KUMBARACI: CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN BU ÜLKENİN KADINLARINA GÜVENİYOR

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.04.2023 - 10:50, Güncelleme: 03.04.2023 - 10:50
 

KUMBARACI: CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN BU ÜLKENİN KADINLARINA GÜVENİYOR

Kadınların belediye seçimlerinde seçme ve aday olma hakkı 3 Nisan 1930’da Belediye Kanunu'nun kabul edilmesiyle tanındı. Günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Aday Adayı ve mimar Fisun Kumbaracı, “İnanıyorum ki Türkiye Yüzyılında kadınlarımız daha çok alanda daha büyük başarılara imza atacaklar.” ifadesinde bulundu.
AK Parti Manisa Milletvekili Aday Adayı ve mimar Fisun Kumbaracı, 3 Nisan 1930’da kadınların belediye seçimlerinde seçme ve aday olma hakkının tanınması ile ilgili açıklamalarda bulundu. “PARTİMİZDEN 54 KADIN VEKİL MECLİS’TE” Kumbaracı, “Kadınlar siyasal haklarını ilk kez 1930 yılındaki Belediye seçimlerinde kullandılar. Belediye seçimlerinde seçme ve aday olma hakkı 3 Nisan 1930’da Belediye Kanunu’nun kabul edilmesiyle tanındı. Ardından 5 Aralık 1934’te Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile kadınlarımızın Milletvekili seçimlerinde ilk kez oy kullanmasının ve aday olabilmesinin önü açıldı. Ülkemiz kadınları pek çok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkını elde etmişlerdir. 1935 yılında gerçekleşen milletvekilleri seçimlerinde TBMM 5. Döneminde %4,5 ile 400 milletvekilinin 18’i kadınlardan oluşmuştur. Bugün ise partimizden 54 Kadın vekil bulunmakta Meclis’te.” dedi. “BİZ CUMHURBAŞKANIMIZA GÜVENİYORUZ” Kumbaracı, “Meclis’te en çok kadın vekili olan AK Partimizden Milletvekili Aday Adayı olmak ve kadınlarımıza değer veren bir Lider ile Türkiye Yüzyılını hep birlikte inşa edecek olmak mutluluk verici. İnanıyorum ki Türkiye Yüzyılında kadınlarımız daha çok alanda daha büyük başarılara imza atacaklar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bu Ülkenin Kadınlarına, Biz de Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz. ‘Kadınlarını dışlayan bir toplum gücünün ve potansiyelinin yarısından vazgeçmiş demektir.’ diyen bir Lider ile ülkemiz kadınları son 20 yılda pek çok kazanım elde etmiştir. İlk kazanımın 93. Yıl dönümünde; kadınlarımızın siyasal haklarını kazanmasında öncülük eden Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve şehrine, ülkemize hizmet için yerelde ve genelde siyasette görev almış kadınlarımızı rahmetle ve saygıyla anıyorum.” dedi. Musa Akar
Kadınların belediye seçimlerinde seçme ve aday olma hakkı 3 Nisan 1930’da Belediye Kanunu'nun kabul edilmesiyle tanındı. Günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Aday Adayı ve mimar Fisun Kumbaracı, “İnanıyorum ki Türkiye Yüzyılında kadınlarımız daha çok alanda daha büyük başarılara imza atacaklar.” ifadesinde bulundu.

AK Parti Manisa Milletvekili Aday Adayı ve mimar Fisun Kumbaracı, 3 Nisan 1930’da kadınların belediye seçimlerinde seçme ve aday olma hakkının tanınması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“PARTİMİZDEN 54 KADIN VEKİL MECLİS’TE”

Kumbaracı, “Kadınlar siyasal haklarını ilk kez 1930 yılındaki Belediye seçimlerinde kullandılar. Belediye seçimlerinde seçme ve aday olma hakkı 3 Nisan 1930’da Belediye Kanunu’nun kabul edilmesiyle tanındı. Ardından 5 Aralık 1934’te Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile kadınlarımızın Milletvekili seçimlerinde ilk kez oy kullanmasının ve aday olabilmesinin önü açıldı. Ülkemiz kadınları pek çok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkını elde etmişlerdir. 1935 yılında gerçekleşen milletvekilleri seçimlerinde TBMM 5. Döneminde %4,5 ile 400 milletvekilinin 18’i kadınlardan oluşmuştur. Bugün ise partimizden 54 Kadın vekil bulunmakta Meclis’te.” dedi.

“BİZ CUMHURBAŞKANIMIZA GÜVENİYORUZ”

Kumbaracı, “Meclis’te en çok kadın vekili olan AK Partimizden Milletvekili Aday Adayı olmak ve kadınlarımıza değer veren bir Lider ile Türkiye Yüzyılını hep birlikte inşa edecek olmak mutluluk verici. İnanıyorum ki Türkiye Yüzyılında kadınlarımız daha çok alanda daha büyük başarılara imza atacaklar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bu Ülkenin Kadınlarına, Biz de Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz. ‘Kadınlarını dışlayan bir toplum gücünün ve potansiyelinin yarısından vazgeçmiş demektir.’ diyen bir Lider ile ülkemiz kadınları son 20 yılda pek çok kazanım elde etmiştir. İlk kazanımın 93. Yıl dönümünde; kadınlarımızın siyasal haklarını kazanmasında öncülük eden Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve şehrine, ülkemize hizmet için yerelde ve genelde siyasette görev almış kadınlarımızı rahmetle ve saygıyla anıyorum.” dedi. Musa Akar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.