SALİHLİ’NİN PAMUĞU EKONOMİYE KATKI VERMEYE DEVAM EDİYOR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.09.2022 - 17:33, Güncelleme: 20.09.2022 - 17:33
 

SALİHLİ’NİN PAMUĞU EKONOMİYE KATKI VERMEYE DEVAM EDİYOR

Manisa’nın Salihli ilçesinde pamuk hasadı başladı. Geçen sene pamuktan yana yüzü gülen üreticinin bu seneki hasattan beklentisi yüksek.
Kuru üzümden sonra Manisa’nın Salihli ilçesinde pamuk dönemi başladı. Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, sahaya inerek pamuk üreticisini ziyaret etti. Yalvaç, başkanlığının 3 yıllık süresi boyunca pamuktaki rağbetin her sene daha da arttığını ifade etti. DAHA GENİŞ ALANA PAMUK EKİLDİ Tekstil sektörünün vazgeçilmezi olan pamuk; Salihli, Manisa ve Türkiye ekonomisine katkı vermeye devam ediyor. Pamuk üreticileri geçen seneye göre bu sene daha geniş alana pamukların ekildiğini ifade ettiler. Üreticiler, hasadın başlamasıyla birlikte emeklerinin karşılığını pamuktan alacaklarını düşünüyorlar. “DERTLERİ, TALEPLERİ VE İSTEKLERİ DİNLİYORUZ” Çiftçinin ve üreticinin yanında olduklarını ifade eden Yalvaç, "Bugün pamuk hasadındayız. Biz pamuğa beyaz altın deriz. Salihli'de bu dönemde, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı 25 bin dekar var. 2019 yılında Salihli Ziraat Odası Başkanı olduğum zaman bu sayı 7-8 bin bin dekardı. Burada önemli olan dekarda almış olduğumuz fiyattır. Ne kadar rekolte o kadar fiyat diyebiliriz. Arkadaşlardan aldığım bilgiye göre, dekarda 550-600 kilo alınıyor. Burası kum yer olmasına rağmen bu sayıları görüyoruz. Bazı yerlerde bu rakamlar 700'e kadar çıkıyor. Hasadın olduğu her yere gün aşırı gidiyoruz ve çiftçinin yanında oluyoruz. Çiftçinin derdini, taleplerini ve isteklerini dinliyoruz. Sahadaki arkadaşlarımızdan durmadan işlerin gidişatı ile ilgili bilgi alıyoruz." ifadesinde bulundu. “ÜRETİCİLERİMİZİN YÜZÜNÜN GÜLMESİNİ UMUYORUZ” Salihli'de çırçır işletmesi sahibi Selim Akbıyıkoğlu, "Bu sene Salihli'de biraz daha geniş bir ekim alanı oldu. Bunun en büyük sebebi üreticinin geçen sene beklediği gelirin üstüne çıkmasından dolayı oldu. Geçen sene olduğu gibi bu sene de üreticilerimizin yüzünün gülmesini umuyoruz. Talepli bir dönem olmasını ümit ediyoruz. Türkiye'de tekstil sektörünün ivme kazanarak ilerlemesine yardım etmek istiyoruz. Sadece tekstil sektörü değil üreticinin de iyi paralar kazanmasını istiyoruz. Katma değeri çok yüksek olan pamuğun ülkemizde üretilmesine devam etmesini istiyoruz." açıklamasında bulundu. ÜRETİCİDEN YALVAÇ’A TEŞEKKÜR Pamuk hasadının başladığı ifade eden üretici, "Cem başkanımızdan Allah razı olsun. Sadece pamuk hasadı değil ektiğimiz her üründe yanımızda olup desteğini esirgemedi. Ürünlerin fiyat politikaları belirlenirken, sesimizi duyurmaya ihmal etmedi. Cem başkan çiftçiye ne katabiliriz ve ne kadar kazandırabiliriz felsefesiyle durmadan çalışıyor. Sürekli sahada ve durmadan çiftçinin yanında oluyor. Verdiği desteklerden dolayı Başkan Yalvaç’a teşekkür ediyorum " dedi.
Manisa’nın Salihli ilçesinde pamuk hasadı başladı. Geçen sene pamuktan yana yüzü gülen üreticinin bu seneki hasattan beklentisi yüksek.

Kuru üzümden sonra Manisa’nın Salihli ilçesinde pamuk dönemi başladı. Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, sahaya inerek pamuk üreticisini ziyaret etti. Yalvaç, başkanlığının 3 yıllık süresi boyunca pamuktaki rağbetin her sene daha da arttığını ifade etti.

DAHA GENİŞ ALANA PAMUK EKİLDİ

Tekstil sektörünün vazgeçilmezi olan pamuk; Salihli, Manisa ve Türkiye ekonomisine katkı vermeye devam ediyor. Pamuk üreticileri geçen seneye göre bu sene daha geniş alana pamukların ekildiğini ifade ettiler. Üreticiler, hasadın başlamasıyla birlikte emeklerinin karşılığını pamuktan alacaklarını düşünüyorlar.

“DERTLERİ, TALEPLERİ VE İSTEKLERİ DİNLİYORUZ”

Çiftçinin ve üreticinin yanında olduklarını ifade eden Yalvaç, "Bugün pamuk hasadındayız. Biz pamuğa beyaz altın deriz. Salihli'de bu dönemde, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı 25 bin dekar var. 2019 yılında Salihli Ziraat Odası Başkanı olduğum zaman bu sayı 7-8 bin bin dekardı. Burada önemli olan dekarda almış olduğumuz fiyattır. Ne kadar rekolte o kadar fiyat diyebiliriz. Arkadaşlardan aldığım bilgiye göre, dekarda 550-600 kilo alınıyor. Burası kum yer olmasına rağmen bu sayıları görüyoruz. Bazı yerlerde bu rakamlar 700'e kadar çıkıyor. Hasadın olduğu her yere gün aşırı gidiyoruz ve çiftçinin yanında oluyoruz. Çiftçinin derdini, taleplerini ve isteklerini dinliyoruz. Sahadaki arkadaşlarımızdan durmadan işlerin gidişatı ile ilgili bilgi alıyoruz." ifadesinde bulundu.

“ÜRETİCİLERİMİZİN YÜZÜNÜN GÜLMESİNİ UMUYORUZ”

Salihli'de çırçır işletmesi sahibi Selim Akbıyıkoğlu, "Bu sene Salihli'de biraz daha geniş bir ekim alanı oldu. Bunun en büyük sebebi üreticinin geçen sene beklediği gelirin üstüne çıkmasından dolayı oldu. Geçen sene olduğu gibi bu sene de üreticilerimizin yüzünün gülmesini umuyoruz. Talepli bir dönem olmasını ümit ediyoruz. Türkiye'de tekstil sektörünün ivme kazanarak ilerlemesine yardım etmek istiyoruz. Sadece tekstil sektörü değil üreticinin de iyi paralar kazanmasını istiyoruz. Katma değeri çok yüksek olan pamuğun ülkemizde üretilmesine devam etmesini istiyoruz." açıklamasında bulundu.

ÜRETİCİDEN YALVAÇ’A TEŞEKKÜR

Pamuk hasadının başladığı ifade eden üretici, "Cem başkanımızdan Allah razı olsun. Sadece pamuk hasadı değil ektiğimiz her üründe yanımızda olup desteğini esirgemedi. Ürünlerin fiyat politikaları belirlenirken, sesimizi duyurmaya ihmal etmedi. Cem başkan çiftçiye ne katabiliriz ve ne kadar kazandırabiliriz felsefesiyle durmadan çalışıyor. Sürekli sahada ve durmadan çiftçinin yanında oluyor. Verdiği desteklerden dolayı Başkan Yalvaç’a teşekkür ediyorum " dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.