KAZADA HURDAYA DÖNEN ARAÇLAR KALDIRILIYOR

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.10.2026 - 17:50, Güncelleme: 11.10.2026 - 17:50
 

KAZADA HURDAYA DÖNEN ARAÇLAR KALDIRILIYOR

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 11 kişinin hayatını kaybettiği, 27 kişinin de yaralandığı kaza sonrası devrilen yolcu otobüsü ve yoldan çıkan tır çekiciler yardımıyla olay yerinden kaldırılıyor. Kazayla ilgili soruşturmada otobüs şoförü gözaltına alınırken, hastanedeki tır şoförü ise gözetim altında tutuluyor.
Kaza, İstanbul-Orhangazi-İzmir otoyolunun İzmir istikameti Akhisar ilçesi Ballıca Mahallesi mevkiinde meydana geldi. 16 AED 124 plakalı bir tur otobüsü ile 78 YD 559 plakalı tırın çarpışması sonucu otobüs yan devrilirken tır yoldan çıktı. Bölgeye sevk edilen otoyol jandarması, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve sağlık ekiplerinin çalışmalarının ardından, otoyolda ulaşımı aksatan araçların kaldırılması için çalışma başlatıldı. Kaza yerinde yan yatan otobüs ile şarampole giren tır, çağrılan vinç ve çekiciler yardımıyla olay yerinden çekilmeye başlandı. TIR ŞOFÖRÜ GÖZETİMDE  Soruşturma kapsamında yolcu otobüsünün şoförü güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Kazada yaralanan tır şoförünün ise kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındığı ve adli makamların talimatıyla hastanede gözetim altında tutulduğu bildirildi. BAKAN MEMİŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu da kazaya ve yaralıların son durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, "Manisa'da tur otobüsü ile çekicinin çarpışması sonucu meydana gelen elim trafik kazasında 11 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Kazada yaralanan 27 vatandaşımız hastanelerimizde tedavi altına alınmıştır. Tedavisi süren yaralılarımızdan 1 vatandaşımızın durumu ağır, 18'inin orta ve 8'inin sağlık durumu iyidir" bilgisini verdi. SORUŞTURMA SÜRÜYOR Olay yerindeki tahliye ve temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından otoyolda trafik akışının normale dönmesi beklenirken, kazayla ilgili çok yönlü soruşturma sürüyor. İHA
Manisa'nın Akhisar ilçesinde 11 kişinin hayatını kaybettiği, 27 kişinin de yaralandığı kaza sonrası devrilen yolcu otobüsü ve yoldan çıkan tır çekiciler yardımıyla olay yerinden kaldırılıyor. Kazayla ilgili soruşturmada otobüs şoförü gözaltına alınırken, hastanedeki tır şoförü ise gözetim altında tutuluyor.

Kaza, İstanbul-Orhangazi-İzmir otoyolunun İzmir istikameti Akhisar ilçesi Ballıca Mahallesi mevkiinde meydana geldi. 16 AED 124 plakalı bir tur otobüsü ile 78 YD 559 plakalı tırın çarpışması sonucu otobüs yan devrilirken tır yoldan çıktı. Bölgeye sevk edilen otoyol jandarması, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve sağlık ekiplerinin çalışmalarının ardından, otoyolda ulaşımı aksatan araçların kaldırılması için çalışma başlatıldı. Kaza yerinde yan yatan otobüs ile şarampole giren tır, çağrılan vinç ve çekiciler yardımıyla olay yerinden çekilmeye başlandı.

TIR ŞOFÖRÜ GÖZETİMDE 

Soruşturma kapsamında yolcu otobüsünün şoförü güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Kazada yaralanan tır şoförünün ise kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındığı ve adli makamların talimatıyla hastanede gözetim altında tutulduğu bildirildi.

BAKAN MEMİŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu da kazaya ve yaralıların son durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, "Manisa'da tur otobüsü ile çekicinin çarpışması sonucu meydana gelen elim trafik kazasında 11 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Kazada yaralanan 27 vatandaşımız hastanelerimizde tedavi altına alınmıştır. Tedavisi süren yaralılarımızdan 1 vatandaşımızın durumu ağır, 18'inin orta ve 8'inin sağlık durumu iyidir" bilgisini verdi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Olay yerindeki tahliye ve temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından otoyolda trafik akışının normale dönmesi beklenirken, kazayla ilgili çok yönlü soruşturma sürüyor.

İHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.