BAĞ BOZUMU ŞENLİKLERİ’NDE YEREL ÜRÜN VE KADIN EMEĞİ BULUŞMASI

MANİSA GÜNDEMİ 05.09.2026 - 16:51, Güncelleme: 05.09.2026 - 16:51
 

BAĞ BOZUMU ŞENLİKLERİ’NDE YEREL ÜRÜN VE KADIN EMEĞİ BULUŞMASI

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve Şehzadeler Belediye Başkanı Hakan Şimşek, Bağ Bozumu Şenlikleri kapsamında Şemsiyeli Sokak ve Ulupark’ta kurulan stantları ziyaret etti. Yerel ürünler, kadın emeği ve Manisa mutfağının buluştuğu alanlarda üreticiler ve vatandaşlarla bir araya gelen başkanlar, tüm Manisalıları şenlik etkinliklerine davet etti.
Manisa’nın tarım, kültür ve gastronomi değerlerini bir araya getiren Bağ Bozumu Şenlikleri, kent merkezindeki etkinliklerle devam ediyor. 5-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenen şenlikler kapsamında Şemsiyeli Sokak ve Ulupark’ta özel etkinlik alanları oluşturuldu. Kentin yöresel ürünleri, kadın emeği ve gastronomi değerleri vatandaşlarla buluşturuldu. KADIN EMEĞİ ŞEMSİYELİ SOKAK’TA SERGİLENDİ Şemsiyeli Sokak’ta kurulan Kadın El Emeği ve Üzüm Stantları, ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü. Başkan Besim Dutlulu ve Başkan Hakan Şimşek, stantları tek tek gezerek kadın üreticilerin hazırladığı ürünleri inceledi. Üreticilerle sohbet eden başkanlar, çalışmalar hakkında bilgi alırken kadın emeğinin ekonomik ve sosyal hayata daha fazla kazandırılmasının önemine dikkat çekti. Yerel üreticilerin desteklenmesinin kent ekonomisine katkı sağladığını belirten başkanlar, yöresel ürünlerin tanıtımının da Manisa’nın marka değerini güçlendirdiğini ifade etti. MANİSA’NIN YÖRESEL LEZZETLERİ ULU PARK’TA Ulupark’ta kurulan Gastronomi Stantları ise Manisa’nın zengin mutfak kültürünü ziyaretçilerle buluşturdu. Yöresel lezzetlerin hazırlandığı stantları gezen Başkan Dutlulu ve Başkan Şimşek, ustalar ve aşçılarla sohbet ederek ürünlerin hazırlanış süreçleri ve yöresel tarifler hakkında bilgi aldı. Heyet, hazırlanan ürünlerin tadına da bakarken, Manisa’nın gastronomi mirasının yaşatılmasının ve gelecek kuşaklara aktarılmasının kent turizmi açısından önemine vurgu yapıldı. TÜM MANİSALILARA DAVET Bağ Bozumu Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerin Manisa’nın tanıtımına, yerel üretime ve kadın emeğine katkı sunduğunu belirten Başkan Besim Dutlulu ve Başkan Hakan Şimşek, tüm Manisalıları şenlik alanlarını ziyaret etmeye davet etti. Şemsiyeli Sokak ve Ulupark’ta kurulan stantlar, 5-8 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Muhabir: HÜSEYİN GÜNTAÇ FÖMLU
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve Şehzadeler Belediye Başkanı Hakan Şimşek, Bağ Bozumu Şenlikleri kapsamında Şemsiyeli Sokak ve Ulupark’ta kurulan stantları ziyaret etti. Yerel ürünler, kadın emeği ve Manisa mutfağının buluştuğu alanlarda üreticiler ve vatandaşlarla bir araya gelen başkanlar, tüm Manisalıları şenlik etkinliklerine davet etti.

Manisa’nın tarım, kültür ve gastronomi değerlerini bir araya getiren Bağ Bozumu Şenlikleri, kent merkezindeki etkinliklerle devam ediyor. 5-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenen şenlikler kapsamında Şemsiyeli Sokak ve Ulupark’ta özel etkinlik alanları oluşturuldu. Kentin yöresel ürünleri, kadın emeği ve gastronomi değerleri vatandaşlarla buluşturuldu.

KADIN EMEĞİ ŞEMSİYELİ SOKAK’TA SERGİLENDİ

Şemsiyeli Sokak’ta kurulan Kadın El Emeği ve Üzüm Stantları, ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü. Başkan Besim Dutlulu ve Başkan Hakan Şimşek, stantları tek tek gezerek kadın üreticilerin hazırladığı ürünleri inceledi.

Üreticilerle sohbet eden başkanlar, çalışmalar hakkında bilgi alırken kadın emeğinin ekonomik ve sosyal hayata daha fazla kazandırılmasının önemine dikkat çekti.

Yerel üreticilerin desteklenmesinin kent ekonomisine katkı sağladığını belirten başkanlar, yöresel ürünlerin tanıtımının da Manisa’nın marka değerini güçlendirdiğini ifade etti.

MANİSA’NIN YÖRESEL LEZZETLERİ ULU PARK’TA

Ulupark’ta kurulan Gastronomi Stantları ise Manisa’nın zengin mutfak kültürünü ziyaretçilerle buluşturdu.

Yöresel lezzetlerin hazırlandığı stantları gezen Başkan Dutlulu ve Başkan Şimşek, ustalar ve aşçılarla sohbet ederek ürünlerin hazırlanış süreçleri ve yöresel tarifler hakkında bilgi aldı.

Heyet, hazırlanan ürünlerin tadına da bakarken, Manisa’nın gastronomi mirasının yaşatılmasının ve gelecek kuşaklara aktarılmasının kent turizmi açısından önemine vurgu yapıldı.

TÜM MANİSALILARA DAVET

Bağ Bozumu Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerin Manisa’nın tanıtımına, yerel üretime ve kadın emeğine katkı sunduğunu belirten Başkan Besim Dutlulu ve Başkan Hakan Şimşek, tüm Manisalıları şenlik alanlarını ziyaret etmeye davet etti.

Şemsiyeli Sokak ve Ulupark’ta kurulan stantlar, 5-8 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Muhabir: HÜSEYİN GÜNTAÇ FÖMLU

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.