GÜLŞAH DURBAY’IN İSMİ KADIN KAFE’DE YAŞATILACAK
GÜLŞAH DURBAY’IN İSMİ KADIN KAFE’DE YAŞATILACAK
Yunusemre Belediye Meclisi, 2026 yılının ilk toplantısında genç yaşta hayatını kaybeden Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ı unutmadı. Mecliste alınan kararla, Yunusemre Belediyesi tarafından hizmete açılacak kadın kafeye “Gülşah Durbay Kadın Kafe” isminin verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Yunusemre Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Toplantısı, Ferdi Zeyrek Millet Çarşısı İsmail Hakkı Tonguç Konferans Salonu’nda, Belediye Başkanı Semih Balaban başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda toplam 42 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
“GÜLŞAH DURBAY’IN İSMİNİ ŞEHRİMİZDE YAŞATACAĞIZ”
Toplantıda konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Aralık ayında yakalandığı amansız hastalık sonucu hayatını kaybeden Gülşah Durbay’ın vefatının derin bir üzüntü yarattığını ifade etti. Balaban, şu sözlerle duygularını dile getirdi: “Gülşah bizi gerçekten acı bir şekilde bırakıp gitti. Her ölüm erkendir ama genç yaşta yaşanan kayıplar çok daha derin bir acı bırakıyor. Gülşah’ın bir kadın önder olması nedeniyle Atatürk Mahallesi’nde hizmete açacağımız kadın kafeye adının verilmesini uygun gördük. Bu konuda duyarlılık gösteren tüm partilerimize teşekkür ediyorum. Gülşah Durbay Kadın Kafe önümüzdeki hafta içerisinde hizmete girecek. Her zaman söylediğimiz gibi; unutulmadıkça yaşarsın, unutmadıkça yaşatırsın. Biz de Gülşah’ı bu şekilde yaşatacağız.”
TÜM PARTİLERDEN ORTAK DUYARLILIK
Mecliste söz alan grup başkanvekilleri de Gülşah Durbay’ı rahmetle anarak ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileklerini iletti. CHP Grup Başkanvekili Erdinç Yavaşlı “Gülşah çok büyük bir acımız. Çocukluğundan bu yana tanıdığımız bir insandı. Büyük bir kayıp. Allah’tan rahmet diliyorum, hepimizin başı sağ olsun.” derken AK Parti Grup Başkanvekili Berk Mersinli “Gülşah Durbay’ı tanıdık, sevdik; bir başkan, bir kız kardeş bildik. Ruhu şad, mekânı cennet olsun. Ailesine ve Manisalı hemşehrilerimize başsağlığı diliyoruz.” ifadelerini kullandı. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Palabıyık ise “Her ölüm erkendir ama Gülşah Başkan gerçekten çok erken gitti. Kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. Yeni yılın hep birlikte güzel işlere imza attığımız bir yıl olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı. Son olarak söz alan İYİ Parti Grup Temsilcisi Mustafa Yılmaz ise “2019 yılında birlikte çalışma fırsatımız olmuştu. Ailesine ve CHP camiasına başsağlığı diliyoruz. Mekânı cennet olsun.” diye konuştu.
DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ
Toplantıda ayrıca Denetim Komisyonu üyeleri belirlendi. Yapılan oylama sonucunda Pınar Kına, Yelda Çevikoğlu, Şaban Yılmaz, Gürkan Koyuncu ve İsmail Ergin Denetim Komisyonu üyeliğine seçildi. Bir sonraki Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nın, 3 Şubat Salı günü saat 18.00’de yapılmasına karar verildi.
Editör: PINAR ÖZEL
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
