KULA'NIN KURTULUŞUNUN 104. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.09.2026 - 20:00, Güncelleme: 04.09.2026 - 17:09
 

KULA'NIN KURTULUŞUNUN 104. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Kula ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan etkinlikler, şehitlik ziyareti, kortej yürüyüşü, protokol konuşmaları, halk oyunları ve mehteran gösterileriyle gün boyunca devam etti.
Manisa'nın Kula ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü kutlamaları Hükümet Konağı önünde düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Program kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu. Ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. ŞEHİTLİK ZİYARETİ Çelenk sunma töreninin ardından protokol üyeleri ve katılımcılar ilçe şehitliğini ziyaret etti. Şehitlik ziyaretinde Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve dualar edildi. Ziyaretin ardından katılımcılar Hisarkapı kavşağından Kent Meydanı'na kadar uzanan kortej yürüyüşüne geçti. KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ Hisarkapı kavşağından başlayarak Kent Meydanı'nda sona eren kurtuluş korteji ve şehitleri anma yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüş boyunca ilçe sakinleri ve protokol üyeleri ellerinde Türk bayraklarıyla kurtuluş coşkusunu paylaştı. Kortej yürüyüşü Kent Meydanı'nda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. PROTOKOL KONUŞMALARI Yunus Emre ve Şehit Ömer Halisdemir Kent Meydanı'nda düzenlenen kutlama programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kula Kaymakamı Talha Altuntaş yaptı. Konuşmaların ardından TBMM'de görev yapan milletvekillerinin gönderdiği kutlama tebrikleri ve telgraflar okundu. KÜLTÜREL ETKİNLİKLER Kutlama programı öğrencilerin okuduğu şiirler, halk oyunları gösterileri, yaren ekibi sahnesi ve mehteran gösterisiyle devam etti. Mahalli sanatçı Sami Dinç'in verdiği mini konser ile cimnastik gösterileri izleyicilerin beğenisine sunuldu. Etkinlikler günün anısına düzenlenen programla sona erdi. PROTOKOLDEN YOĞUN KATILIM Kula'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü kutlama programına Kula Kaymakamı Talha Altuntaş, Belediye Başkanı Hikmet Dönmez ve askeri erkân katıldı. Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Akif Büyüktolu, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Celalettin Şahbaz ile birlikte kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar etkinliklerde yer aldı. (İHA)
Kula ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan etkinlikler, şehitlik ziyareti, kortej yürüyüşü, protokol konuşmaları, halk oyunları ve mehteran gösterileriyle gün boyunca devam etti.

Manisa'nın Kula ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü kutlamaları Hükümet Konağı önünde düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Program kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu. Ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

ŞEHİTLİK ZİYARETİ

Çelenk sunma töreninin ardından protokol üyeleri ve katılımcılar ilçe şehitliğini ziyaret etti. Şehitlik ziyaretinde Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve dualar edildi. Ziyaretin ardından katılımcılar Hisarkapı kavşağından Kent Meydanı'na kadar uzanan kortej yürüyüşüne geçti.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Hisarkapı kavşağından başlayarak Kent Meydanı'nda sona eren kurtuluş korteji ve şehitleri anma yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüş boyunca ilçe sakinleri ve protokol üyeleri ellerinde Türk bayraklarıyla kurtuluş coşkusunu paylaştı. Kortej yürüyüşü Kent Meydanı'nda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.

PROTOKOL KONUŞMALARI

Yunus Emre ve Şehit Ömer Halisdemir Kent Meydanı'nda düzenlenen kutlama programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kula Kaymakamı Talha Altuntaş yaptı. Konuşmaların ardından TBMM'de görev yapan milletvekillerinin gönderdiği kutlama tebrikleri ve telgraflar okundu.

KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

Kutlama programı öğrencilerin okuduğu şiirler, halk oyunları gösterileri, yaren ekibi sahnesi ve mehteran gösterisiyle devam etti. Mahalli sanatçı Sami Dinç'in verdiği mini konser ile cimnastik gösterileri izleyicilerin beğenisine sunuldu. Etkinlikler günün anısına düzenlenen programla sona erdi.

PROTOKOLDEN YOĞUN KATILIM

Kula'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü kutlama programına Kula Kaymakamı Talha Altuntaş, Belediye Başkanı Hikmet Dönmez ve askeri erkân katıldı. Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Akif Büyüktolu, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Celalettin Şahbaz ile birlikte kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar etkinliklerde yer aldı. (İHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.