KANSERLE MÜCADELE MERCEK ALTINA ALINDI

SAĞLIK 06.04.2024 - 14:27, Güncelleme: 06.04.2024 - 14:27
 

KANSERLE MÜCADELE MERCEK ALTINA ALINDI

Manisa Celal Bayar Üniversitesi tarafından Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında panel düzenlendi. hastalık ve hastanın beslenmesi ve hastaya yaklaşım konularını içeren panelde kanserle mücadeleye dair önemli mesajlar verildi.
MCBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı'ndan Doç. Dr. Atike Pınar Erdoğan moderatörlüğünde Panel gerçekleştirildi. Panele MCBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artuner Deveci ve MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Cüneyt Balcıoğlu ve öğretim üyeleri ve davetliler katıldı. “KANSERLE MÜCADELEDE BAŞARININ ARTTIRILMASI HEDEFLENİYOR”  Tıp Fakültesi Dekanı Artuner Deveci’nin açılış konuşmasının ardından konuşan Doç. Dr. Atike Pınar Erdoğan, her yıl düzenlenen etkinlikler sayesinde kanserle mücadelede başarının arttırılmasının hedeflendiğini söyledi. Doç. Dr. Erdoğan, "Kanser, dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de giderek artan bir sağlık problemi haline gelmiş ve bireyler üzerinde maddi ve manevi yük oluşturmaktadır. Bu önemli sağlık sorununa dikkat çekilmesi, toplumun bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası olarak belirlenmiş olup her yıl düzenlenen etkinlikler sayesinde kanserle mücadelede başarının arttırılması hedeflenmektedir." dedi. KANSER HASTALARI İÇİN GÜNCEL BESLENME ÖNERİLERİ Panelistlerden Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Erol Ozan tarafından "Kanser Hastalarına Psikolojik Destek Yaklaşımları" Hafsa Sultan Hastanesi Diyetisyeni Hale Aslantaş tarafından "Kanser Hastaları için Güncel Beslenme Önerileri" başlıklı konuşmalar yapıldı. Panelde meme kanseri tedavisini tamamladıktan sonra başarıyla meslek hayatlarına devam eden iki güçlü örnek olarak MCBÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Pınar Arpacı ve Bornova Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yelda Yiğit de kanser hastalarına umut veren konuşmalarını gerçekleştirdi. (İHA)                   
Manisa Celal Bayar Üniversitesi tarafından Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında panel düzenlendi. hastalık ve hastanın beslenmesi ve hastaya yaklaşım konularını içeren panelde kanserle mücadeleye dair önemli mesajlar verildi.

M CBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı'ndan Doç. Dr. Atike Pınar Erdoğan moderatörlüğünde Panel gerçekleştirildi. Panele M CBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artuner Deveci ve M CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Cüneyt Balcıoğlu ve öğretim üyeleri ve davetliler katıldı.

“KANSERLE MÜCADELEDE BAŞARININ ARTTIRILMASI HEDEFLENİYOR”

 Tıp Fakültesi Dekanı Artuner Deveci’nin açılış konuşmasının ardından konuşan Doç. Dr. Atike Pınar Erdoğan, her yıl düzenlenen etkinlikler sayesinde kanserle mücadelede başarının arttırılmasının hedeflendiğini söyledi. Doç. Dr. Erdoğan, "Kanser, dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de giderek artan bir sağlık problemi haline gelmiş ve bireyler üzerinde maddi ve manevi yük oluşturmaktadır. Bu önemli sağlık sorununa dikkat çekilmesi, toplumun bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası olarak belirlenmiş olup her yıl düzenlenen etkinlikler sayesinde kanserle mücadelede başarının arttırılması hedeflenmektedir." dedi.

KANSER HASTALARI İÇİN GÜNCEL BESLENME ÖNERİLERİ

Panelistlerden Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Erol Ozan tarafından " Kanser Hastalarına Psikolojik Destek Yaklaşımları" Hafsa Sultan Hastanesi Diyetisyeni Hale Aslantaş tarafından " Kanser Hastaları için Güncel Beslenme Önerileri" başlıklı konuşmalar yapıldı. Panelde meme kanseri tedavisini tamamladıktan sonra başarıyla meslek hayatlarına devam eden iki güçlü örnek olarak M CBÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Pınar Arpacı ve Bornova Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yelda Yiğit de kanser hastalarına umut veren konuşmalarını gerçekleştirdi. (İHA)                   

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.