Topraksız üzümle yılda iki hasat

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.12.2020 - 13:18, Güncelleme: 22.12.2020 - 13:18
 

Topraksız üzümle yılda iki hasat

Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü tarafından aynı yıl içinde iki hasat amacıyla “Topraksız Tarımda Sofralık Üzüm Yetiştiriciliğinde Farklı Üretim Modellerinin Etkileri” isimli gerçekleştirilen projede geçtiğimiz haziran ayında ilk hasadı yapılan serada, hedeflenen ikinci kış hasadı aralık ayında gerçekleştirildi.
Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen ve ismini üreticilerin belirlediği erkenci üzüm çeşitlerinden olan Spil Karası üzüm çeşidi 2 yıldır sera ortamında topraksız yetiştiriliyor. Serada kontrollü bir şekilde yetiştirilen Spil Karası üzüm çeşidinde elde edilen ön verimlerin iyi olmasının ardından önümüzdeki yıldan itibaren üreticilere aktarılacak. İlk hasatla açıktaki hasatla aynı verim alındığı için ikinci hasattaki verim kar olarak kalacak. Projenin başarılı olmasıyla piyasada üzümün bulunmadığı haziran ve Aralık aylarında yapılan üzüm hasadıyla piyasaya taze ve sağlıklı üzüm verilecek. 7 FARKLI ÇEŞİT DENENİYOR Konuya ilişkin açıklama yapan Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal, “Burada ana çeşit olarak kullandığımız bir referans çeşit ve 2 erkenci çeşidimiz var. Onun dışında 7 farklı çeşidin de çift ürüne yatma performanslarını deniyoruz. Bu yıl 2’inci yılımız. Önümüzdeki yıldan itibaren üreticilerimize net bir şekilde ekonomik analiziyle beraber ne kadar verim alabileceğini, ilk kurulum tesisinin masrafının ne olduğunu ve birim alanında elde edilen geliri inşallah önümüzdeki yıldan itibaren üreticilerimize aktarabileceğiz” dedi.
Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü tarafından aynı yıl içinde iki hasat amacıyla “Topraksız Tarımda Sofralık Üzüm Yetiştiriciliğinde Farklı Üretim Modellerinin Etkileri” isimli gerçekleştirilen projede geçtiğimiz haziran ayında ilk hasadı yapılan serada, hedeflenen ikinci kış hasadı aralık ayında gerçekleştirildi.

Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen ve ismini üreticilerin belirlediği erkenci üzüm çeşitlerinden olan Spil Karası üzüm çeşidi 2 yıldır sera ortamında topraksız yetiştiriliyor. Serada kontrollü bir şekilde yetiştirilen Spil Karası üzüm çeşidinde elde edilen ön verimlerin iyi olmasının ardından önümüzdeki yıldan itibaren üreticilere aktarılacak. İlk hasatla açıktaki hasatla aynı verim alındığı için ikinci hasattaki verim kar olarak kalacak. Projenin başarılı olmasıyla piyasada üzümün bulunmadığı haziran ve Aralık aylarında yapılan üzüm hasadıyla piyasaya taze ve sağlıklı üzüm verilecek.

7 FARKLI ÇEŞİT DENENİYOR

Konuya ilişkin açıklama yapan Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal, “Burada ana çeşit olarak kullandığımız bir referans çeşit ve 2 erkenci çeşidimiz var. Onun dışında 7 farklı çeşidin de çift ürüne yatma performanslarını deniyoruz. Bu yıl 2’inci yılımız. Önümüzdeki yıldan itibaren üreticilerimize net bir şekilde ekonomik analiziyle beraber ne kadar verim alabileceğini, ilk kurulum tesisinin masrafının ne olduğunu ve birim alanında elde edilen geliri inşallah önümüzdeki yıldan itibaren üreticilerimize aktarabileceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.