Mehmet ÇELİKEL
Köşe Yazarı
Mehmet ÇELİKEL
 

2017 EKONOMİSİ VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ…

Nasıl bir şey bilinmez ama dünya bir değişime doğru gidiyor. Her şeyin başı ulusal ekonomi ve milli düşüncede yatıyor. Ülkemizde çoğu kişinin eleştirdiği TL ye geçin fikrine katılıyorum. Neden olduğunu biraz irdelemekte fayda görüyorum. Düşünmeden eleştirmek bu millete yakışmaz. Kurtuluş savaşı sırasında milli vergiler konmuştu. Hatta Mustafa Kemal Paşa bu konuda akrabası Fikriye hanımdan fikir almıştı. Şöyle demişti: Gerekli maddeleri sayar mısınız. Fikriye hanım saydı: Pirinç, bulgur, nohut, fasulye, un, et. Aklıma bunlar geliyor demişti. Milli vergilerle halkı sırf canı ile değil de malı ile de savaşa çağırmıştı. Hatırladığım kadarı ile hububatın yüzde 20 si, canlı hayvanın yüzde 40 ı ve silah cephanenin yüzde 100 ü. Halk direndi mi? Hayır. Çorabını bile verdi. Milli duygu yüklü bir gazi halktır bu. Beyler düşünmeden eleştirmeyelim. Arkasındaki tema önemli. Cahil diyebilirsiniz ama imansız diyemezsiniz. Sonuçta savaş kazanıldı ve batının doğu politikası iflas etti. Atatürk bir dünya lideri oldu. Bütün herkes onunla tanışmak için akın etti. O farklı bir kişiliktir. Anlamak için çok okumanız gerekir onunla ilgili yazılanları ve başta Nutuk'u. Bugün dünya farklı bir yapıya sahip. Ben yaklaşık bir yıl önce aldığım bir kitap olan ve bir hocamız tarafından tavsiye edilen Kur Savaşları kitabını okudum. James Rikards'a ait bu kitabın anlattıkları bu günkü dünya ile öylesine örtüşüyor ki anlatamam.  Şöyle ki eski bir nükleer savaş merkezi ne olmuş biliyor musunuz? Finansal savaş merkezi olmuş ve James Rikards burada nasıl çalıştığını anlatıyor. Akıllara ziyan. Efendim biz Türkiye oluyoruz, onlar Amerika, birileri Çin oluyor, birileri Rusya savaş başlıyor. Tamamen finansal. Yaklaşık 7-8 gün sonucunda ülkeleri nasıl parasal olarak çökeceğinin raporları hazırlanıyor. Operasyonlar başlatılıyor. Tamamen finansal. Bu arada maşa terör örgütleri de kullanılıyor. Okuyunca tüylerim diken diken oldu. Ama ülkemiz insanına söyledim mi kös dinleyip geçiyor. Ama bu halkında bir sabrı var tabii ki. Elimizdeki doları veya her ne karın ağrısı ise parayı verip TL alsak ne olur? Sordunuz mu bunu kendinize. Siyasiler kendine çıkar sağlasa ne olur? Onlar bu ülkenin başında daim mi kalacak. Ama bir gerçek Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaksa yapın. Bu sizin kararlılığınız belirler ve bu halktan korkarlar. O zaman iş değişir. Kurtuluş savaşında da öyle olmadı mı. Ama birtakım kendini bilmezler bunu cinnet sayıyor. O zaman onlar ihtiyaç yok. Bu ülkenin onlara ihtiyacı da yok. Mustafa Kemal Atatürk'e inanan bir toplum ilelebet payidarlığa inanacak. Yoksa sizi yok ederler. Onca şehit veriyoruz. Yazık değil mi bu canlara. Sonra size hesap sormazlar mı? Bu ülke için dik durmak gerek. Saygılarımla…  
Ekleme Tarihi: 18 Aralık 2016 - Pazar
Mehmet ÇELİKEL

2017 EKONOMİSİ VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ…

Nasıl bir şey bilinmez ama dünya bir değişime doğru gidiyor. Her şeyin başı ulusal ekonomi ve milli düşüncede yatıyor. Ülkemizde çoğu kişinin eleştirdiği TL ye geçin fikrine katılıyorum. Neden olduğunu biraz irdelemekte fayda görüyorum. Düşünmeden eleştirmek bu millete yakışmaz.

Kurtuluş savaşı sırasında milli vergiler konmuştu. Hatta Mustafa Kemal Paşa bu konuda akrabası Fikriye hanımdan fikir almıştı. Şöyle demişti: Gerekli maddeleri sayar mısınız. Fikriye hanım saydı: Pirinç, bulgur, nohut, fasulye, un, et. Aklıma bunlar geliyor demişti. Milli vergilerle halkı sırf canı ile değil de malı ile de savaşa çağırmıştı. Hatırladığım kadarı ile hububatın yüzde 20 si, canlı hayvanın yüzde 40 ı ve silah cephanenin yüzde 100 ü. Halk direndi mi? Hayır. Çorabını bile verdi. Milli duygu yüklü bir gazi halktır bu. Beyler düşünmeden eleştirmeyelim. Arkasındaki tema önemli. Cahil diyebilirsiniz ama imansız diyemezsiniz. Sonuçta savaş kazanıldı ve batının doğu politikası iflas etti. Atatürk bir dünya lideri oldu. Bütün herkes onunla tanışmak için akın etti. O farklı bir kişiliktir. Anlamak için çok okumanız gerekir onunla ilgili yazılanları ve başta Nutuk'u.

Bugün dünya farklı bir yapıya sahip. Ben yaklaşık bir yıl önce aldığım bir kitap olan ve bir hocamız tarafından tavsiye edilen Kur Savaşları kitabını okudum. James Rikards'a ait bu kitabın anlattıkları bu günkü dünya ile öylesine örtüşüyor ki anlatamam.  Şöyle ki eski bir nükleer savaş merkezi ne olmuş biliyor musunuz? Finansal savaş merkezi olmuş ve James Rikards burada nasıl çalıştığını anlatıyor. Akıllara ziyan. Efendim biz Türkiye oluyoruz, onlar Amerika, birileri Çin oluyor, birileri Rusya savaş başlıyor. Tamamen finansal. Yaklaşık 7-8 gün sonucunda ülkeleri nasıl parasal olarak çökeceğinin raporları hazırlanıyor. Operasyonlar başlatılıyor. Tamamen finansal. Bu arada maşa terör örgütleri de kullanılıyor. Okuyunca tüylerim diken diken oldu. Ama ülkemiz insanına söyledim mi kös dinleyip geçiyor. Ama bu halkında bir sabrı var tabii ki.

Elimizdeki doları veya her ne karın ağrısı ise parayı verip TL alsak ne olur? Sordunuz mu bunu kendinize. Siyasiler kendine çıkar sağlasa ne olur? Onlar bu ülkenin başında daim mi kalacak. Ama bir gerçek Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaksa yapın. Bu sizin kararlılığınız belirler ve bu halktan korkarlar. O zaman iş değişir. Kurtuluş savaşında da öyle olmadı mı. Ama birtakım kendini bilmezler bunu cinnet sayıyor. O zaman onlar ihtiyaç yok. Bu ülkenin onlara ihtiyacı da yok. Mustafa Kemal Atatürk'e inanan bir toplum ilelebet payidarlığa inanacak. Yoksa sizi yok ederler. Onca şehit veriyoruz. Yazık değil mi bu canlara. Sonra size hesap sormazlar mı? Bu ülke için dik durmak gerek.
Saygılarımla…
 
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.