ET ZAMMI LOKANTACILARA ZORA SOKTU

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.06.2022 - 18:21, Güncelleme: 01.06.2022 - 18:21
 

ET ZAMMI LOKANTACILARA ZORA SOKTU

Manisa’da yaklaşık 30 yıldır hizmet veren Hacıoğlu Baklava ve Kebap’ın İşletmecisi Mahmut Aksu, son zamanlarda et fiyatlarına gelen zamlar karşısında ne yapacaklarını şaşırdıklarını belirterek “Devletin buna çözüm bulmasını istiyoruz” dedi.
Manisa’da yaklaşık 30 yıldır hizmet veren Hacıoğlu Baklava ve Kebap, İşletmeci Mahmut Aksu öncülüğünde Manisalılara birbirinden lezzetli yemek ve tatlıları sunmaya devam ediyor. İşletmeci Aksu, et fiyatlarında son dönemlerde yaşanan zamların sektörü nasıl etkilediğine dair görüşlerini gazetemize paylaştı. Zamlara direnmeye çalıştıklarını kaydeden Aksu, et fiyatlarının 6 ayda 3 kattan fazla artmasına ve hammaddeye yüzde 300’e varan fiyat artışlarının yaşanmasına karşılık ürünlerine yüzde 60 seviyesinde ancak zam yapabildiklerini belirtti. ET FİYATLARI 6 AYDA 3 KATTAN FAZLA ARTTI Restoran ve Lokantaların temel hammaddesi olan kırmızı ette, son 6 ayda 3 kattan fazla artışın yaşandığını kaydeden Aksu, “Et fiyatları 6 ayda 3 kattan fazla arttı biz bu sürede toplamda yüzde 60 seviyesinde ancak zam yapabildik. Bütün hammadde olarak kullandığımız malzemelere yüzde 100 ile yüzde 300 arasında fiyat artışı oldu. Bizde bu duruma şaşırıyoruz ve ne yapacağımızı bilemiyoruz. Ürünleri nasıl fiyatlandıracağımızı bilmiyoruz. Şaşkınlıkla bu durumun bir an önce düzelmesini bekliyoruz. Umarım devlet yetkililerimiz buna bir çözüm yolu bulurlar.” İŞLER AZALMADI KAZANÇ AZALDI Zamlara rağmen işlerinde bir düşüş yaşanmadığını belirten Aksu; ancak kar marjlarında aşırı bir düşüş yaşandığının altını çizerek; “Vatandaşlarımızın dışardan yemek yeme alışkanlığı arttı evde yemek yapmak daha az maliyetli değil. Bu sebeple lokantalarda yemek çoğu zaman daha uygun olabiliyor. İşlerimizde düşüş yaşanmadı ama kar marjlarımız da inanılmaz derecede azalma var şimdilik idare ediyoruz ama nereye kadar böyle gidecek bilemiyoruz” dedi. KALİTELİ MALZEME TEMİN ETMEK ZORLAŞIYOR Aşırı fiyat artışlarından dolayı hammadde tedariki konusunda restoran ve lokantaların büyük zorluklar yaşadığına işaret eden Aksu en önemli diğer sorunun ise vasıflı eleman bulmak olduğunu kaydederek; “Kaliteli malzeme temin etmek günden güne zorlaşıyor. Vasıflı personel bulma ve yetiştirme konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Bu konuda devletimiz esnafları ve üreticileri daha fazla destek vermesini dileriz ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz Allah hepimizin ve devletimizin yardımcısı olsun inşallah” diye konuştu.
Manisa’da yaklaşık 30 yıldır hizmet veren Hacıoğlu Baklava ve Kebap’ın İşletmecisi Mahmut Aksu, son zamanlarda et fiyatlarına gelen zamlar karşısında ne yapacaklarını şaşırdıklarını belirterek “Devletin buna çözüm bulmasını istiyoruz” dedi.

Manisa’da yaklaşık 30 yıldır hizmet veren Hacıoğlu Baklava ve Kebap, İşletmeci Mahmut Aksu öncülüğünde Manisalılara birbirinden lezzetli yemek ve tatlıları sunmaya devam ediyor. İşletmeci Aksu, et fiyatlarında son dönemlerde yaşanan zamların sektörü nasıl etkilediğine dair görüşlerini gazetemize paylaştı. Zamlara direnmeye çalıştıklarını kaydeden Aksu, et fiyatlarının 6 ayda 3 kattan fazla artmasına ve hammaddeye yüzde 300’e varan fiyat artışlarının yaşanmasına karşılık ürünlerine yüzde 60 seviyesinde ancak zam yapabildiklerini belirtti.

ET FİYATLARI 6 AYDA 3 KATTAN FAZLA ARTTI

Restoran ve Lokantaların temel hammaddesi olan kırmızı ette, son 6 ayda 3 kattan fazla artışın yaşandığını kaydeden Aksu, “Et fiyatları 6 ayda 3 kattan fazla arttı biz bu sürede toplamda yüzde 60 seviyesinde ancak zam yapabildik. Bütün hammadde olarak kullandığımız malzemelere yüzde 100 ile yüzde 300 arasında fiyat artışı oldu. Bizde bu duruma şaşırıyoruz ve ne yapacağımızı bilemiyoruz. Ürünleri nasıl fiyatlandıracağımızı bilmiyoruz. Şaşkınlıkla bu durumun bir an önce düzelmesini bekliyoruz. Umarım devlet yetkililerimiz buna bir çözüm yolu bulurlar.”

İŞLER AZALMADI KAZANÇ AZALDI

Zamlara rağmen işlerinde bir düşüş yaşanmadığını belirten Aksu; ancak kar marjlarında aşırı bir düşüş yaşandığının altını çizerek; “Vatandaşlarımızın dışardan yemek yeme alışkanlığı arttı evde yemek yapmak daha az maliyetli değil. Bu sebeple lokantalarda yemek çoğu zaman daha uygun olabiliyor. İşlerimizde düşüş yaşanmadı ama kar marjlarımız da inanılmaz derecede azalma var şimdilik idare ediyoruz ama nereye kadar böyle gidecek bilemiyoruz” dedi.

KALİTELİ MALZEME TEMİN ETMEK ZORLAŞIYOR

Aşırı fiyat artışlarından dolayı hammadde tedariki konusunda restoran ve lokantaların büyük zorluklar yaşadığına işaret eden Aksu en önemli diğer sorunun ise vasıflı eleman bulmak olduğunu kaydederek; “Kaliteli malzeme temin etmek günden güne zorlaşıyor. Vasıflı personel bulma ve yetiştirme konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Bu konuda devletimiz esnafları ve üreticileri daha fazla destek vermesini dileriz ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz Allah hepimizin ve devletimizin yardımcısı olsun inşallah” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.