TÜRKYILMAZ’DAN ‘ŞEFFAF PLAK’ TEDAVİ TAVSİYESİ

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.09.2022 - 16:20, Güncelleme: 14.09.2022 - 16:20
 

TÜRKYILMAZ’DAN ‘ŞEFFAF PLAK’ TEDAVİ TAVSİYESİ

Teknolojinin gelişimiyle birlikte her sektörde olduğu gibi sağlık sektöründe de değişimler yaşandı ve yaşanmaya da devam ediyor. Bunun en güzel örneklerinden biri olan şeffaf plak da ağız ve diş sağlığı konusunda hastaların hayatını kolaylaştırıyor. Ağız ve diş sağlığı denildiğinde son günlerin sıklıkla araştırılan kelimesi şeffaf plak nedir sorusunu ve çok daha fazlasını ortodonti uzmanı Gizem Altuğ Türkyılmaz cevaplıyor.
Estetik bir ortodonti tedavisi olan şeffaf plak yöntemi ağız ve diş konusunda kaygıları ortadan kaldırdığı ve mükemmel diş tedavisi deneyimi sunduğu gibi hastaların hareketlerin de özgür olmasını sağlıyor. Şeffaf plak aracılığıyla hastalarımız diş fırçalama, yemek yeme gibi günlük rutinlerini zorlanmadan yerine getiriyor. Dr. Dt. Gizem Altuğ Türkyılmaz, şeffaf plakların hastaların diş tedavisi deneyimini daha konforlu ve estetik hale getirdiğini belirtiyor. ŞEFFAF PLAK TEDAVİSİNİN AVANTAJLARI NELER? Diş teline alternatif olarak kullanılan şeffaf plak tedavisi herhangi bir tel görünümü olmadan gerçekleşiyor. Böylece hastalar diş telinin getirdiği tedavi sırasındaki estetik kaygılarından uzaklaşırken, tedavileriyle birlikte günlük hayatlarını da istedikleri gibi yaşıyor. Şeffaf plakların çıkartılabilir olmasının değerine dikkat çeken Dr. Dt. Gizem Altuğ Türkyılmaz, bu durumun hastalar için konfor ve hijyen alanı oluşturduğunu belirtiyor. Kullanım kolaylığı, konfor alanı oluşturması, etkili sonuçları ve estetik kaygıları ortadan kaldırmasıyla şeffaf plak tedavisi kullanımı artmaya devam ediyor.   ŞEFFAF PLAK TEDAVİSİNDE YAŞ SINIRI VAR MI? Şeffaf plak tedavilerinin her yaş grubunda uygulanabildiğini söyleyen Dr. Dt. Gizem Altuğ Türkyılmaz, tedavi yönteminin yaş gruplarına özel olarak ayrıştığına dikkat çekiyor. 06-10 yaş grubu 10-19 ve 19 yaş üstü hastalarında tedavi ihtiyaçları ayrı olsa bile tüm bu sorunlar şeffaf plaklar ile çözüme çok daha hızlı bir şekilde kavuşturuluyor. Şeffaf plak tedavi yöntemiyle birden fazla sorun aynı anda çözülüyor. Hastanın ihtiyacı olması durumunda örneğin; çene ileri alınırken diş bozuklukları da yok ediliyor. Böylece gereksiz zaman kayıplarının da hasta konforsuzluklarının da önüne geçiliyor.
Teknolojinin gelişimiyle birlikte her sektörde olduğu gibi sağlık sektöründe de değişimler yaşandı ve yaşanmaya da devam ediyor. Bunun en güzel örneklerinden biri olan şeffaf plak da ağız ve diş sağlığı konusunda hastaların hayatını kolaylaştırıyor. Ağız ve diş sağlığı denildiğinde son günlerin sıklıkla araştırılan kelimesi şeffaf plak nedir sorusunu ve çok daha fazlasını ortodonti uzmanı Gizem Altuğ Türkyılmaz cevaplıyor.

Estetik bir ortodonti tedavisi olan şeffaf plak yöntemi ağız ve diş konusunda kaygıları ortadan kaldırdığı ve mükemmel diş tedavisi deneyimi sunduğu gibi hastaların hareketlerin de özgür olmasını sağlıyor. Şeffaf plak aracılığıyla hastalarımız diş fırçalama, yemek yeme gibi günlük rutinlerini zorlanmadan yerine getiriyor. Dr. Dt. Gizem Altuğ Türkyılmaz, şeffaf plakların hastaların diş tedavisi deneyimini daha konforlu ve estetik hale getirdiğini belirtiyor.

ŞEFFAF PLAK TEDAVİSİNİN AVANTAJLARI NELER?

Diş teline alternatif olarak kullanılan şeffaf plak tedavisi herhangi bir tel görünümü olmadan gerçekleşiyor. Böylece hastalar diş telinin getirdiği tedavi sırasındaki estetik kaygılarından uzaklaşırken, tedavileriyle birlikte günlük hayatlarını da istedikleri gibi yaşıyor. Şeffaf plakların çıkartılabilir olmasının değerine dikkat çeken Dr. Dt. Gizem Altuğ Türkyılmaz, bu durumun hastalar için konfor ve hijyen alanı oluşturduğunu belirtiyor. Kullanım kolaylığı, konfor alanı oluşturması, etkili sonuçları ve estetik kaygıları ortadan kaldırmasıyla şeffaf plak tedavisi kullanımı artmaya devam ediyor.  

ŞEFFAF PLAK TEDAVİSİNDE YAŞ SINIRI VAR MI?

Şeffaf plak tedavilerinin her yaş grubunda uygulanabildiğini söyleyen Dr. Dt. Gizem Altuğ Türkyılmaz, tedavi yönteminin yaş gruplarına özel olarak ayrıştığına dikkat çekiyor. 06-10 yaş grubu 10-19 ve 19 yaş üstü hastalarında tedavi ihtiyaçları ayrı olsa bile tüm bu sorunlar şeffaf plaklar ile çözüme çok daha hızlı bir şekilde kavuşturuluyor. Şeffaf plak tedavi yöntemiyle birden fazla sorun aynı anda çözülüyor. Hastanın ihtiyacı olması durumunda örneğin; çene ileri alınırken diş bozuklukları da yok ediliyor. Böylece gereksiz zaman kayıplarının da hasta konforsuzluklarının da önüne geçiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.