KAYMAKAM YILDIZ SELENDİ’DEKİ GÖREVİNE START VERDİ
KAYMAKAM YILDIZ SELENDİ’DEKİ GÖREVİNE START VERDİ
Selendi İlçesine asaleten ataması yapılan Kaymakam Mücahit Enes Yıldız ilçedeki görevine başladı. Selendi’nin asil olarak ilk görev yeri olduğunu belirten Kaymakam Yıldız, “El birliği içerisinde çalışmalar yapıp tarımdan hayvancılığa kadar birçok alanda Selendi ilçemizin kalkınmasına yardımcı olmak için çalışacağız." dedi.
İçişleri Bakanlığının 16.10.2025 tarihli olurlarıyla kura sonucu Selendi İlçesine asaleten ataması yapılan Kaymakam Mücahit Enes Yıldız, ilçeye gelerek görevine başladı.
MÜCAHİT ENES YILDIZ KİMDİR?
Yaklaşık 6 aydır vekaleten yürütülen Selendi Kaymakamlığına asaleten ataması yapılarak görevine başlayan Selendi ilçe Kaymakamı Mücahit Enes Yıldız 1994 yılında Rize’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Erzurum’da tamamlayan Yıldız, yüksek öğrenimini 2014-2018 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslarası İlişkiler bölümünde tamamladı. 2021 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan 110. Dönem Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 28 Aralık 2021 tarihinde Erzurum Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap eden Yıldız, il merkez stajını Erzurum Valiliğinde, Kaymakam Refikliği stajını sırasıyla Amasya/Merzifon ve Balıkesir/Burhaniye ilçelerinde tamamladı. Ardından Denizli/Kale ilçesinde 21 ay Kaymakam vekilliği yapan Yıldız, sonrasında Ankara İlinde Mülkiye Müfettişi refakatinde teftiş stajını tamamladıktan sonra Yurtdışı Stajı kapsamında İngiltere’nin Londra şehrinde 8 ay süreyle dil eğitimi aldı. Kaymakam Yıldız, İçişleri Bakanlığının 16.10.2025 tarihli olurlarıyla kura sonucu Selendi ilçesine asaleten atanarak görevine başladı.
“İLÇEMİZİN KALKINMASINA YARDIMCI OLMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"
Kaymakam Yıldız, " Selendi asil olarak ilk görev yerim. Selendi ilçemizde görev süremizce neler yapabilir bunun bilincinde görev yapacağız. Mesai arkadaşlarımız ve diğer kurumlarla el birliği içerisinde çalışmalar yapıp tarımdan hayvancılığa kadar birçok alanda Selendi ilçemizin kalkınmasına yardımcı olmak için çalışacağız." dedi.
İLK ZİYARET HALİL EFE’NİN KABRİNE
Kaymakam Mücahit Enes Yıldız, göreve başlamasının ardından ilk ziyaretini Milli Mücadele kahramanlarından Usturumcalı Halil Efe’nin kabrine gerçekleştirdi. Selendi Kaymakamı Mücahit Enes Yıldız, 17 Mayıs 1922 tarihinde Yunan kuvvetlerine karşı yapılan "Selendi-Kınık Muharebesi"nde şehit düşen Kuvayı Milliye Demirci Akıncıları 12. Müfreze Komutanı Usturumcalı Halil Efe’nin Yenice Mahallesi Eşemenler Sokak’ta bulunan mezarını ziyaret ederek dua etti.

“CESUR VE GÖZÜ PEK BİR VATANSEVER”
Kaymakam Yıldız, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, "Cesur ve gözü pek bir vatansever olan Usturumcalı Halil Efe, Yunan işgaline karşı kahramanca savaşarak düşmana ağır kayıplar verdirmiştir. Eşi Gördesli Makbule’nin şehadetinden iki ay sonra, 17 Mayıs 1922’de Selendi-Kınık muharebesinde şehit düşmüştür. Mekânı cennet olsun." dedi.

GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
Kaymakam Mücahit Enes Yıldız, daha sonra Kıbrıs Gazisi Mustafa Kahraman ile 22 Temmuz 2012’de Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde görev dönüşü düşen helikopter kazasında gazi olan Oktay Yuca’yı evlerinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. (İHA)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
