ÇİNLİ OTOMOTİV DEVİ ALTYAPI ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
ÇİNLİ OTOMOTİV DEVİ ALTYAPI ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
Manisa’da binlerce kişiye istihdam sağlayacak olan Çinli otomotiv devi BYD firması için Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde altyapı çalışmaları başladı. 2026 yılında hizmete girmesi öngörülen firmanın doğrudan 5 bin, dolaylı olarak 20 bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.
Manisa’da binlerce kişiye istihdam sağlayacak olan Çinli otomotiv devi BYD firması i çin Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde altyapı çalışmaları başladı. 2026 yılında hizmete girmesi öngörülen firmanın doğrudan 5 bin, dolaylı olarak 20 bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Çinli BYD firması ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında, geçtiğimiz temmuz ayında sözleşme imzalanmış, bu anlaşma dünya otomotiv sektöründe büyük yankı uyandırmıştı. Yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım i çin Manisa Organize Sanayi Bölgesi sınırlarındaki 160 hektarlık alanda altyapı çalışmaları başladı. Tesislerin kurulacağı alanda altyapının yanı sıra iş makineleriyle tesviye çalışmaları yapılırken, bir yandan da bölgeye ulaşım i çin yeni yol güzergahları oluşturuluyor. Yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile sürdürülebilir mobilite teknolojilerine yönelik AR-GE merkezinin 2026 yılında üretime başlaması öngörülüyor.
DOLAYLI OLARAK 20 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK
Doğrudan 5 bin, dolaylı olarak 20 bin kişiye istihdam sağlaması beklenen yatırımla ilgili bir televizyon programında bilgi veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Tesisler 2026'da üretime başlayacak, imzalar atıldı. Manisa OSB'de yer tahsis süreci tamamlandı. Fabrika inşaatına ilişkin izin başvuruları gerçekleştirildi” dedi. (İHA)
Manisa HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
