MAKİLİK ALANDA YANGIN
Manisa’nın Selendi ilçesine bağlı Eskim Mahallesi Taşyaka mevkiinde sabah saatlerinde çıkan makilik yangını, ekiplerin havadan ve karadan yürüttüğü yoğun müdahale ile kontrol altına alındı. Saat 10.00 sıralarında başlayan yangın kısa sürede büyüyerek çevreyi tehdit etti.
Ulaşımın güç olduğu bölgeye karadan arazözler hortum çekerek müdahale ederken, havadan da Orman Bakanlığı’na bağlı 3 yangın söndürme uçağı ve 2 helikopter görev yaptı. Yangına ayrıca 7 arazöz, 2 su ikmal aracı, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, jandarma ve vatandaşlar da destek verdi.
ÜÇ SAATLİK MÜCADELENİN ARDINDAN KONTROL SAĞLANDI
Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından alevler kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmaları başlatıldı. Yangında yaklaşık 5 hektarlık makilik alanın zarar gördüğü öğrenildi.
EKİPLERİN VE VATANDAŞLARIN İŞ BİRLİĞİ
Yangın söndürme çalışmalarına bölge halkı da destek verdi. Ekiplerin özverili mücadelesi sayesinde yangının daha geniş alanlara yayılması önlenirken, olayla ilgili detaylı inceleme başlatıldı. (İHA)
Manisa HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
