ANKARA'DA BABACAN RÜZGÂRI

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.01.2023 - 14:49, Güncelleme: 17.01.2023 - 14:49
 

ANKARA'DA BABACAN RÜZGÂRI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin Ankara Buluşması'nda adeta devleşti. Yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Babacan, "Endişeye mahal yok, her şey güzel olacak" açıklamasında bulundu.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin Ankara Buluşması'nda adeta devleşti, 4 bin 500 kişilik Ankara Kapalı Spor Sarayı dolup taştı. 10 BİN KİŞİ BABACAN’I BEKLEDİ Partililer salonun ortası ve dışında büyük kitle oluşturdu, yaklaşık 10 bin kişi Babacan'ı günün erken saatlerinden itibaren bekledi. Türkiye'nin 81 ilinden gelen partililerin "Vur vur inlesin Erdoğan dinlesin" sloganlarıyla salona giren DEVA Lideri Ali Babacan uzun süre ön sırada bulunan partililerle tokalaştı, sohbet etti, çocuklarla fotoğraf çektirdi. Daha sonra kürsüye çıkan Babacan iktidar olmaları halinde uygulamaya sokacakları eylem planlarını anlattı, Türkiye'yi düşülen çıkmazdan kurtaracaklarını belirtti.  “HERKES İÇİN DEMOKRASİ DİYECEĞİZ” Babacan konuşmasını şöyle sürdürdü: "AK Parti'nin ideallerinden vazgeçen biz değiliz, Recep Tayyip Erdoğan'dır, bu ülkenin insanlarını tarihinde görülmediği kadar yoksulluğa itiyor, kendisine karşı olan herkesi cezalandırıyor, doktorları kovuyor, KHK'larla eziyet ediyor, ama artık DEVA Partisi var, hiç bir şey eskisi gibi olmayacak, biz bir kral gitsin yerine başka kral gelsin derdinde değiliz, birlikte, uzlaşarak yönetmek istiyoruz, adil olmayı şiar edilmiş, demokratik olmayı hedef edinmiş bir partiyiz, biz Türkiye'nin yarınlarında birlikte olmayı, birleştirici olmayı düşünen bir partiyiz. Türk, Kürt, Arap, Alevi, Sünni, Müslüm, Gayrimüslim önemli değil, eşit vatandaşlık ilkesini benimsedik, bu ülkeyi biz birleştiriyoruz, hep beraber Türki’yeyiz, siz bu ülkeyi ayrıştırıp sonra demokrasiden söz edemezsiniz. Bakın 7 bölgeden 81 ilden herkes burada, ben herkesten aynı kelimeyi duyuyorum, öğrencisinden esnafına, gencinden yaşlısına 'Endişe' kelimesini duyuyorum, insanlar ülkesinden, yarınlarından endişeli, hepsini çok iyi anlıyorum, buradan herkese seslenmek istiyorum, endişeye mahal yok, bu iktidarın yanlışlarından, yarınlarınızı mahvetmesinden endişe etmeyin, biz buradayız, hepsi düzelecek. Seçim gecesinin sabahında tüm bunlar kötü bir kabus gibi geride kalacak. Üniversiteden sonra iş bulamayacağı endişesi yaşayanlar, yaşlılık aylığı kesilecek diye korkan insanlarımız, iş de bulacağız, yardımları da arttıracağız, iş bulamayan gençlere iş beğenmiyor diyorlar, tabi beğenmeyecekler, eğer bugün yaşadıkları çocukluk hayalleri gibi değilse beğenmeyecekler tabi ki. Biz herkes için geleceğiz, her kesimin derdine deva olacağı, herkes için demokrasi diyeceğiz.” TUNÇDİREK DE ANKARA BULUŞMASINA KATILDI Ankara Buluşması'na DEVA Partisi İl Başkanı Cansın Tunçdirek başkanlığında çok sayıda il ve ilçe yöneticisi ile partili katıldı. Yasemin Kurtaç
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin Ankara Buluşması'nda adeta devleşti. Yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Babacan, "Endişeye mahal yok, her şey güzel olacak" açıklamasında bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin Ankara Buluşması'nda adeta devleşti, 4 bin 500 kişilik Ankara Kapalı Spor Sarayı dolup taştı.

10 BİN KİŞİ BABACAN’I BEKLEDİ

Partililer salonun ortası ve dışında büyük kitle oluşturdu, yaklaşık 10 bin kişi Babacan'ı günün erken saatlerinden itibaren bekledi. Türkiye'nin 81 ilinden gelen partililerin "Vur vur inlesin Erdoğan dinlesin" sloganlarıyla salona giren DEVA Lideri Ali Babacan uzun süre ön sırada bulunan partililerle tokalaştı, sohbet etti, çocuklarla fotoğraf çektirdi. Daha sonra kürsüye çıkan Babacan iktidar olmaları halinde uygulamaya sokacakları eylem planlarını anlattı, Türkiye'yi düşülen çıkmazdan kurtaracaklarını belirtti. 

“HERKES İÇİN DEMOKRASİ DİYECEĞİZ”

Babacan konuşmasını şöyle sürdürdü: "AK Parti'nin ideallerinden vazgeçen biz değiliz, Recep Tayyip Erdoğan'dır, bu ülkenin insanlarını tarihinde görülmediği kadar yoksulluğa itiyor, kendisine karşı olan herkesi cezalandırıyor, doktorları kovuyor, KHK'larla eziyet ediyor, ama artık DEVA Partisi var, hiç bir şey eskisi gibi olmayacak, biz bir kral gitsin yerine başka kral gelsin derdinde değiliz, birlikte, uzlaşarak yönetmek istiyoruz, adil olmayı şiar edilmiş, demokratik olmayı hedef edinmiş bir partiyiz, biz Türkiye'nin yarınlarında birlikte olmayı, birleştirici olmayı düşünen bir partiyiz. Türk, Kürt, Arap, Alevi, Sünni, Müslüm, Gayrimüslim önemli değil, eşit vatandaşlık ilkesini benimsedik, bu ülkeyi biz birleştiriyoruz, hep beraber Türki’yeyiz, siz bu ülkeyi ayrıştırıp sonra demokrasiden söz edemezsiniz. Bakın 7 bölgeden 81 ilden herkes burada, ben herkesten aynı kelimeyi duyuyorum, öğrencisinden esnafına, gencinden yaşlısına 'Endişe' kelimesini duyuyorum, insanlar ülkesinden, yarınlarından endişeli, hepsini çok iyi anlıyorum, buradan herkese seslenmek istiyorum, endişeye mahal yok, bu iktidarın yanlışlarından, yarınlarınızı mahvetmesinden endişe etmeyin, biz buradayız, hepsi düzelecek. Seçim gecesinin sabahında tüm bunlar kötü bir kabus gibi geride kalacak. Üniversiteden sonra iş bulamayacağı endişesi yaşayanlar, yaşlılık aylığı kesilecek diye korkan insanlarımız, iş de bulacağız, yardımları da arttıracağız, iş bulamayan gençlere iş beğenmiyor diyorlar, tabi beğenmeyecekler, eğer bugün yaşadıkları çocukluk hayalleri gibi değilse beğenmeyecekler tabi ki. Biz herkes için geleceğiz, her kesimin derdine deva olacağı, herkes için demokrasi diyeceğiz.”

TUNÇDİREK DE ANKARA BULUŞMASINA KATILDI

Ankara Buluşması'na DEVA Partisi İl Başkanı Cansın Tunçdirek başkanlığında çok sayıda il ve ilçe yöneticisi ile partili katıldı. Yasemin Kurtaç

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.