7.1’LİK DEPREM! ÜLKE AYAĞA KALKTI

DÜNYA 08.11.2023 - 09:58, Güncelleme: 08.11.2023 - 09:58
 

7.1’LİK DEPREM! ÜLKE AYAĞA KALKTI

Endonezya güne depremle uyandı. Banda Denizi açıklarında 6,7 ve 7,1 büyüklüğünde 2 büyük depremler meydana geldi.
Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) Endonezya'nın Banda Denizi bölgesinde önce 6.9 sonra da 7.1 büyüklüğünde iki depremin meydana geldiğini açıkladı. MALUKU'YA 340 KM UZAKLIKTA ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu da (USGS) 6,7 ve 7,1 büyüklüğündeki depremlerin merkez üssünün, Endonezya'nın Maluku eyaletinin yaklaşık 340 kilometre güneyi olduğunu açıkladı. TSUNAMİ TEHDİDİ YOK Banda Denizi'nde 10 kilometre derinlikte meydana gelen depremlerde, ilk belirlemelere göre can veya mal kaybı olmadı. Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı. "DEPREM OLDUKÇA ŞİDDETLİYDİ" Deprem sonrası bölge sakinlerden biri, "Deprem oldukça şiddetliydi. Ancak buradaki insanlar paniğe kapılmadı. Depremlere alışığız" ifadelerini kullandı. ÜLKE SIK SIK DEPREMLERLE KARŞILAŞIYOR Endonezya, Japonya'dan Güneydoğu Asya'ya ve Pasifik havzasına uzanan yoğun sismik aktivite yayı olan Pasifik "Ateş Çemberi" üzerindeki konumu nedeniyle sık sık depremlerle karşılaşıyor. Haber Merkezi
Endonezya güne depremle uyandı. Banda Denizi açıklarında 6,7 ve 7,1 büyüklüğünde 2 büyük depremler meydana geldi.

Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) Endonezya'nın Banda Denizi bölgesinde önce 6.9 sonra da 7.1 büyüklüğünde iki depremin meydana geldiğini açıkladı.

MALUKU'YA 340 KM UZAKLIKTA

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu da (USGS) 6,7 ve 7,1 büyüklüğündeki depremlerin merkez üssünün, Endonezya'nın Maluku eyaletinin yaklaşık 340 kilometre güneyi olduğunu açıkladı.

TSUNAMİ TEHDİDİ YOK

Banda Denizi'nde 10 kilometre derinlikte meydana gelen depremlerde, ilk belirlemelere göre can veya mal kaybı olmadı. Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı.

" DEPREM OLDUKÇA ŞİDDETLİYDİ"

Deprem sonrası bölge sakinlerden biri, " Deprem oldukça şiddetliydi. Ancak buradaki insanlar paniğe kapılmadı. Depremlere alışığız" ifadelerini kullandı.

ÜLKE SIK SIK DEPREMLERLE KARŞILAŞIYOR

Endonezya, Japonya'dan Güneydoğu Asya'ya ve Pasifik havzasına uzanan yoğun sismik aktivite yayı olan Pasifik "Ateş Çemberi" üzerindeki konumu nedeniyle sık sık depremlerle karşılaşıyor. Haber Merkezi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.