ÇAYBAŞI DERESİNDE ÇALIŞMA
Manisa Büyükşehir Belediyesi ile MASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, Çaybaşı Deresi'nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. Dere yatağından çeşitli atıklar kaldırılırken, mahalle muhtarları vatandaşlara çevreyi koruma çağrısında bulundu. Yetkililer, dere ekosisteminin korunması amacıyla temizlik çalışmalarının düzenli olarak sürdürüleceğini bildirdi.
Manisa'da doğal yaşamın korunmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Çaybaşı Deresi'nde temizlik çalışması gerçekleştirildi. Belediye ve MASKİ ekiplerinin ortak çalışmasının ardından mahalle muhtarları, dere yataklarına atık bırakılmaması konusunda ortak mesaj verdi.
DEREDEKİ ATIKLAR TOPLANDI
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ile MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Çaybaşı Deresi'nin yatağı ve çevresinde biriken atıkları temizledi. Çalışmada çevre kirliliğinin azaltılması, kötü görüntü ve koku oluşumunun önlenmesi ile doğal yaşamın korunması hedeflendi.
DOĞAL YAŞAM VURGUSU
Çalışmayı yürüten ekipler, dere temizliğinin belirli aralıklarla sürdürüldüğünü belirtti. Yetkililer, dere içerisindeki canlı yaşamının korunmasının öncelikli hedeflerden biri olduğunu ifade ederek vatandaşlardan çevre konusunda daha duyarlı davranmalarını istedi.
MUHTARLARDAN ORTAK MESAJ
Tunca Mahallesi Muhtarı Suna Marangoz, Çaybaşı Deresi'nin Manisa'nın tarihi ve doğal değerleri arasında yer aldığını belirterek, belediye ekiplerinin düzenli temizlik yaptığını ancak dereye hâlâ çeşitli atıkların bırakıldığını söyledi. Marangoz, vatandaşlardan çöplerini dere yerine çöp konteynerlerine bırakmalarını istedi.
BÜYÜK HACİMLİ ATIKLAR DİKKAT ÇEKTİ
Mutlu Mahallesi Muhtarı İsmail Barmaksız ise dere içerisinde zaman zaman halı, koltuk gibi büyük hacimli atıklarla karşılaşıldığını belirtti. Barmaksız, bu görüntülerin mahallelere yakışmadığını ifade ederek, dere yatağında balıkların ve diğer canlıların yaşamını sürdürdüğünü, çevrenin korunmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğunu söyledi.
TEMİZLİK ÇALIŞMALARI SÜRECEK
Topçuasım Mahallesi Muhtarı Mustafa Kutay da Manisa Büyükşehir Belediyesinin dere temizliği taleplerine kısa sürede yanıt verdiğini belirterek ortak yaşam alanlarının korunmasına katkı sağlanması çağrısında bulundu. Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ yetkilileri ise dere temizliği çalışmalarının düzenli olarak devam edeceğini bildirerek vatandaşları dere yataklarına atık bırakmamaya davet etti.
Editör: AHMET İLHAN SAĞLAM
Manisa HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
