ATATÜRK’ÜN TURGUTLU’YA GELİŞİNİN 103. YILI

TURGUTLU 23.01.2026 - 10:23, Güncelleme: 23.01.2026 - 10:23
 

ATATÜRK’ÜN TURGUTLU’YA GELİŞİNİN 103. YILI

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Turgutlu’ya gelişinin 103. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Akın, bu anlamlı günün coşku ve onurla anılacağını belirterek, Atatürk’ün açtığı yolda kararlılıkla yürümeye devam edeceklerini ifade etti.
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, mesajında Kurtuluş Savaşı yıllarında Turgutlu’nun yaşadığı büyük yıkıma dikkat çekerek, Atatürk’ün ilçeye gerçekleştirdiği ziyaretlerin kent tarihi açısından taşıdığı öneme işaret etti. KURTULUŞ MÜCADELESİNİN SİMGELERİNDEN Mesajında Kurtuluş Savaşı dönemine değinen Akın, Turgutlu’nun işgal yıllarında büyük acılar yaşadığını, buna rağmen bağımsızlık iradesinin kentte hiçbir zaman kaybolmadığını vurguladı. 7 Eylül 1922’de özgürlüğüne kavuşan Turgutlu’nun, bir gün sonra Atatürk ve silah arkadaşlarının İzmir’in kurtuluşuna yönelik harekât planlarını Karpuz Kaldıran Parkı’nda oluşturmasına ev sahipliği yaptığını hatırlattı. 26 OCAK 1923 VURGUSU Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı sonrasında Turgutlu’ya gerçekleştirdiği ilk resmi ziyaretin 26 Ocak 1923 tarihinde yapıldığını belirten Akın, bu ziyaretin kent tarihi açısından ayrı bir yere sahip olduğunu ifade etti. Atatürk’ün Mareşal Fevzi Çakmak, Kazım Karabekir Paşa ve dönemin üst düzey yöneticileriyle birlikte Turgutlu halkına hitap ettiğini aktardı. ATATÜRK’ÜN TARİHE GEÇEN SÖZLERİ Başkan Akın, Atatürk’ün bu ziyaret sırasında Turgutlu halkına yaptığı konuşmada, yaşanan büyük yıkıma rağmen milletin azmiyle kısa sürede toparlanacağını dile getirdiğini anımsattı. Bu sözlerin, Turgutlu halkının Kurtuluş Savaşı’ndaki direncini ve kararlılığını ortaya koyduğunu belirtti. TURGUTLU’DA BAYRAM HAVASI Atatürk’ün Turgutlu’ya her gelişinin kentte bayram havası oluşturduğunu ifade eden Akın, bazı ziyaretlerin kısa süreli, bazılarının ise konaklamalı gerçekleştiğini hatırlattı. Atatürk’ün İran Şahı Rıza Pehlevî ile birlikte Turgutlu’yu ziyaret etmesinin de bu tarihi anlardan biri olduğunu kaydetti. “EMANETİNE SAHİP ÇIKIYORUZ” Mesajının sonunda Atatürk’ün mirasına sahip çıkma kararlılığını vurgulayan Başkan Akın, Atatürk’ün emaneti olan değerleri korumayı en büyük sorumluluk olarak gördüklerini belirtti. Akın, Atatürk ve silah arkadaşları ile bağımsızlık uğruna hayatını kaybeden şehitleri saygı, şükran ve rahmetle andı.  Editör: ADNAN POYRAZ
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Turgutlu’ya gelişinin 103. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Akın, bu anlamlı günün coşku ve onurla anılacağını belirterek, Atatürk’ün açtığı yolda kararlılıkla yürümeye devam edeceklerini ifade etti.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, mesajında Kurtuluş Savaşı yıllarında Turgutlu’nun yaşadığı büyük yıkıma dikkat çekerek, Atatürk’ün ilçeye gerçekleştirdiği ziyaretlerin kent tarihi açısından taşıdığı öneme işaret etti.

KURTULUŞ MÜCADELESİNİN SİMGELERİNDEN

Mesajında Kurtuluş Savaşı dönemine değinen Akın, Turgutlu’nun işgal yıllarında büyük acılar yaşadığını, buna rağmen bağımsızlık iradesinin kentte hiçbir zaman kaybolmadığını vurguladı. 7 Eylül 1922’de özgürlüğüne kavuşan Turgutlu’nun, bir gün sonra Atatürk ve silah arkadaşlarının İzmir’in kurtuluşuna yönelik harekât planlarını Karpuz Kaldıran Parkı’nda oluşturmasına ev sahipliği yaptığını hatırlattı.

26 OCAK 1923 VURGUSU

Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı sonrasında Turgutlu’ya gerçekleştirdiği ilk resmi ziyaretin 26 Ocak 1923 tarihinde yapıldığını belirten Akın, bu ziyaretin kent tarihi açısından ayrı bir yere sahip olduğunu ifade etti. Atatürk’ün Mareşal Fevzi Çakmak, Kazım Karabekir Paşa ve dönemin üst düzey yöneticileriyle birlikte Turgutlu halkına hitap ettiğini aktardı.

ATATÜRK’ÜN TARİHE GEÇEN SÖZLERİ

Başkan Akın, Atatürk’ün bu ziyaret sırasında Turgutlu halkına yaptığı konuşmada, yaşanan büyük yıkıma rağmen milletin azmiyle kısa sürede toparlanacağını dile getirdiğini anımsattı. Bu sözlerin, Turgutlu halkının Kurtuluş Savaşı’ndaki direncini ve kararlılığını ortaya koyduğunu belirtti.

TURGUTLU’DA BAYRAM HAVASI

Atatürk’ün Turgutlu’ya her gelişinin kentte bayram havası oluşturduğunu ifade eden Akın, bazı ziyaretlerin kısa süreli, bazılarının ise konaklamalı gerçekleştiğini hatırlattı. Atatürk’ün İran Şahı Rıza Pehlevî ile birlikte Turgutlu’yu ziyaret etmesinin de bu tarihi anlardan biri olduğunu kaydetti.

“EMANETİNE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Mesajının sonunda Atatürk’ün mirasına sahip çıkma kararlılığını vurgulayan Başkan Akın, Atatürk’ün emaneti olan değerleri korumayı en büyük sorumluluk olarak gördüklerini belirtti. Akın, Atatürk ve silah arkadaşları ile bağımsızlık uğruna hayatını kaybeden şehitleri saygı, şükran ve rahmetle andı. 

Editör: ADNAN POYRAZ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.