SIKINTILARINDAN MUM IŞIĞIYLA KURTULDU

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.02.2022 - 15:01, Güncelleme: 18.02.2022 - 15:01
 

SIKINTILARINDAN MUM IŞIĞIYLA KURTULDU

Manisa’da işsiz kaldığı ve çaresiz olduğunu düşündüğü bir gece vakti, ödeyemediği fatura nedeniyle evde elektriğinin kesilmesi 26 yaşındaki Eylül Yüksel’i kendi işinin patronu yaptı. Elektrikler kesilince kitaplığından alıp yaktığı mum ile hayatını aydınlatan kadın girişimci Eylül Yüksel, şimdi ürettiği mumlar ile başka hayatlara da umut ışığı oluyor.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu Eylül Yüksel, hayatında yaşadığı kayıplardan sonra odasında yaktığı mum sayesinde kendisinin kurduğu bir markanın sahibi oldu. Yüksel, İnternet sitesini kurarak evde mumdan ürettiği ürünleri online satmaya başladı. Çocukluğundan beri mumlar ile arasında duygusal bir bağ olduğunu ifade eden Yüksel, “Gece bir mum başında otururken, ‘Neden kendi ışığını kendin görmüyorsun’ diyerek başladığım bu yolculukta sabah uyanıp evimdeki koltuğu sattım. Sosyal medyadan hikayemi paylaştım. Tabi ki de her şey normale dönemezdi. Baktım koltuk sadece bu yolun kapısını açtı ve dahası lazım ben de hayalini kurduğum başka bir şeyden vazgeçmek zorunda kaldım. Kemanımı sattım. Kemanımı satmak zorunda kaldım. Elimde avucumda ve hayalimde ne varsa başkalarıyla buluşturmak için çalışmaya başladım” diyerek başka hayatların hikayelerine de ışık olma yolunda bir adım attı. MALZEMELERİ ALMAK İÇİN KOLTUĞUNU SATTI Elindeki imkanlardan faydalanarak bu işe başladığını ifade eden Yüksel, “Hep hayalim esnaf olmaktı. Bir şey üreteyim ve üretimim sonucunda insanlarla bir iletişimim olsun istiyordum. Aylar önce çalıştığım yerden kovuldum. Daha sonra bu olay üzerinden bir kötü haber daha aldım. O gün evde otururken yaşadığım kayıplar aklıma geldi. O üzüntüyle ne yapsam diye düşünürken bir anda evde otururken elektrikler kesildi. Zaten işsizdim ve bir gelir kaynağım olmadığı içinde faturalarım birikmişti. Ben de bunun üzerinde kitaplığımdaki mumu alıp yaktım ve ağlamaya başladım. Başıma gelen her şeyi düşünüp kendimi çaresiz hissettim. Daha sonra mumla bakışırken bir anda aramızda bir bağ oluştu. Sonra düşündüm “Eylül neden biri seni aydınlatsın” diye bekliyorsun, kendi ışığını kendin yakmıyorsun dedim. Mumla ilgili bir şeyler yapmaya karar verdim. Fakat hiçbir imkânım yoktu ve bu konuda tecrübem de yok. Evde bir koltuğum vardı onu satmaya karar verdim. Üründen aldığım parayla faturalarımı ödeyip İzmir’e gittim. Almam gereken malzemeleri aldım. İnanılmaz derece mutluydum. Eve geldim ilk malzemelerden ürün çıkarırken o kadar heyecanlıydım ki. Akşam bu süreci anlattığım bir videoyu sosyal medyada paylaştım. O gün gelen destekler beni çok mutlu etmişti. Ürünleri yaparken geldiğim nokta beni motive ediyor.” şeklinde konuştu. MUMLARI İNTERNETTEN SATIYOR İnternet sitesini kurarak evde mumdan ürettiği ürünleri online platformda satan Yüksel, "Kafamda mum üretme fikri oluşunca koltuğumu ve kemanımı sattım. Sosyal medyadan hikayemi paylaştım. İzmir'den malzeme alıp mum üretimine başladım. Genç bir girişimciyim, ürün çeşidini artıracağım. Şu anda tütsü grubumuz var. Bunların hepsi kendi evimde yaptığım şeyler. Bu süreçte abim, annem ve arkadaşlarım en büyük destekçilerim oldu. En az 3 kadına istihdam sağlamak istiyorum" dedi.
Manisa’da işsiz kaldığı ve çaresiz olduğunu düşündüğü bir gece vakti, ödeyemediği fatura nedeniyle evde elektriğinin kesilmesi 26 yaşındaki Eylül Yüksel’i kendi işinin patronu yaptı. Elektrikler kesilince kitaplığından alıp yaktığı mum ile hayatını aydınlatan kadın girişimci Eylül Yüksel, şimdi ürettiği mumlar ile başka hayatlara da umut ışığı oluyor.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu Eylül Yüksel, hayatında yaşadığı kayıplardan sonra odasında yaktığı mum sayesinde kendisinin kurduğu bir markanın sahibi oldu. Yüksel, İnternet sitesini kurarak evde mumdan ürettiği ürünleri online satmaya başladı. Çocukluğundan beri mumlar ile arasında duygusal bir bağ olduğunu ifade eden Yüksel, “Gece bir mum başında otururken, ‘Neden kendi ışığını kendin görmüyorsun’ diyerek başladığım bu yolculukta sabah uyanıp evimdeki koltuğu sattım. Sosyal medyadan hikayemi paylaştım. Tabi ki de her şey normale dönemezdi. Baktım koltuk sadece bu yolun kapısını açtı ve dahası lazım ben de hayalini kurduğum başka bir şeyden vazgeçmek zorunda kaldım. Kemanımı sattım. Kemanımı satmak zorunda kaldım. Elimde avucumda ve hayalimde ne varsa başkalarıyla buluşturmak için çalışmaya başladım” diyerek başka hayatların hikayelerine de ışık olma yolunda bir adım attı.

MALZEMELERİ ALMAK İÇİN KOLTUĞUNU SATTI

Elindeki imkanlardan faydalanarak bu işe başladığını ifade eden Yüksel, “Hep hayalim esnaf olmaktı. Bir şey üreteyim ve üretimim sonucunda insanlarla bir iletişimim olsun istiyordum. Aylar önce çalıştığım yerden kovuldum. Daha sonra bu olay üzerinden bir kötü haber daha aldım. O gün evde otururken yaşadığım kayıplar aklıma geldi. O üzüntüyle ne yapsam diye düşünürken bir anda evde otururken elektrikler kesildi. Zaten işsizdim ve bir gelir kaynağım olmadığı içinde faturalarım birikmişti. Ben de bunun üzerinde kitaplığımdaki mumu alıp yaktım ve ağlamaya başladım. Başıma gelen her şeyi düşünüp kendimi çaresiz hissettim. Daha sonra mumla bakışırken bir anda aramızda bir bağ oluştu. Sonra düşündüm “Eylül neden biri seni aydınlatsın” diye bekliyorsun, kendi ışığını kendin yakmıyorsun dedim. Mumla ilgili bir şeyler yapmaya karar verdim. Fakat hiçbir imkânım yoktu ve bu konuda tecrübem de yok. Evde bir koltuğum vardı onu satmaya karar verdim. Üründen aldığım parayla faturalarımı ödeyip İzmir’e gittim. Almam gereken malzemeleri aldım. İnanılmaz derece mutluydum. Eve geldim ilk malzemelerden ürün çıkarırken o kadar heyecanlıydım ki. Akşam bu süreci anlattığım bir videoyu sosyal medyada paylaştım. O gün gelen destekler beni çok mutlu etmişti. Ürünleri yaparken geldiğim nokta beni motive ediyor.” şeklinde konuştu.

MUMLARI İNTERNETTEN SATIYOR

İnternet sitesini kurarak evde mumdan ürettiği ürünleri online platformda satan Yüksel, "Kafamda mum üretme fikri oluşunca koltuğumu ve kemanımı sattım. Sosyal medyadan hikayemi paylaştım. İzmir'den malzeme alıp mum üretimine başladım. Genç bir girişimciyim, ürün çeşidini artıracağım. Şu anda tütsü grubumuz var. Bunların hepsi kendi evimde yaptığım şeyler. Bu süreçte abim, annem ve arkadaşlarım en büyük destekçilerim oldu. En az 3 kadına istihdam sağlamak istiyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.