MANİSA TİCARET BORSASI SANDIK BAŞINA GİDİYOR
MANİSA TİCARET BORSASI SANDIK BAŞINA GİDİYOR
Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, 5 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilecek organ seçimleri öncesinde ETV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu. Manisa Ticaret Borsası'nın bir marka olduğunu ifade eden Başkan Özkasap, "Manisa Ticaret Borsası olarak bizim anlayışımızda hizmet, seçim dönemlerinde dile getirilen bir vaat değil; her gün yerine getirilmesi gereken bir sorumluluktur." açıklamasında bulundu.
Manisa Ticaret Borsası, 5 Ekim Pazartesi günü sandık başına gidecek. Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap gerçekleştirilecek olan organ seçimleri öncesinde ETV'ye konuştu. Manisa Ticaret Borsası'nın yaptığı çalışmaları ifade eden Başkan Özkasap seçimlerde tüm üyelere oy kullanma çağrısında bulundu.
"KAZANAN MANİSA TİCARET BORSASI OLSUN"
Organ seçimleri öncesinde konuşan Başkan Özkasap, "Borsa olarak bir seçim atmosferindeyiz. Hizmet ve kazanmak için ekipler mücadele veriyor. Manisa Ticaret Borsası olarak bizim anlayışımızda hizmet, seçim dönemlerinde dile getirilen bir vaat değil; her gün yerine getirilmesi gereken bir sorumluluktur. Genel kurul öncesi belirtmek isterim; seçimde kazanan Manisa Ticaret Borsası olsun. Bugüne kadar üreticimizin, çiftçimizin, tüccarımızın, sanayicimizin ve ihracatçımızın yanında olduk." açıklamasında bulundu.
"SORUNLARI SAHADA DİNLEDİK"
Tarımın Manisa için vazgeçilmez olduğunu söyleyen Başkan Özkasap, "Tarım sektörünün yaşadığı sorunları sahada dinledik. Manisa'nın ihracatındaki tarımın yüzdeliği 12'den 20'ye çıktı. Bu sadece bizim başarımız değil tüm ekibin başarısıdır. Ticaret Borsası olarak Manisa'daki kurumlarımızın tümüyle bir iş birliği içerisindeyiz. Sadece üzümümüz değil; zeytinimiz, pamuğumuz, hayvancılığımız ve birçok sektörde adımız var. Üzümümüz artık Manisa'yla bağdaştı ama diğer ürünlerimizi de yabana atmamamız lazım." dedi.
"REKOLTEMİZ YÜKSEK"
Üzümde yaşanan fiyat sıkıntısına değinen Başkan Özkasap, "Bu sene rekoltemiz yüksek. Rekoltenin bu kadar yüksek olduğu senelerde fiyat konusunda sıkıntılar yaşanabiliyor. Rekoltenin yüksek olması üzümle değil buğdayla birlikte başladı. Yaptığımız çalışmalar sonucu üzümde 300 bin ton gibi bir rekolte beklentimiz oluştu. Tabi sonucunda fiyatlar istenildiği gibi olmadı. Toprak Mahsulleri Ofisi bu süreçte devreye girdi ve referans fiyatla üzüm alımına başladı. TMO şu an üzüm alımlarına 9 yerde devam ediyor ancak Avrupa'daki alımlarda da düşüş var. Bu sorunu sadece üreticiler değil ihracatçı arkadaşlarımız da yaşıyor. Dövizin yükselmesini bekliyoruz ancak herkesin de bildiği gibi enflasyonla bir mücadele var. Devletimizin uyguladığı sıkı bir para politikası var." diye konuştu.
"ZEYTİNYAĞI TÜKETİMİ ARTIYOR"
Zeytinyağı konusunda Manisa'nın ciddi bir söz hakkının olduğunu ifade eden Başkan Özkasap, "Bizim için üzüm kadar zeytin ve zeytinyağı da önemlidir. Biliyorsunuz ki bu konuda marketlerde bir fiyatta algı operasyonu oldu. Ayçiçek yağı ve zeytinyağı arasında makas azaldıktan sonra vatandaşlar zeytinyağını da tüketmeye başladı. İnsanların zeytinyağının kıymetini biliyordu ancak alım güçleri olmadığından dolayı alamıyorlardı. Zeytinyağı tüketimi her geçen yıl artmaya devam ediyor ancak sofralık zeytinde ise tüketme konusunda düşüş var. Manisa Ticaret Borsası olarak hem üzümün hem de zeytinin bir satış noktasının olmasını istiyoruz. Daha sonra ise sirke ve pekmezi de eklemeyi düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
"DAİM OLAN MANİSA TİCARET BORSASI'DIR"
Başkan Özkasap, "Manisa Ticaret Borsası ne kadar üyelerinin yanındaysa, o kadar da çiftçilerin yanındadır. Hem Tarım Bakanlığı'na hem de Ticaret Bakanlığı'na gerekli yazıları ben yazıyorum. Hürmüz Boğazı'ndan yaşanan ABD-İran gerilimi nedeniyle hem mazot fiyatları hem de girdi maliyetleri çok yükseldi. Bunlar sebebiyle yaşanan sıkıntıları bakanımıza ilettik. Bu artışlar nedeniyle çiftçinin yaşadığı sorunları dile getirdik ve gereken desteği de talep ettik. Bazı isteklerimiz gerçekleşiyor bazı isteklerimiz ise gerçekleşmiyor. Manisa Ticaret Borsası Başkanlığını üstlendiğim için çok mutluyum. Bu göreve talip oldum ve yapılan seçimler sonucu başkanlığı kazandım. Bu söylediklerimi hayata geçirmemiz bizim sorumluluğumuzdur. Birlik ve beraberlikte bereket, ayrılıkta azap vardır. Seçimler kazanılır kaybedilir ama daim olan Manisa Ticaret Borsası'dır. Hedefimiz; Manisa Ticaret Borsası’nı daha güçlü, daha etkin ve daha üretken bir kurum olarak geleceğe taşırken, marka şehir olan Manisa’nın tarımına, ekonomisine ve üretim gücüne daha fazla değer katmaktır." Diyerek sözlerine son verdi.
Muhabi: SERDAR FAZLI ATALANLILAR
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
