Diyarbakır’da hafta sonu turist yoğunluğu

KÜLTÜR SANAT (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.11.2023 - 17:15, Güncelleme: 25.11.2023 - 15:25
 

Diyarbakır’da hafta sonu turist yoğunluğu

Diyarbakır’da hafta sonu turist yoğunluğu
Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde hafta sonunu değerlendiren yerli ve yabancı turistler yoğunluk oluşturdu.Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır’da tarihi mekanlar, havaların soğumasıyla turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Merkez Sur ilçesi son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin en çok uğradığı ilçelerden biri haline geldi. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tarihi surlar ve Hevsel Bahçelerinin yanısıra Zerzevan Kalesi, İçkale Müze Kompleksi, Ulu Camii, Hazreti Süleyman Camii, On Gözlü Köprü ve Hasanpaşa Hanı gibi tarihi ve dini mekanlar yerli ve yabancı turistlerin ilgisini artırdı.Hafta sonunu değerlendiren vatandaşlar, tarihi mekanları fotoğraflayıp video çekti.
Diyarbakır’da hafta sonu turist yoğunluğu
Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde hafta sonunu değerlendiren yerli ve yabancı turistler yoğunluk oluşturdu.
Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır’da tarihi mekanlar, havaların soğumasıyla turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Merkez Sur ilçesi son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin en çok uğradığı ilçelerden biri haline geldi. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tarihi surlar ve Hevsel Bahçelerinin yanısıra Zerzevan Kalesi, İçkale Müze Kompleksi, Ulu Camii, Hazreti Süleyman Camii, On Gözlü Köprü ve Hasanpaşa Hanı gibi tarihi ve dini mekanlar yerli ve yabancı turistlerin ilgisini artırdı.
Hafta sonunu değerlendiren vatandaşlar, tarihi mekanları fotoğraflayıp video çekti.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.