Erdinç YUMRUKAYA
Köşe Yazarı
Erdinç YUMRUKAYA
 

İŞKUR’UN FAYDALARINI BİLİYOR MUYUZ?

Bir zamanlar, ‘İşçi ve İşçi Bulma Kurumu’ idi adı.   Ve iş arayanla, işveren arasında arabuluculuk yapardı.  Çok fazla etkisi olmayan bu kurumun yerine; yeni adıyla  İŞKUR faaliyete geçti. Aslına bakarsanız İŞKUR’un hizmetlerini çoğu vatandaş bilmiyor. Veya ilgilenmiyor.  Veya işi düştüğünde İŞKUR’un nasıl bir sistemle hizmet verdiğini öğreniyor. İŞKUR Manisa İl Müdürü Salim Eroğlu ile yaptığım görüşmeden sonra iş veren olarak ben bile hayretler içerisinde kaldım. Devletin bu kadar özveriyle yaptığı hizmetleri kaleme almak mecburiyetinde olduğumu geçte olsa anladım. PEKİ İŞKUR NELER Mİ YAPIYOR? 1-     Yanınızda 2 kişi çalışıyorsa, üçüncü kişiyi İŞKUR aracılığı ile yanınıza alıp, 6 ay boyunca bir kuruş  ödemeden çalıştırabiliyorsunuz. 2-     İŞKUR ‘dan alıp çalıştırdığınız o kişiyi,  6 ay sonra ise resmen çalıştırmaya devam edebiliyorsunuz. Ve 3 yıl boyunca da işverenin yatıracağı SSK primini İŞKUR yatırıyor. 3-     İŞKUR’dan aldığınız O personeli kendi kadronuza dahil ettiğiniz  anda ise;   bir personel daha isteme  hakkınız  doğuyor. 4-      Yanınızda çalıştırdığınız personelin % 10 kadarını İŞKUR’dan eleman isteyerek, istihdam edebiliyorsunuz. 5-     İŞKUR’da bu gün itibariyle iş arayan 60.000’e  yakın kayıtlı işsiz var.  Bu işsiz vatandaşlarımızın çoğu da vasıflı. Tüm işverenlerin İŞKUR’da kayıtlı 60.000 bin vasıflı işsizin,  iş beklediğini bilmesinde fayda var.   ENGELLİLER İÇİN 36.000 TL İŞKUR Engellilerin kendilerine iş kurabilmeleri için 36.000  TL  hibe desteği  vererek, engelli vatandaşlarımızın da hayatına katkıda bulunuyor. Ayrıca cezaevinde kalan ve  3 yıldan fazla ceza almayan mahkumlarla ilgilide özel bir çalışması var İŞKUR’un. Amaç;  cezaevinde suçlarının cezasını çekmiş mahkumların serbest kaldıktan sonra, topluma kazandırılmaları.  Bu çalışma  ile  bu  vatandaşlarımızın topluma kazandırılmasında önemli bir adım atılmış oldu. Tüm bu çalışmaları ve destekleri düşündüğümüzde;  İŞKUR’u  yakından tanımadığımızı, hizmetlerini ve desteklerini  iyi bilmediğimizi anlıyoruz.  Ben; İşsiz, engelli ve cezaevinde 3 yıldan fazla ceza almayan işsiz vatandaşlarımızın mutlaka Mimar Sinan Bulvarı’nda hizmet binası bulunan İŞKUR’a uğramalarını ve yetkililerden bu desteklemelerle ilgili bilgi almalarını tavsiye ediyorum. 
Ekleme Tarihi: 15 Aralık 2015 - Salı
Erdinç YUMRUKAYA

İŞKUR’UN FAYDALARINI BİLİYOR MUYUZ?

Bir zamanlar, ‘İşçi ve İşçi Bulma Kurumu’ idi adı.   Ve iş arayanla, işveren arasında arabuluculuk yapardı.  Çok fazla etkisi olmayan bu kurumun yerine; yeni adıyla  İŞKUR faaliyete geçti.

Aslına bakarsanız İŞKUR’un hizmetlerini çoğu vatandaş bilmiyor. Veya ilgilenmiyor.  Veya işi düştüğünde İŞKUR’un nasıl bir sistemle hizmet verdiğini öğreniyor.

İŞKUR Manisa İl Müdürü Salim Eroğlu ile yaptığım görüşmeden sonra iş veren olarak ben bile hayretler içerisinde kaldım. Devletin bu kadar özveriyle yaptığı hizmetleri kaleme almak mecburiyetinde olduğumu geçte olsa anladım.

PEKİ İŞKUR NELER Mİ YAPIYOR?

1-     Yanınızda 2 kişi çalışıyorsa, üçüncü kişiyi İŞKUR aracılığı ile yanınıza alıp, 6 ay boyunca bir kuruş  ödemeden çalıştırabiliyorsunuz.

2-     İŞKUR ‘dan alıp çalıştırdığınız o kişiyi,  6 ay sonra ise resmen çalıştırmaya devam edebiliyorsunuz. Ve 3 yıl boyunca da işverenin yatıracağı SSK primini İŞKUR yatırıyor.

3-     İŞKUR’dan aldığınız O personeli kendi kadronuza dahil ettiğiniz  anda ise;   bir personel daha isteme  hakkınız  doğuyor.

4-      Yanınızda çalıştırdığınız personelin % 10 kadarını İŞKUR’dan eleman isteyerek, istihdam edebiliyorsunuz.

5-     İŞKUR’da bu gün itibariyle iş arayan 60.000’e  yakın kayıtlı işsiz var.  Bu işsiz vatandaşlarımızın çoğu da vasıflı. Tüm işverenlerin İŞKUR’da kayıtlı 60.000 bin vasıflı işsizin,  iş beklediğini bilmesinde fayda var.  

ENGELLİLER İÇİN 36.000 TL

İŞKUR Engellilerin kendilerine iş kurabilmeleri için 36.000  TL  hibe desteği  vererek, engelli vatandaşlarımızın da hayatına katkıda bulunuyor.

Ayrıca cezaevinde kalan ve  3 yıldan fazla ceza almayan mahkumlarla ilgilide özel bir çalışması var İŞKUR’un. Amaç;  cezaevinde suçlarının cezasını çekmiş mahkumların serbest kaldıktan sonra, topluma kazandırılmaları.  Bu çalışma  ile  bu  vatandaşlarımızın topluma kazandırılmasında önemli bir adım atılmış oldu.

Tüm bu çalışmaları ve destekleri düşündüğümüzde;  İŞKUR’u  yakından tanımadığımızı, hizmetlerini ve desteklerini  iyi bilmediğimizi anlıyoruz.  Ben; İşsiz, engelli ve cezaevinde 3 yıldan fazla ceza almayan işsiz vatandaşlarımızın mutlaka Mimar Sinan Bulvarı’nda hizmet binası bulunan İŞKUR’a uğramalarını ve yetkililerden bu desteklemelerle ilgili bilgi almalarını tavsiye ediyorum. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.