ŞEHZADELER BELEDİYESİ’NDEN 20 MİLYON TL’LİK PROJE

ŞEHZADELER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.01.2018 - 16:13, Güncelleme: 24.01.2018 - 16:13
 

ŞEHZADELER BELEDİYESİ’NDEN 20 MİLYON TL’LİK PROJE

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Meyve Sebze ve Umum Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener’i ziyaret etti. Başkan Çelik ve ekibi gerçekleştirdikleri ziyarette hayata geçirmeyi planladıkları 3 katlı ve 21 bin 400 m²’lik kapalı modern pazar yerinin sunumunu da gerçekleştirdi.
Şehzadeler Belediyesi, Şehitler Mahallesi Mehmetçik Caddesi üzerinden bulunan ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi tarafından kullanılan arsa üzerine toplamda 21 bin 400 m²’lik 3 katlı kapalı pazar yapacağının müjdesini Manisa Meyve Sebze ve Umum Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener’i ziyaret ettiğinde Manisalılar ile paylaştı. Başkan Çelik hem pazarcı esnafını hem de vatandaşları memnun eden projenin sunumu da gerçekleştirdi. BAŞKAN ÇELİK; “ 600 PAZAR TEZGAHI KURULABİLECEK” Kapalı pazaryeri ile ilgili projelerinin her detayı ile hazır olduğunu belirten Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik; “ Tüm pazarcı esnafımızı ve Alaybey Mahallesi’nde bulunan pazar yerinde tezgah açan 600 pazarcı esnafımızı kapsayan dev bir proje hazırladık. Tam 21 bin 400 m².İçerisinde kapalı pazar yerine ait otopark olacak ayrıca yine pazar yerine ait yan fonksiyonları içeren bir çalışma. Zemin kat 5 bin m², birinci kat 5 bin m² pazar alanı, 2. Kat 5 bin 700 m² Pazar alanı ve 3. Kat pazarcı esnafımızın araçlarını park etmesi için otopark alanı olacak. Cumartesi pazarımızı oraya taşıyacağız, cumartesi günleri kurulan pazar için diğer günler de civar mahallelerdeki vatandaşlarımız için otopark hizmeti verilecek. Mahallelerdeki otopark sıkıntısı da ciddi şekilde rahatlayacak. Kış aylarında yağmurda çamurda, yaz aylarında da kavurucu sıcaklarda bu zorlu mesleği icra eden pazarcı kardeşlerimiz için yaklaşık 20 milyon TL civarındaki bu yatırımı gerçekleştireceğiz.”   ŞENER; “BU SORUN BİZİM KANAYAN YARAMIZDI” Manisa Meyve Sebze ve Umum Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener’de kapalı pazar yerinin Manisa için elzem bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak; “Pazarcı esnafının da pazara gelerek alışveriş yapan vatandaşlarımızın da en büyük sorunlarından biridir bu konu. Eskiden evlerimize alışveriş yapabileceğimiz tek alan pazarlarken şimdi pazarcımız bir çok süpermarket ile rekabet etmek zorunda kalıyor. Vatandaşımız da imkanı doğrultusunda daha kaliteli hizmet alabilmek için gerek soğuktan gerek sıcaktan kaçmak için marketleri tercih ediyor. Bu durumu engelleyebilmek için kapalı Pazar yerimizin olması şarttı, bu bizim kanayan yaramızdı.Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin de Pazar yeri projeleri var. Şehzadeler Belediyesi’nin de açıkladığı bu proje bizi çok mutlu etti. Çünkü gerçekten de kapalı pazar yerlerine hem pazarcı esnafımızın hem de Manisalıların çok ihtiyacı var. Bu pazar yerlerinin sıkıntıları 30-40 yıldan bu yana gelen bu ağır yüklerin şimdiki yeni belediyelerimize binmesi zor oldu. Bu koşullarda kısa sürede bu projeleri hayata geçiren başta belediye başkanımıza tüm ekipteki çalışanlara teşekkür ediyorum" dedi.  
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Meyve Sebze ve Umum Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener’i ziyaret etti. Başkan Çelik ve ekibi gerçekleştirdikleri ziyarette hayata geçirmeyi planladıkları 3 katlı ve 21 bin 400 m²’lik kapalı modern pazar yerinin sunumunu da gerçekleştirdi.
Şehzadeler Belediyesi, Şehitler Mahallesi Mehmetçik Caddesi üzerinden bulunan ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi tarafından kullanılan arsa üzerine toplamda 21 bin 400 m²’lik 3 katlı kapalı pazar yapacağının müjdesini Manisa Meyve Sebze ve Umum Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener’i ziyaret ettiğinde Manisalılar ile paylaştı. Başkan Çelik hem pazarcı esnafını hem de vatandaşları memnun eden projenin sunumu da gerçekleştirdi.


BAŞKAN ÇELİK; “ 600 PAZAR TEZGAHI KURULABİLECEK”
Kapalı pazaryeri ile ilgili projelerinin her detayı ile hazır olduğunu belirten Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik; “ Tüm pazarcı esnafımızı ve Alaybey Mahallesi’nde bulunan pazar yerinde tezgah açan 600 pazarcı esnafımızı kapsayan dev bir proje hazırladık. Tam 21 bin 400 m².İçerisinde kapalı pazar yerine ait otopark olacak ayrıca yine pazar yerine ait yan fonksiyonları içeren bir çalışma. Zemin kat 5 bin m², birinci kat 5 bin m² pazar alanı, 2. Kat 5 bin 700 m² Pazar alanı ve 3. Kat pazarcı esnafımızın araçlarını park etmesi için otopark alanı olacak. Cumartesi pazarımızı oraya taşıyacağız, cumartesi günleri kurulan pazar için diğer günler de civar mahallelerdeki vatandaşlarımız için otopark hizmeti verilecek. Mahallelerdeki otopark sıkıntısı da ciddi şekilde rahatlayacak. Kış aylarında yağmurda çamurda, yaz aylarında da kavurucu sıcaklarda bu zorlu mesleği icra eden pazarcı kardeşlerimiz için yaklaşık 20 milyon TL civarındaki bu yatırımı gerçekleştireceğiz.”
 
ŞENER; “BU SORUN BİZİM KANAYAN YARAMIZDI”
Manisa Meyve Sebze ve Umum Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener’de kapalı pazar yerinin Manisa için elzem bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak; “Pazarcı esnafının da pazara gelerek alışveriş yapan vatandaşlarımızın da en büyük sorunlarından biridir bu konu. Eskiden evlerimize alışveriş yapabileceğimiz tek alan pazarlarken şimdi pazarcımız bir çok süpermarket ile rekabet etmek zorunda kalıyor. Vatandaşımız da imkanı doğrultusunda daha kaliteli hizmet alabilmek için gerek soğuktan gerek sıcaktan kaçmak için marketleri tercih ediyor. Bu durumu engelleyebilmek için kapalı Pazar yerimizin olması şarttı, bu bizim kanayan yaramızdı.Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin de Pazar yeri projeleri var. Şehzadeler Belediyesi’nin de açıkladığı bu proje bizi çok mutlu etti. Çünkü gerçekten de kapalı pazar yerlerine hem pazarcı esnafımızın hem de Manisalıların çok ihtiyacı var. Bu pazar yerlerinin sıkıntıları 30-40 yıldan bu yana gelen bu ağır yüklerin şimdiki yeni belediyelerimize binmesi zor oldu. Bu koşullarda kısa sürede bu projeleri hayata geçiren başta belediye başkanımıza tüm ekipteki çalışanlara teşekkür ediyorum" dedi.


 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.