ERDOĞAN'DAN NETANYAHU'YA: GİDİCİSİN GİDİCİ

DÜNYA 13.11.2023 - 10:29, Güncelleme: 13.11.2023 - 10:29
 

ERDOĞAN'DAN NETANYAHU'YA: GİDİCİSİN GİDİCİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze’ye saldırılarını sürdüren İsrail’e sert tepki gösterdi. İstanbul’da açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya, “Gazzeli bebeklerin ahı seni affetmez. Seni daha farklı günler bekliyor. Netanyahu şunu bil, gidicisin gidici.” açıklamasında bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Açılış Töreni’nde konuştu. Erdoğan konuşmasında Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail’in başbakanı Binyamin Netanyahu’ya tepki gösterdi. Türkiye’nin Gazze’de saldırıların sonlanması için girişimlerini sürdüreceğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, soğukkanlı ve basiretli adımlar atılacağını dile getirdi. "HİÇBİR AYRIM YAPMADAN HİZMET GÖTÜRDÜK" Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiçbir ayrım yapmadan, tüm vatandaşlarımıza hizmet götürdük. Ülkemizin 81 vilayetinin tamamına, eserlerimizle mührümüzü vurduk. Dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara, milletimizin iyilik elini uzattık. Toplumun yıllarca en çok dışlanmış kesimlerinden başlayarak, herkesin refahını artırmaya çalıştık. Yaptığımız hiçbir işe, sağladığımız hiçbir imkana lütuf nazarıyla bakmadık. Tam tersi birer hak teslimi olarak gördük. Her ilde en az 1 merkez olacak şekilde, Türkiye genelinde 134 engelsiz gündüz yaşam merkezimiz çalışmalarını sürdürüyor. Daha bunun gibi birçok hizmet, proje ve desteğimiz var. Her ne kadar fildişi kulede yaşayanlar bilmese de, vatandaşlarımız bu hizmeti çok iyi biliyor." açıklamasında bulundu. "NETANYAHU BU İYİ GÜNLERİN" Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye olarak nasıl kendi vatandaşlarımıza sahip çıkıyorsak, tüm mazlumlara kol kanat geriyoruz. Gazze’deki katliama karşı en güçlü tepkiyi verirken, yine insani açıdan konuya yaklaşıyoruz. Şimdi, bakıyorum Netanyahu kalkmış yanına iki bakanını alıyor, dün bir basın açıklaması yapıyor. Çok rahatsız olmuş. Fransa Devlet Başkanı Macron’un açıklamaları onu çok rahatsız etmiş. Ben ne dedim geçenlerde; “Ey Netanyahu şu an senin iyi günlerin…” Seni daha farklı günler bekliyor. O bebekler, o yavrular, o 3 yaşında, 5 yaşında kefene sarılmış çocuklar, o anneler… Bunların ahı seni iflah ettirmez. Netanyahu şunu bil; gidicisin." dedi. "BİLDİRGEYE GÖRE YERLEŞİMCİLER TERÖRİST İLAN EDİLECEK" Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Riyad’ta düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi’nde Filistin halkı ile dayanışmamızı ortaya koyduk. İsrail’in işlediği savaş suçlarının takibinden, insani yardımların ulaştırılmasına kadar birçok konuda önemli konular alındı. Yerleşimcilerin terörist ilan edilmesi bu sonuç bildirgesinde bana göre en önemli maddeydi. Bu süreçte ateşkesin tesissi ve Gazze’deki katliamların sona ermesi için gayret göstermeye devam edeceğiz. Vicdan ve vizyon sahibi tüm ülkeleri temaslarımızı yoğunlaştıracağız. Geçmişinde hiçbir utanç lekesi bulunmayan bir ülke olarak, sorumluluklarımızın farkındayız. Soğukkanlı ve basiretli adımlarla, bunu yerine getirmeye çalışıyoruz." diyerek sözlerine son verdi.Hüseyin Güntaç Fömlu          
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze’ye saldırılarını sürdüren İsrail’e sert tepki gösterdi. İstanbul’da açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya, “Gazzeli bebeklerin ahı seni affetmez. Seni daha farklı günler bekliyor. Netanyahu şunu bil, gidicisin gidici.” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Açılış Töreni’nde konuştu. Erdoğan konuşmasında Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail’in başbakanı Binyamin Netanyahu’ya tepki gösterdi. Türkiye’nin Gazze’de saldırıların sonlanması için girişimlerini sürdüreceğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, soğukkanlı ve basiretli adımlar atılacağını dile getirdi.

"HİÇBİR AYRIM YAPMADAN HİZMET GÖTÜRDÜK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiçbir ayrım yapmadan, tüm vatandaşlarımıza hizmet götürdük. Ülkemizin 81 vilayetinin tamamına, eserlerimizle mührümüzü vurduk. Dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara, milletimizin iyilik elini uzattık. Toplumun yıllarca en çok dışlanmış kesimlerinden başlayarak, herkesin refahını artırmaya çalıştık. Yaptığımız hiçbir işe, sağladığımız hiçbir imkana lütuf nazarıyla bakmadık. Tam tersi birer hak teslimi olarak gördük. Her ilde en az 1 merkez olacak şekilde, Türkiye genelinde 134 engelsiz gündüz yaşam merkezimiz çalışmalarını sürdürüyor. Daha bunun gibi birçok hizmet, proje ve desteğimiz var. Her ne kadar fildişi kulede yaşayanlar bilmese de, vatandaşlarımız bu hizmeti çok iyi biliyor." açıklamasında bulundu.

"NETANYAHU BU İYİ GÜNLERİN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye olarak nasıl kendi vatandaşlarımıza sahip çıkıyorsak, tüm mazlumlara kol kanat geriyoruz. Gazze’deki katliama karşı en güçlü tepkiyi verirken, yine insani açıdan konuya yaklaşıyoruz. Şimdi, bakıyorum Netanyahu kalkmış yanına iki bakanını alıyor, dün bir basın açıklaması yapıyor. Çok rahatsız olmuş. Fransa Devlet Başkanı Macron’un açıklamaları onu çok rahatsız etmiş. Ben ne dedim geçenlerde; “Ey Netanyahu şu an senin iyi günlerin…” Seni daha farklı günler bekliyor. O bebekler, o yavrular, o 3 yaşında, 5 yaşında kefene sarılmış çocuklar, o anneler… Bunların ahı seni iflah ettirmez. Netanyahu şunu bil; gidicisin." dedi.

"BİLDİRGEYE GÖRE YERLEŞİMCİLER TERÖRİST İLAN EDİLECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Riyad’ta düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi’nde Filistin halkı ile dayanışmamızı ortaya koyduk. İsrail’in işlediği savaş suçlarının takibinden, insani yardımların ulaştırılmasına kadar birçok konuda önemli konular alındı. Yerleşimcilerin terörist ilan edilmesi bu sonuç bildirgesinde bana göre en önemli maddeydi. Bu süreçte ateşkesin tesissi ve Gazze’deki katliamların sona ermesi için gayret göstermeye devam edeceğiz. Vicdan ve vizyon sahibi tüm ülkeleri temaslarımızı yoğunlaştıracağız. Geçmişinde hiçbir utanç lekesi bulunmayan bir ülke olarak, sorumluluklarımızın farkındayız. Soğukkanlı ve basiretli adımlarla, bunu yerine getirmeye çalışıyoruz." diyerek sözlerine son verdi.Hüseyin Güntaç Fömlu

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.