KADINLAR 8 MART’I ÜZÜM BAĞLARINDA KARŞILADI

SARIGÖL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.03.2026 - 13:30, Güncelleme: 08.03.2026 - 13:34
 

KADINLAR 8 MART’I ÜZÜM BAĞLARINDA KARŞILADI

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde kadın tarım işçileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü üzüm bağlarında çalışarak geçirdi. Budama sonrası başlayan çubuk bağlama çalışmalarında görev alan işçiler, günlük yevmiye için sabahın erken saatlerinden itibaren bağlarda mesai yaptı.
Sarıgöl ilçesinde sabahın erken saatlerinden itibaren üzüm bağlarına giren kadın işçiler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü çalışarak kutladı.  ÇUBUK BAĞLAMA İŞLERİ YOĞUNLUK KAZANDI İlçenin temel geçim kaynağı olan bağlarda yüksek sistem çubuk bağlama mesaisine katılan kadınlar, günlük yevmiyelerini kazanmak için ter döktü. Sarıgöl’de bağ budama işlemlerinin tamamlanmasının ardından, mart ayının sonuna kadar sürmesi beklenen çubuk bağlama işleri yoğunluk kazandı. 113 bin dekar alan üzerinde 9 farklı türde sofralık üzümün yetiştirildiği ilçede, tarımsal üretimin büyük yükünü her yıl olduğu gibi yine kadınlar sırtladı.  "BİZİM İÇİN ÖNCE EKMEK PARASI GELİR"  Günde sekiz saat boyunca asma dalları arasında mesai yapan kadın işçiler, günün anlam ve önemine ilişkin yaptıkları açıklamada emek vurgusu yaptı. Kadın işçiler, "Bizim için önce ekmek parası gelir. Dünya Kadınlar Günü her zaman bizim içindir. Emek olmadan aş olmaz. Tüm kadınların bu özel günü kutlu olsun" ifadelerini kullandı. Bölgedeki zirai faaliyetlerin mart sonuna kadar aralıksız devam edeceği öğrenildi. (İHA)                    
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde kadın tarım işçileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü üzüm bağlarında çalışarak geçirdi. Budama sonrası başlayan çubuk bağlama çalışmalarında görev alan işçiler, günlük yevmiye için sabahın erken saatlerinden itibaren bağlarda mesai yaptı.

Sarıgöl ilçesinde sabahın erken saatlerinden itibaren üzüm bağlarına giren kadın işçiler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü çalışarak kutladı. 

ÇUBUK BAĞLAMA İŞLERİ YOĞUNLUK KAZANDI

İlçenin temel geçim kaynağı olan bağlarda yüksek sistem çubuk bağlama mesaisine katılan kadınlar, günlük yevmiyelerini kazanmak için ter döktü. Sarıgöl’de bağ budama işlemlerinin tamamlanmasının ardından, mart ayının sonuna kadar sürmesi beklenen çubuk bağlama işleri yoğunluk kazandı. 113 bin dekar alan üzerinde 9 farklı türde sofralık üzümün yetiştirildiği ilçede, tarımsal üretimin büyük yükünü her yıl olduğu gibi yine kadınlar sırtladı. 

"BİZİM İÇİN ÖNCE EKMEK PARASI GELİR" 

Günde sekiz saat boyunca asma dalları arasında mesai yapan kadın işçiler, günün anlam ve önemine ilişkin yaptıkları açıklamada emek vurgusu yaptı. Kadın işçiler, "Bizim için önce ekmek parası gelir. Dünya Kadınlar Günü her zaman bizim içindir. Emek olmadan aş olmaz. Tüm kadınların bu özel günü kutlu olsun" ifadelerini kullandı. Bölgedeki zirai faaliyetlerin mart sonuna kadar aralıksız devam edeceği öğrenildi. (İHA)                  

 

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.