymakamlığa yazı yazacağız. Seyyar sandıkta mutlaka doktor raporu ve ‘Yatağa Bağımlıdır’ ibaresi olmak zorunda. Kırık vs. nedeniyle geçici engeli bulunanların raporu her seçimde yenileniyor. Bu nedenle raporun bildirilmesi lazım. Cezaevinden çıkanlar, çıktıklarına dair Cumhuriyet Başsavcılığından belge alacaklar. Eğer listede seçmen olarak görünmüyor ise belgeleriyle birlikte bize gelsinler. Askerden terhis olanların listede ismi yoksa Askerlik Şubesinden terhis belgesini alarak bize gelecekler, onların Nüfus Müdürlüğü’ne gitmelerine gerek yok. Seyyar sandık köylerde yok, sadece şehir merkezlerinde var. Eskiden kasaba olup yeni mahalle olarak buraya bağlanan yerlerde de yok. Örneğin Muradiye de yok, sadece merkez mahallelerinde var. “diye konuştu. “VATANDAŞLAR SEÇMEN LİSTELERİNDEN KONTROL ETSİNLER” Kanber, “14 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimlerinde kullanılacak seçmen listeleri 20 Mart Pazartesi günü sabah 08:00’de muhtarlıklarda askıya çıkarılacak. 14 gün askıda kaldıktan sonra 2 Nisan 2023 Pazar günü saat 17:00’da askıdan indirilecektir. Vatandaşlar muhtarlıklarda isminin olup olmadığını seçmen listelerinden kontrol etsinler. İsmi olmayanlar ilçe nüfus müdürlüklerine müracaat edip ikametgâh kayıtlarını yaptırsınlar.” diye konuştu.
Manisa İl Seçim Müdürü ve Yunusemre İl Seçim Müdürü Faruk Kanber, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimleri öncesinde Yunusemre Muhtarlarıyla toplantıda bir araya geldi. Seçim sürecine dair seçim güvenliği, belge, işleyiş ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Kanber, muhtarlara evrakları 3 Nisan Pazartesi saat 12:00’a kadar teslim edilmeleri gerektiğini ifade etti.

Seçmen listelerinin 20 Mart Pazartesi günü itibariyle muhtarlıklarda askıya çıkarılacağını belirten Kanber, vatandaşlara muhtarlıklara giderek isminin olup olmadığını kontrol etmeleri gerektiğini söyleyen.

“ASKI YERLERİNİ KESİNLİKLE DEĞİŞTİRMEYİN”

Manisa İl Seçim Müdürü ve Yunusemre İl Seçim Müdürü Faruk Kanber, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimleri öncesinde muhtarlara seslendi. Manisa Adliyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Kanber, Yunusemreli muhtarlara evrakları 3 Nisan pazartesi saat 12:00’a kadar teslim edilmesi gerektiğini dile getirdi. Kanber, “Askı isimleri soyadı sırasına göre tasarlandı. Bu nedenle vatandaşlar soyadı sırasına göre kontrol etsinler. Muhtarlar cumartesi ve pazar günleri de dahil olmak üzere askı süresi içerisinde görevde olacaktır. Askı yerlerini kesinlikle değiştirmeyin. Bize bildirdiğiniz yer neresiyse oraya asın. Askı yerlerinin korunması konusunda Jandarmaya, Emniyete, Kaymakamlığa yazı yazacağız. Seyyar sandıkta mutlaka doktor raporu ve ‘Yatağa Bağımlıdır’ ibaresi olmak zorunda. Kırık vs. nedeniyle geçici engeli bulunanların raporu her seçimde yenileniyor. Bu nedenle raporun bildirilmesi lazım. Cezaevinden çıkanlar, çıktıklarına dair Cumhuriyet Başsavcılığından belge alacaklar. Eğer listede seçmen olarak görünmüyor ise belgeleriyle birlikte bize gelsinler. Askerden terhis olanların listede ismi yoksa Askerlik Şubesinden terhis belgesini alarak bize gelecekler, onların Nüfus Müdürlüğü’ne gitmelerine gerek yok. Seyyar sandık köylerde yok, sadece şehir merkezlerinde var. Eskiden kasaba olup yeni mahalle olarak buraya bağlanan yerlerde de yok. Örneğin Muradiye de yok, sadece merkez mahallelerinde var. “diye konuştu.

“VATANDAŞLAR SEÇMEN LİSTELERİNDEN KONTROL ETSİNLER”

Kanber, “14 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimlerinde kullanılacak seçmen listeleri 20 Mart Pazartesi günü sabah 08:00’de muhtarlıklarda askıya çıkarılacak. 14 gün askıda kaldıktan sonra 2 Nisan 2023 Pazar günü saat 17:00’da askıdan indirilecektir. Vatandaşlar muhtarlıklarda isminin olup olmadığını seçmen listelerinden kontrol etsinler. İsmi olmayanlar ilçe nüfus müdürlüklerine müracaat edip ikametgâh kayıtlarını yaptırsınlar.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.