BAŞKAN ÖZALPER'DEN İMAMOĞLU İDDİANAMESİNE SERT TEPKİ!
BAŞKAN ÖZALPER'DEN İMAMOĞLU İDDİANAMESİNE SERT TEPKİ!
İBB'nin görevden alınan ve tutuklanan Ekrem İmamoğlu, hakkındaki diploma soruşturmasında iddianame tamamlandı. İmamoğlu'nun diploması "hileli" sayıldı, hakkında 8 yıl 9 aya kadar hapis cezası istendi. Yaşanan bu gelişmelerin ardından sosyal meyda hesabından bir paylaşım yapan CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, “Ortada ne suç var, ne delil. Sadece sipariş edilmiş bir ceza var.” ifadelerini kullandı.
Görevden alınan tutuklu İstanbul Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu hakkında sahte diplama soruşturmasında 8 yıl 9 ay hapis cezası ve siyasi yasak istendi. Yaşanan gelişmelerin ardından CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, sosyal medya adresinden bir paylaşım yaparak tepki gösterdi.
“ORTADA NE SUÇ VAR, NE DELİL”
Başkan Özalper, “Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na sahte diploma kumpasıyla 8 yıl 9 ay hapis cezası ve siyasi yasak istendi. Üstelik diplomada “usulsüzlük yok” diyen dekan, bu kirli senaryoda figüran olmayı reddedip istifa etti. Ortada ne suç var, ne delil. Sadece sipariş edilmiş bir ceza var. Ne güzel “hukuk”, değil mi? Sahte olan diploma değil, saraydan talimat bekleyen mahkemeleri ve kukla yargıçları ile iktidarın kendisi!” ifadelerini kullandı.
NE OLMUŞTU?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İmamoğlu'nun lisans diplomasının sahte olduğuna ilişkin ihbarlar ve Yükseköğretim Kurulunca hazırlanan raporda diplomasının sahteliğine ilişkin tespitler üzerine, "resmi belgede sahtecilik" suçundan soruşturma başlatmıştı. İstanbul Üniversitesi'nden ise İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 28 kişinin diplomalarının "yokluk" ve "açık hata" gerekçeleriyle geri alınmak suretiyle iptaline karar verildiği bildirilmişti. (Hüseyin Güntaç Fömlu)
Your comment has been successfully received and will be published after review.