MANİSA BAROSU 23 NİSAN’DA ÇOCUKLARI UNUTMADI

GENEL 24.04.2024 - 13:34, Güncelleme: 24.04.2024 - 13:34
 

MANİSA BAROSU 23 NİSAN’DA ÇOCUKLARI UNUTMADI

Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104. yıldönümü kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Meydanında program gerçekleştirdi. Programda avukatlar çocukların yüzlerini boyadı, balon dağıttı. Manisa Barosu Başkanı Ümit Rona, bütün çocukların 23 Nisan Çocuk Bayramını kutladı.
23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104. Yıldönümü dolayısıyla Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Sinem Sart Urgancı açıklamalarda bulundu. “23 NİSAN 1920’DE DEMOKRATİK BİR ADIM ATILMIŞTIR” Urgancı, “Bugün egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun ilan edilişinin ve Milli Mücadele dönemindeki en önemli demokratikleşme hareketlerinden olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. Yıldönümü! 23 Nisan 1920 tarihinde muhteşem bir hürriyet mücadelesinden sonra, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla beraber, yeni bir devlet kuran Türk Milleti, bağımsızlığa olan inancı sayesinde inanılmaz bir mücadele örneği sergilemiş ve 104 yıl önce bugün, zorlu bir mücadele dönemi içerisinde, yasama ve yürütme yetkilerinin ancak halkın seçtiği temsilciler aracılığıyla kullanılabileceğine ilişkin demokratik bir adım atılmıştır. Böylesine önemli, halkın yönetimde söz sahibi olduğu günün, çocuklara armağan edilmesi elbette çok önemli olup, bu günün mimarı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara verdiği önemi göstermektedir.” açıklamasında bulundu. “HER TÜRLÜ ÇABAYI GÖSTERMELİYİZ” Urgancı, “Bizler bu kıymetli günün her yıldönümünde, çocuklara gerek ulusal gerek uluslararası metinler ile tanınan hakların yalnızca yazılı belgeler ile var olmasından öte; bu metinlerin işlevini, uygulanabilirliğini, çocuğu koruma altına alma yada topluma kazandırma sürecine hizmet edip etmediğini, çocuğun üstün yararını sağlayıp sağlamadığını araştırarak, çocukların yaşama, gelişme, korunma ve katılma haklarına ilişkin ihlallerin önlenmesi için izlenecek yöntemler ile ilgili katkı sağlamak zorundayız. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi: “Çocuklar, geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek, hepimizin insanlık görevidir.”  Bizler de egemenliğin gerçek sahiplerine verildiği böyle anlamlı bir günün yıldönümünde, etkin mücadeleler sonrası elde edilen her hakkı, ileriye götürebilecek olanların yalnızca bugünün ve geleceğin çocukları olduğunun farkında olarak, tam donanımlı, bilimin ışığında ilerleyen bir nesil var etmek için her türlü çabayı göstermeliyiz.  Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu olarak; Çocukları korumayı hedef alan çocuk adalet mekanizmasının tam işlerlik kazandığı, çocuk istismarlarının son bulduğu, çocukların duygusal, fiziksel, ekonomik şiddete maruz kalmadığı, eğitimde, ayrım gözetmeksizin her çocuğun tüm haklara sahip olduğu, tek bir çocuğumuz için endişe duymayacağımız yarınları yaşatmak dileğiyle, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutlarız” diye konuştu. Mehmet Baş
Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104. yıldönümü kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Meydanında program gerçekleştirdi. Programda avukatlar çocukların yüzlerini boyadı, balon dağıttı. Manisa Barosu Başkanı Ümit Rona, bütün çocukların 23 Nisan Çocuk Bayramını kutladı.

23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104. Yıldönümü dolayısıyla Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Sinem Sart Urgancı açıklamalarda bulundu.

“23 NİSAN 1920’DE DEMOKRATİK BİR ADIM ATILMIŞTIR”

Urgancı, “Bugün egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun ilan edilişinin ve Milli Mücadele dönemindeki en önemli demokratikleşme hareketlerinden olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. Yıldönümü! 23 Nisan 1920 tarihinde muhteşem bir hürriyet mücadelesinden sonra, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla beraber, yeni bir devlet kuran Türk Milleti, bağımsızlığa olan inancı sayesinde inanılmaz bir mücadele örneği sergilemiş ve 104 yıl önce bugün, zorlu bir mücadele dönemi içerisinde, yasama ve yürütme yetkilerinin ancak halkın seçtiği temsilciler aracılığıyla kullanılabileceğine ilişkin demokratik bir adım atılmıştır. Böylesine önemli, halkın yönetimde söz sahibi olduğu günün, çocuklara armağan edilmesi elbette çok önemli olup, bu günün mimarı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara verdiği önemi göstermektedir.” açıklamasında bulundu.

“HER TÜRLÜ ÇABAYI GÖSTERMELİYİZ”

Urgancı, “Bizler bu kıymetli günün her yıldönümünde, çocuklara gerek ulusal gerek uluslararası metinler ile tanınan hakların yalnızca yazılı belgeler ile var olmasından öte; bu metinlerin işlevini, uygulanabilirliğini, çocuğu koruma altına alma yada topluma kazandırma sürecine hizmet edip etmediğini, çocuğun üstün yararını sağlayıp sağlamadığını araştırarak, çocukların yaşama, gelişme, korunma ve katılma haklarına ilişkin ihlallerin önlenmesi için izlenecek yöntemler ile ilgili katkı sağlamak zorundayız. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi: “Çocuklar, geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek, hepimizin insanlık görevidir.”  Bizler de egemenliğin gerçek sahiplerine verildiği böyle anlamlı bir günün yıldönümünde, etkin mücadeleler sonrası elde edilen her hakkı, ileriye götürebilecek olanların yalnızca bugünün ve geleceğin çocukları olduğunun farkında olarak, tam donanımlı, bilimin ışığında ilerleyen bir nesil var etmek için her türlü çabayı göstermeliyiz.  Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu olarak; Çocukları korumayı hedef alan çocuk adalet mekanizmasının tam işlerlik kazandığı, çocuk istismarlarının son bulduğu, çocukların duygusal, fiziksel, ekonomik şiddete maruz kalmadığı, eğitimde, ayrım gözetmeksizin her çocuğun tüm haklara sahip olduğu, tek bir çocuğumuz için endişe duymayacağımız yarınları yaşatmak dileğiyle, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutlarız” diye konuştu. Mehmet Baş

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.