Konu Halk Olunca Başkan Bilgin Hizmette Sınır Tanımıyor

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.05.2021 - 10:28, Güncelleme: 07.05.2021 - 10:28
 

Konu Halk Olunca Başkan Bilgin Hizmette Sınır Tanımıyor

Saruhanlı ’da tarımsal üretimi ve çiftçiyi destekleyen dikkat çekici çalışmalarını Etv ekranlarında anlatan Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, ilçe halkının her zaman yanında olduklarını kaydetti.
Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, Etv ekranlarında Belgin Koçak'ın sunduğu Haber Özel programının konuğu oldu. Başkan Bilgin, belediye bünyesinde özellikle çiftçinin ve ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzlerini güldürecek projeleri hakkında bilgi verdi. Programda konuşulan konulardan öne çıkan çalışmalar ise; belediye arazilerinde yetişen zeytin ve zeytinyağlarını ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılması, çiftçilerin susuzluk sorununa çözüm olacak sondaj kuyusu projesi, ova yolları bakımı, zirai ilaçlama için kullanılmak üzerine kurulan tarımsal pompa istasyonları oldu. BELEDİYENİN HASATLARI HALKA DAĞITILIYOR Belediyenin zeytinliklerinden elde edilen 5 ton zeytin ile 2 ton zeytinyağını 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayında 2 binin üzerinde ihtiyaç sahibi aileye dağıttıklarını ifade eden Başkan Bilgin, "Halkın malı yine halka dağıtılıyor” dedi. SUSUZLUK SIKINTISI ÇÖZÜLECEK Başkan Bilgin, Saruhanlı'nın Tirkeş Mahallesi’nde tarımsal sulama amaçlı sondaj kuyusu açarak, mahalledeki susuzluk sıkıntısını çözeceklerini müjdeledi. Açacakları kuyudan mahalledeki çiftçilere tarımsal ve zirai amaçlı su sağlayacaklarını ifade eden Bilgin, böylece mevut içme suyunun tarımsal amaçlı kullanımının sona ereceğini ve mahallenin susuzluk sıkıntısı yaşamayacağını kaydetti. 26 NOKTAYA TARIMSAL POMPA İSTASYONU AÇILDI Ayrıca ova yollarının tamamının asfaltlandığını, 26 farklı noktaya zirai ilaçlama için kullanılmak üzere tarımsal pompa istasyonu açtıklarını anlatan Başkan Zeki Bilgin, "Zirai ilaçlama da üreticinin üretim maliyetini yükselten önemli bir kalemdi. Bu konuda da üreticiye omuz verdik," dedi. ÜNİVERSİTE BİNASINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR Son olarak Belediye kaynaklarıyla ilçeye 1500 öğrencinin eğitim görebileceği bir üniversite binası inşa edildiğini hatırlatan Başkan Bilgin; "Üniversite binamızı, önümüzdeki eğitim ve öğretim dönemine yetiştirmeye çalışıyoruz. Okulumuz da büyüdüğünde Saruhanlı'da esnaf daha çok kazanacak, ilçemizin sosyal hayatı daha da renklenecek," dedi.
Saruhanlı ’da tarımsal üretimi ve çiftçiyi destekleyen dikkat çekici çalışmalarını Etv ekranlarında anlatan Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, ilçe halkının her zaman yanında olduklarını kaydetti.

Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, Etv ekranlarında Belgin Koçak'ın sunduğu Haber Özel programının konuğu oldu. Başkan Bilgin, belediye bünyesinde özellikle çiftçinin ve ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzlerini güldürecek projeleri hakkında bilgi verdi. Programda konuşulan konulardan öne çıkan çalışmalar ise; belediye arazilerinde yetişen zeytin ve zeytinyağlarını ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılması, çiftçilerin susuzluk sorununa çözüm olacak sondaj kuyusu projesi, ova yolları bakımı, zirai ilaçlama için kullanılmak üzerine kurulan tarımsal pompa istasyonları oldu.

BELEDİYENİN HASATLARI HALKA DAĞITILIYOR

Belediyenin zeytinliklerinden elde edilen 5 ton zeytin ile 2 ton zeytinyağını 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayında 2 binin üzerinde ihtiyaç sahibi aileye dağıttıklarını ifade eden Başkan Bilgin, "Halkın malı yine halka dağıtılıyor” dedi.

SUSUZLUK SIKINTISI ÇÖZÜLECEK

Başkan Bilgin, Saruhanlı'nın Tirkeş Mahallesi’nde tarımsal sulama amaçlı sondaj kuyusu açarak, mahalledeki susuzluk sıkıntısını çözeceklerini müjdeledi. Açacakları kuyudan mahalledeki çiftçilere tarımsal ve zirai amaçlı su sağlayacaklarını ifade eden Bilgin, böylece mevut içme suyunun tarımsal amaçlı kullanımının sona ereceğini ve mahallenin susuzluk sıkıntısı yaşamayacağını kaydetti.

26 NOKTAYA TARIMSAL POMPA İSTASYONU AÇILDI

Ayrıca ova yollarının tamamının asfaltlandığını, 26 farklı noktaya zirai ilaçlama için kullanılmak üzere tarımsal pompa istasyonu açtıklarını anlatan Başkan Zeki Bilgin, "Zirai ilaçlama da üreticinin üretim maliyetini yükselten önemli bir kalemdi. Bu konuda da üreticiye omuz verdik," dedi.

ÜNİVERSİTE BİNASINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Son olarak Belediye kaynaklarıyla ilçeye 1500 öğrencinin eğitim görebileceği bir üniversite binası inşa edildiğini hatırlatan Başkan Bilgin; "Üniversite binamızı, önümüzdeki eğitim ve öğretim dönemine yetiştirmeye çalışıyoruz. Okulumuz da büyüdüğünde Saruhanlı'da esnaf daha çok kazanacak, ilçemizin sosyal hayatı daha da renklenecek," dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.