MANİSA'DA 500 ARAÇLIK OTOPARK HİZMETE GİRDİ
MANİSA'DA 500 ARAÇLIK OTOPARK HİZMETE GİRDİ
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Perşembe Pazarı alanı, 500 araç kapasiteli modern otopark olarak hizmete açıldı. Pazarın kurulmadığı haftanın 4 gününde sürücüler, otoparkın ilk 2 saatinden ücretsiz yararlanabilecek.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinin önemli noktalarından biri olan Perşembe Pazarı alanında gerçekleştirdiği yenileme çalışmalarını tamamladı. Çatı yenilemesinin yanı sıra yaklaşık 15 bin metrekarelik alanda sıcak asfalt çalışması gerçekleştirilen bölge, 500 araç kapasiteli modern bir otoparka dönüştürüldü.
BAŞKAN DUTLULU'DAN İNCELEME
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, tamamlanan çalışmaları yerinde inceleyerek bölge esnafı ve vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Dutlulu, pazarın kurulmadığı haftanın 4 gününde otoparkın ilk 2 saatinin ücretsiz olarak kullanılabileceğini belirtti.
"MAKSADIMIZ BURADAKİ KAOSU BİTİRMEK"
Uygulamanın bölgedeki trafik ve park sorununa önemli ölçüde katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Dutlulu, "Perşembe Pazarı’nda hem çatı yenilemeyi tamamladık hem asfalt çalışmalarını tamamladık. Bundan sonra haftanın 4 günü boyunca burası 2 saate kadar ücretsiz otopark olarak kullanılacak. Maksat buradaki kaos bitsin, onun için yapıyoruz. Amacımız bunu düzeltmek. Burada insanlarımız ücretsiz bir şekilde arabalarını kullansınlar. Hem de burası rahatlasın, esnafımız daha rahat para kazansın, insanlar çok daha rahat iş yapsınlar" dedi.
ESNAF VE VATANDAŞLAR MEMNUN
Ücretsiz otopark uygulamasının pazarın kurulmadığı günlerde bölgedeki park sorununu azaltması hedefleniyor. Sürücüler, ilk 2 saat boyunca ücret ödemeden araçlarını otoparka bırakabilecek. Uygulamayla çevre sokaklarda yaşanan park yoğunluğunun azaltılması ve bölgedeki ticari hareketliliğin artırılması amaçlanıyor.
"ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK
Başkan Dutlulu, tüm vatandaşları pazarın kurulmadığı günlerde ücretsiz otopark uygulamasından yararlanmaya davet ederek, "Daha güzel, daha modern, daha çağdaş bir Manisa için çalışmalarımız devam edecek" ifadelerini kullandı.
İHA
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
