EMLAK SEKTÖRÜNDE İLAN DÜZENLEMESİNE TEPKİ
EMLAK SEKTÖRÜNDE İLAN DÜZENLEMESİNE TEPKİ
Manisa Emlak Müşavirleri Derneği (MEM-DER) Başkanı Bahattin Akyüz, Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi’ne sahip emlakçıların dijital platformlarda ilan paylaşımına getirilen kısıtlamalara tepki gösterdi. Yetki belgeli işletmelerin tüm dijital ortamlarda ilan verebilmesi gerektiğini belirten Akyüz, konuyu Ticaret Bakanlığı’na taşıdıklarını açıkladı.
MEM-DER Başkanı Bahattin Akyüz, yetki belgeli emlak işletmelerinin Instagram, Facebook ve WhatsApp gibi kanallarda doğrudan ilan paylaşımının sınırlandırılmasını "haksız bir uygulama" olarak nitelendirerek, sektördeki engellerin kaldırılmasını talep etti.
YETKİ BELGESİ VURGUSU
Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi sahibi olan, elektronik ilan doğrulama sürecini tamamlamış ve ıslak imzalı belgelerini alan emlakçıların kanunen ilan verme haklarının bulunduğunu belirten Akyüz, mevcut sınırlamaların yasal düzenlemelerle çeliştiğini ifade etti. Emlak danışmanlarının ve motorlu kara taşıtı ticareti yapan işletmelerin iş süreçlerini kolaylaştırmanın sektör için kritik olduğunu vurguladı.
İLAN KISITLAMASINA TEPKİ
İlan paylaşımının yalnızca link yönlendirmesiyle sınırlandırılmasının meslektaşlarını mağdur ettiğini savunan MEM-DER Başkanı Akyüz, dijital mecraların ticari faaliyetlerin ayrılmaz bir parçası haline geldiğini belirtti. İşletmelerin dijital ortamda varlık göstermelerinin engellenmesinin kabul edilemez olduğunu ifade ederek, yasal düzenlemelerin meslektaşlarının haklarını koruyacak şekilde güncellenmesi gerektiğini söyledi.
BAKANLIK NEZDİNDE GİRİŞİM
Haksız olarak tanımladığı uygulamanın kaldırılması adına konuyu Ticaret Bakanlığı ve Bakan Yardımcıları düzeyinde resmi makamlara ilettiklerini duyuran Akyüz, süreci yakından takip ettiklerini belirtti. Emlak ve otomotiv ticareti yapan işletmelerin önündeki engellerin kaldırılması için hukuki ve idari düzeyde mücadele vermeye devam edeceklerini ifade etti.
Editör: AHMET İLHAN SAĞLAM
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
