2026 YILI TARIM İŞÇİSİ ÜCRETLERİ BELLİ OLDU
2026 YILI TARIM İŞÇİSİ ÜCRETLERİ BELLİ OLDU
Manisa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu, 2026 yılı hasat döneminde uygulanması tavsiye edilen yerli tarım işçisi ücretlerini açıkladı. 10 Ağustos 2026’dan itibaren geçerli olacak tarifede günlük ücretler 1.450 TL ile 1.600 TL arasında değişirken, dayıbaşı ücretiyle birlikte toplam ödeme 1.750 TL’ye kadar çıkacak.
Manisa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda, 2026 yılı hasat döneminde yerli tarım işçilerine ödenecek tavsiye niteliğindeki ücretler belirlendi.
HASAT DÖNEMİ BOYUNCA UYGULANACAK
Manisa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hüseyin Altındağ’ın imzasıyla duyurulan tarifenin, 10 Ağustos 2026 tarihinden itibaren hasat dönemi boyunca uygulanacağı bildirildi.
KESİCİ İŞÇİLERİN ÜCRETİ 1.600 TL
Belirlenen tarifeye göre kesici işçilerin günlük ücreti 1.450 TL, dayıbaşı ücreti ise 150 TL olarak belirlendi. Buna göre kesici işçiler için dayıbaşı ücreti dahil tavsiye edilen toplam günlük ödeme 1.600 TL olacak.
SERGİCİ VE SEPETÇİLERDE TOPLAM 1.750 TL
Sergici, sepetçi ve bandırma çekicisi olarak çalışan işçilerin günlük ücretleri ise 1.600 TL olarak belirlendi.
Bu işçiler için dayıbaşı ücreti 150 TL olarak uygulanırken, dayıbaşı dahil toplam günlük ödeme 1.750 TL olacak.
Bandırmacı işçiler için de günlük ücret 1.600 TL, dayıbaşı ücreti 150 TL olmak üzere toplam 1.750 TL ödenmesi tavsiye edildi.
TAŞIMA ÜCRETİ PAZARLIĞA BIRAKILDI
Kararda, yerli tarım işçilerinin taşıma ücretinin ise tarafların karşılıklı pazarlığına bırakıldığı belirtildi. Taşıma ücretinin sabit bir rakam üzerinden belirlenmediği kaydedildi.
GÜNLÜK ÇALIŞMA SÜRESİ 8 SAAT
Açıklanan ücretlerin 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri dikkate alınarak belirlendiği ve günlük çalışma süresinin 8 saat olduğu ifade edildi. Manisa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu tarafından açıklanan tarifenin, 2026 yılı hasat dönemi boyunca tavsiye niteliğinde uygulanacağı bildirildi.
İHA
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
