İLÇEDE TARIMSAL ÜRETİM ÇEŞİTLENDİRİLİYOR
İLÇEDE TARIMSAL ÜRETİM ÇEŞİTLENDİRİLİYOR
Manisa’nın Gördes ilçesinde tarımsal üretimi çeşitlendirmek amacıyla kurulan deneme incir bahçesinde üretim sürüyor. Gördes Kaymakamı Sercan Sakarya ve beraberindeki yetkililer, üretim sürecini yerinde değerlendirerek incir yetiştiriciliğinin bölge ekonomisine kazandırılması hedeflerini görüştü.
Manisa’nın Gördes ilçesinde, tarımsal ürün desenini zenginleştirmek ve üreticilere yeni gelir kaynakları sunmak hedefiyle başlatılan incir deneme üretimi çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
KAYMAKAM SAKARYA YERİNDE İNCELEDİ
Gördes ilçesinde tarımsal üretimi çeşitlendirmeye yönelik projeler kapsamında deneme üretimi yapılan incir bahçesinde incelemeler gerçekleştirildi. Gördes Kaymakamı Sercan Sakarya, bölgedeki tarımsal potansiyeli artırmak amacıyla yürütülen çalışmaları yerinde gözlemledi. İnceleme sırasında yetkililer, üretim süreci ve fidanların gelişimi hakkında detaylı bilgiler aldı.
ALTERNATİF ÜRÜN ARAYIŞI
Yapılan değerlendirmelerde, incir üretiminin Gördes ilçesinin tarımsal ürün desenine kazandırılması ve üreticilere alternatif ürün imkanlarının sunulması konusu ele alındı. Bölge şartlarına uygun türlerin belirlenmesi ve bu ürünlerin üreticiler arasında yaygınlaştırılması, tarımsal kalkınma açısından kritik bir adım olarak görülüyor.
YENİLİKÇİ UYGULAMALAR
İlçede tarımın geliştirilmesi ve ürün çeşitliliğinin zenginleştirilmesine yönelik yenilikçi uygulamaların üreticiler için yeni fırsatlar oluşturacağı vurgulandı. Bölge iklimine ve toprak yapısına uygun alternatif ürünlerin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaların, tarımsal gelir seviyesini artırması hedefleniyor.
İHA
Manisa HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
