GENÇLİK KAFE VE EMEKLİ KAFELER GELİYOR
GENÇLİK KAFE VE EMEKLİ KAFELER GELİYOR
Yunusemre Belediyesi’nin iştiraki MAYEP A.Ş.’nin Genel Müdürü İlhan Düzenli, ETV’de yayınlanan Geleceğe Bakış programında İsmail Aydın’ın sorularını yanıtladı. Yunusemre Belediyesinin sosyal projelerde atağa geçtiğini ifade eden Düzenli, Puplika kafeden sonra Gençlik Kafe ve Emekli Kafe projeleriyle uygun fiyatlı hizmet vereceklerini söyledi.
Piyasa fiyatlarının çok altında sosyal tesisler açılacağını duyuran Düzenli, Bozköy’deki Tabiat Kafe’yi Gençlik Kafe’ye dönüştürdüklerini ve burada çayı 5 TL, kahveyi 10 TL’den satacaklarını duyurdu. Aynı zamanda Laleli’de de Emekli Kafe için bahçeli bir yer tuttuklarını belirten Düzenli, fiyatların piyasaya göre çok daha uygun olacağını söyledi.
GENÇLİK VE EMEKLİYE 5 YENİ SOSYAL TESİS HEDEFİ
MAYEP A.Ş. Genel Müdürü İlhan Düzenli, sosyal belediyecilik anlamında bir yıl içinde Manisa genelinde minimum 5 ila 6 yeni Emekli Kafe/Restoranı hizmete açmayı hedeflediklerini belirtti. Emeklilerin dar gelirli vatandaşlar olduğunu ve parklarda oturmak yerine sosyal donatılarla zenginleştirilmiş yerlerde oturabilme hakkını savunan Düzenli, şirket olarak bu projeleri kar amacı gütmeden işleteceklerini söyledi. Düzenli ayrıca, üniversite gençliğini Manisa’da tutabilmek adına öğrencileri özendirecek yeni projeler geliştireceklerini ifade etti.
“YENİ PROJELER HAZIRLIYORUZ”
Düzenli “ Yunusemre Belediye Semih Balaban önderliğinde kıt kaynakları en iyi şekilde değerlendirip nasıl halkımıza daha iyi hizmet veririz, nasıl onların gülümsemelerini, tebessüm etmelerini sağlayabiliriz. Onun peşindeyiz. Önümüzdeki günlerde gençliğe karşı onlara yapılabilecek neler var, onun projelerini yapıyoruz. Gençlerimize buradan şu müjdeyi verebilirim. Üniversite öğrencilerinin büyük bir çoğunluğu Manisa'da yaşayacak. Öyle projeler geliştireceğiz ki üniversite talebesinin Manisa'da kalmasını özendireceğiz. diye konuştu.
BELEDİYEYE DOĞRUDAN GELİR KAPISI
Belediyeyi 1 milyar 700 milyon TL reel borçla devraldıklarını belirten İlhan Düzenli, bu borçlara sığınıp hizmet yapmama lükslerinin olmadığını söyledi. Düzenli, bu duruma rağmen göreve geldikleri 9,5 aylık sürede 4 olan şube sayısını 8’e çıkardıklarını ve belediyeye gelir getirecek projeler üzerinde çalıştıklarını vurguladı. Bu kapsamda, YUNTAŞ ile birlikte Bağyolu-Bostanlar arasında 30 adet villadan oluşan bir kat karşılığı projesi başlattıklarını ve buradan belediyeye 150 milyon TL civarında bir artı değer yaratmayı hedeflediklerini açıkladı. Düzenli “ Yunusemre Belediyesi'ni devraldığımızda gerçek reel borcu 1 milyar 700 milyon TL. Biz buna sığınıp hizmet yapmama gibi bir lüksümüz yok. Şansımız da yok. Bir yandan bu borçları ödemekle mücadele veriyoruz. Bir yandan da halkımıza hizmet vermekle mücadele veriyoruz.” ifadelerini kullandı.
MAÇ YAYINI VE YEMEK HİZMETLERİNDE KALİTE VURGUSU
Düzenli, MAYEP A.Ş. bünyesinde yemek üretim merkezlerinin olduğunu, dar gelirli vatandaşlara ve kendi birimlerine yemek hizmeti verdiklerini belirtti. Süreyya Park’taki tesislerinde lahmacunu 80 TL’ye, ızgara tavuk ürünlerini 300 TL/kg’a ve et ürünlerini 850 TL/kg’a (pişmiş halde garnitürleriyle) sattıklarını, bunun kaliteli ve ucuz hizmet olduğunu vurguladı. Ayrıca, düğün salonu hizmetleri içinde Muradiye'deki salonun 2026 yılı için dolu olduğunu ancak dışarıya catering hizmeti verebileceklerini söyledi.
İL KONGRESİ DEĞERLENDİRMESİ
İl Kongresi’nde İlksen Özalper’in güven tazeleyerek yeniden başkan seçilmesini, Manisa’da CHP'nin birlik, beraberlik ve yoldaşlık hukukuna sıkı sıkıya bağlı olduğunun en önemli göstergesi olarak değerlendirdi.
Muhabir: BELGİN KOÇAK
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.