DYP’Lİ İLKAY ŞİMŞEK: BAYRAK İNMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ
DYP’Lİ İLKAY ŞİMŞEK: BAYRAK İNMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ
Doğru Yol Partisi Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlkay Şimşek, Mardin’in Nusaybin ilçesinde Suriye sınır hattında Türk bayrağına yönelik saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Şimşek, olayın terörle mücadele süreci açısından ciddi sonuçlar doğurduğunu belirterek, saldırıyı kınadı ve sorumluların tespit edilmesini istedi.
DYP’li İlkay Şimşek, sınır hattında Türk bayrağının gönderden indirilmesine yönelik girişimin kabul edilemez olduğunu söyledi. Şimşek, açıklamasında bayrağa yönelik eylemin Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne dönük bir tehdit olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
SINIR HATTINDA GERGİNLİK
İlkay Şimşek, DEM Parti’nin Suriye’de SDG ile dayanışma amacıyla düzenlediği belirtilen toplantı ve yürüyüş sırasında sınır hattında gerginlik yaşandığını savundu. Şimşek, Suriye tarafında bulunan ve YPG yandaşı olduğu öne sürülen bir grubun Türk bayrağını gönderden indirdiğini, güvenlik güçlerine taş atıldığını ve sınırı geçme girişiminde bulunulduğunu ileri sürdü.
“SALDIRIYI LANETLİYORUZ”
Şimşek, açıklamasında Türk bayrağına yönelik eylemi sert ifadelerle kınadı. Olayın arkasındaki yapıların ortaya çıkarılması gerektiğini vurgulayan Şimşek, yetkililerden en etkili karşılığın verilmesini beklediklerini söyledi. Şimşek, yaşananların kamuoyunda “terörsüz Türkiye” olarak adlandırılan süreci tartışmalı hale getirdiğini savundu.
KUNDAKÇI PAŞA VURGUSU
Açıklamasında Korgeneral Hasan Kundakçı’yı da anan Şimşek, Kundakçı’nın 1990’lı yıllarda Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı görevinde bulunduğu döneme atıfta bulundu. Şimşek, Kundakçı’nın bayrağa yönelik girişimlere karşı kararlı tutumunu hatırlatarak, bu yaklaşımın Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde sembol bir örnek olarak yer aldığını ifade etti.
TARİHSEL ÖRNEK ANIMSATMASI
Şimşek, 14 Ağustos 1996 tarihinde Kuzey Kıbrıs’ta yaşanan olayları hatırlatarak, bayrağın indirilmesine yönelik girişimlere izin verilmediğini belirtti. Hasan Kundakçı’nın bu süreçte verdiği talimatların, devletin egemenlik sembollerine yaklaşımını gösterdiğini dile getirdi.
“ BAYRAK İNMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ”
Açıklamasının sonunda Şimşek, “ Bayrak inmez, vatan bölünmez” sözünün Türk milletinin ortak anlayışı olduğunu belirtti. Şimşek, bayrağa yönelik her türlü eylemin karşısında durulması gerektiğini vurguladı.
Editör: AHMET İLHAN SAĞLAM
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
