MAAŞ BORDROLARINI YAKTILAR

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.01.2018 - 17:24, Güncelleme: 15.01.2018 - 17:24
 

MAAŞ BORDROLARINI YAKTILAR

Eğitim-İş Manisa Şubesi, yapılan zamları az bulunca maaş bordrolarını yaktı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleşen eylemde konuşan Eğitim-İş Manisa Şube Başkanı Cem Ok, ‘Kamu emekçilerine yüzde 4, enflasyon farkıyla birlikte toplam yüzde 5,69 zam yapılmasına karşılık böyle bir eylemi gerçekleştirme gereği duyduk’ dedi. Konuşmaların ardından eylemciler ellerindeki bordroları yaktı.
Enflasyon yüzdelik oranına endeksli yapılan zam oranlarını yetersiz bulan kamu çalışanları, rahat bir yaşam sürebilmek adına, refah artışına doğru orantıda zam yapılmasını istiyor. Manisa Eğitim-İş’e bağlı çalışanlar yalnızca kendileri adına değil; az miktarda maaşla geçinen emekli, dul ve asgari ücretli çalışanların da haklarını savunduklarını ifade ettiler.   MAAŞLARI ENFLASYON ORANI BELİRLEMEMELİ Konuyla ilgili 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda basına konuşan Eğitim-İş Manisa Şube Başkanı Cem Ok, “ Bu zam, bırakın yüzde 11'lik büyümeden kamu çalışanlarının pay almasını, enflasyonun 2017 yılında kamu çalışanlarının ücretlerinde yol açtığı erimeyi karşılayacak düzeyde bile değildir. Kamu çalışanları 15 yıldır yüzde 3 ve 4'lük zamlarla Türkiye tarihinin en büyük emek sömürüsüyle karşı karşıya bulunmaktadır. Çalışanlar ve emekliler eğer milli gelirdeki büyümeden, yani artan refahtan payını alabilseydi, 2017 yılında ortalama memur maaşı 2 bin 889 lira değil 4 bin 986 lira olurdu. Ortalama kamu işçisinin ücreti 3 bin 962 lira değil, 8 bin 731 lira olmalıydı. Ortalama SSK (işçi) emekli aylığı bin 471 lira değil, 2 bin 381 lira olmalıydı. Ortalama Bağ-Kur (esnaf) emekli aylığı bin 526 lira değil, 2 bin 252 lira olmalıydı. Ortalama Emekli Sandığı (memur) emeklisinin aylığı 2 bin 39 lira değil, 4 bin 331 lira olmalıydı. Enflasyon oranı kadar yapılan zamlar kamu çalışanlarının insanca bir yaşam sürdürmelerine yetmemektedir. Sadece bu insanlık dışı ücretlerin senede iki defa eski kötü haline gelmesine yaramaktadır.  Kamu çalışanları, sadaka değil, enflasyon farkı da değil, refah artışından payına düşeni istiyor” dedi.   VATANDAŞTAN YÜKSELEN FERYADI DUYUN Hükümete çözüm önerileri sunarak açıklamalarını sürdüren Başkan Cem Ok, “ Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; kamu çalışanlarına dayatılan sözde ‘ toplu iş sözleşmesi masasını ’ bir aldatmaca olarak değerlendiriyoruz. Hükümeti, emekçilerin sorunlarını ve alın terlerini görmeye, sefalet ücretine mahkum edilen; memur, asgari ücretli, emekli, dul ve yetimlerimizden yükselen feryadı duymaya, kaygı verici boyutlara ulaşan bu sorunu çözmek için ciddi adımlar atmaya çağırıyoruz ” şeklinde konuştu.Konuşmaların ardından eyleme katılanlar ellerindeki bordroları yaktı.    
Eğitim-İş Manisa Şubesi, yapılan zamları az bulunca maaş bordrolarını yaktı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleşen eylemde konuşan Eğitim-İş Manisa Şube Başkanı Cem Ok, ‘Kamu emekçilerine yüzde 4, enflasyon farkıyla birlikte toplam yüzde 5,69 zam yapılmasına karşılık böyle bir eylemi gerçekleştirme gereği duyduk’ dedi. Konuşmaların ardından eylemciler ellerindeki bordroları yaktı.
Enflasyon yüzdelik oranına endeksli yapılan zam oranlarını yetersiz bulan kamu çalışanları, rahat bir yaşam sürebilmek adına, refah artışına doğru orantıda zam yapılmasını istiyor. Manisa Eğitim-İş’e bağlı çalışanlar yalnızca kendileri adına değil; az miktarda maaşla geçinen emekli, dul ve asgari ücretli çalışanların da haklarını savunduklarını ifade ettiler.



 
MAAŞLARI ENFLASYON ORANI BELİRLEMEMELİ
Konuyla ilgili 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda basına konuşan Eğitim-İş Manisa Şube Başkanı Cem Ok, “ Bu zam, bırakın yüzde 11'lik büyümeden kamu çalışanlarının pay almasını, enflasyonun 2017 yılında kamu çalışanlarının ücretlerinde yol açtığı erimeyi karşılayacak düzeyde bile değildir. Kamu çalışanları 15 yıldır yüzde 3 ve 4'lük zamlarla Türkiye tarihinin en büyük emek sömürüsüyle karşı karşıya bulunmaktadır. Çalışanlar ve emekliler eğer milli gelirdeki büyümeden, yani artan refahtan payını alabilseydi, 2017 yılında ortalama memur maaşı 2 bin 889 lira değil 4 bin 986 lira olurdu. Ortalama kamu işçisinin ücreti 3 bin 962 lira değil, 8 bin 731 lira olmalıydı. Ortalama SSK (işçi) emekli aylığı bin 471 lira değil, 2 bin 381 lira olmalıydı. Ortalama Bağ-Kur (esnaf) emekli aylığı bin 526 lira değil, 2 bin 252 lira olmalıydı. Ortalama Emekli Sandığı (memur) emeklisinin aylığı 2 bin 39 lira değil, 4 bin 331 lira olmalıydı. Enflasyon oranı kadar yapılan zamlar kamu çalışanlarının insanca bir yaşam sürdürmelerine yetmemektedir. Sadece bu insanlık dışı ücretlerin senede iki defa eski kötü haline gelmesine yaramaktadır.  Kamu çalışanları, sadaka değil, enflasyon farkı da değil, refah artışından payına düşeni istiyor” dedi.
 


VATANDAŞTAN YÜKSELEN FERYADI DUYUN
Hükümete çözüm önerileri sunarak açıklamalarını sürdüren Başkan Cem Ok, “ Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; kamu çalışanlarına dayatılan sözde ‘ toplu iş sözleşmesi masasını ’ bir aldatmaca olarak değerlendiriyoruz. Hükümeti, emekçilerin sorunlarını ve alın terlerini görmeye, sefalet ücretine mahkum edilen; memur, asgari ücretli, emekli, dul ve yetimlerimizden yükselen feryadı duymaya, kaygı verici boyutlara ulaşan bu sorunu çözmek için ciddi adımlar atmaya çağırıyoruz ” şeklinde konuştu.Konuşmaların ardından eyleme katılanlar ellerindeki bordroları yaktı.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.