GEDİZ NEHRİ TAŞTI!

YEREL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.02.2026 - 13:27, Güncelleme: 06.02.2026 - 13:27
 

GEDİZ NEHRİ TAŞTI!

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde sağanak yağışların ardından Gediz Nehri’nin taşması sonucu Musacalı ve Sarıbey mahallelerini birbirine bağlayan köprü sulara gömüldü. Güvenlik gerekçesiyle kapatılan yolda ulaşım alternatif güzergâhlardan sağlanıyor.
Turgutlu’da etkisini artıran aşırı yağışlar, Gediz Nehri’nin debisini yükselterek taşkına neden oldu. Musacalı ile Sarıbey mahalleleri arasında stratejik öneme sahip olan Gediz Köprüsü, nehir sularının yükselmesiyle tamamen su altında kaldı. Olayın hemen ardından harekete geçen yetkililer, olası bir facianın önüne geçmek için güzergâhı çift yönlü olarak trafiğe kapattı. ALTERNATİF GÜZERGÂHLAR BELİRLENDİ Yolun kapatılmasıyla birlikte trafik akışında aksama yaşanmaması için sürücüler alternatif yollara yönlendirildi. Yetkililer, bu güzergâhı kullanacak olan vatandaşların Maden Yolu ve Urganlı istikametini tercih etmeleri gerektiğini duyurdu. Bölgede trafik ekipleri tarafından güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. DSİ EKİPLERİ TEYAKKUZDA Köprünün ve nehir yatağının son durumu hakkında Devlet Su İşleri (DSİ) ekiplerine bilgi verildi. Ekiplerin su seviyesini takip ettiği ve hasar tespiti için suların çekilmesini beklediği öğrenildi. Turgutlu Belediyesi ve jandarma ekipleri, vatandaşları dere yataklarından uzak durmaları ve kapalı yola girmemeleri konusunda uyardı. YETKİLİLERDEN KRİTİK UYARI Yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için alınan trafik kısıtlamalarına uymaları, işaret ve işaretçilere dikkat etmeleri büyük önem arz etmektedir. Yağışların devam etme riskine karşı teyakkuz halindeyiz" ifadelerine yer verildi. (İHA)  
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde sağanak yağışların ardından Gediz Nehri’nin taşması sonucu Musacalı ve Sarıbey mahallelerini birbirine bağlayan köprü sulara gömüldü. Güvenlik gerekçesiyle kapatılan yolda ulaşım alternatif güzergâhlardan sağlanıyor.

Turgutlu’da etkisini artıran aşırı yağışlar, Gediz Nehri’nin debisini yükselterek taşkına neden oldu. Musacalı ile Sarıbey mahalleleri arasında stratejik öneme sahip olan Gediz Köprüsü, nehir sularının yükselmesiyle tamamen su altında kaldı. Olayın hemen ardından harekete geçen yetkililer, olası bir facianın önüne geçmek için güzergâhı çift yönlü olarak trafiğe kapattı.

ALTERNATİF GÜZERGÂHLAR BELİRLENDİ

Yolun kapatılmasıyla birlikte trafik akışında aksama yaşanmaması için sürücüler alternatif yollara yönlendirildi. Yetkililer, bu güzergâhı kullanacak olan vatandaşların Maden Yolu ve Urganlı istikametini tercih etmeleri gerektiğini duyurdu. Bölgede trafik ekipleri tarafından güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

DSİ EKİPLERİ TEYAKKUZDA

Köprünün ve nehir yatağının son durumu hakkında Devlet Su İşleri (DSİ) ekiplerine bilgi verildi. Ekiplerin su seviyesini takip ettiği ve hasar tespiti için suların çekilmesini beklediği öğrenildi. Turgutlu Belediyesi ve jandarma ekipleri, vatandaşları dere yataklarından uzak durmaları ve kapalı yola girmemeleri konusunda uyardı.

YETKİLİLERDEN KRİTİK UYARI

Yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için alınan trafik kısıtlamalarına uymaları, işaret ve işaretçilere dikkat etmeleri büyük önem arz etmektedir. Yağışların devam etme riskine karşı teyakkuz halindeyiz" ifadelerine yer verildi. (İHA)

 

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.