MANİSA’DA FELAKETİN BİLANÇOSU GÜN YÜZÜNE ÇIKTI
MANİSA’DA FELAKETİN BİLANÇOSU GÜN YÜZÜNE ÇIKTI
Manisa'da Perşembe günü akşam saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, dere ve su kanallarının taşması sonucu yaşanan felaketin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı. İzmir-Manisa çevre yolu üzerindeki tarım arazileri su altında kalırken, dereye düşen otomobilin ise ağaçlara sıkışmış hali objektiflere yansıdı.
Manisa il merkezinde Perşembe günü akşam saatlerinde aniden bastıran ve etkisini artıran sağanak yağış, su taşkınlarına neden oldu. Aralıksız süren yağış nedeniyle ana arterlerde su birikintileri oluşurken, kentin içinden geçen Çaybaşı Deresi ve sulama kanallarının debisinin yükselmesiyle taşkın meydana geldi. Spil Dağı eteklerinden gelen kuvvetli sel suları, dere kenarında park halinde bulunan bir otomobili sürükleyerek dere yatağına düşürdü.
GÜN AĞARINCA BİLANÇO NETLEŞTİ
Gecenin karanlığında yaşanan taşkının boyutu, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte havadan ve karadan çekilen görüntülerle ortaya çıktı. İzmir-Manisa çevre yolu çevresinde bulunan geniş tarım arazileri sular altında kalarak adeta göle dönerken, bölgedeki bir hayvan damı da taşkın sularından ciddi şekilde etkilendi. Dün akşam dereye düşen otomobilin ise ağaçların arasına sıkışmış hali gün yüzüne çıktı. Aracın bulunduğu yerden çıkarılması için suyun şiddetinin azalması bekleniyor.
SU VE ÇAMURLARI TEMİZLEMEYE ÇALIŞTILAR
Taşkından etkilenen bölgelerde suların çekilmeye başlamasıyla birlikte vatandaşlar, ev ve iş yerlerine dolan su ile çamurları temizlemek için yoğun bir mesai harcadı. Kendi imkanlarıyla tahliye çalışması yapan mahalle sakinlerine, Manisa Büyükşehir Belediyesi afet mücadele ekipleri de destek verdi.
"74 YAŞINDAYIM BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM"
Yaşanan taşkın sonrası ev ve bahçelerinde temizlik çalışması yapan vatandaşlar, karşılaştıkları manzarayı dile getirdi. Vatandaşlardan Mustafa Çavdar, ömrü boyunca böyle bir yağışa şahit olmadığını belirterek, "Gece sabaha kadar yağmur yağdı. Ben 74 yaşındayım, bugüne kadar böyle bir şey görmedim. Araç da dere sularına kapılıp sürüklenmiş, yazık günah" dedi.
"KÖPRÜ ZAYIF VE ALÇAK"
Çaybaşı Deresi üzerindeki köprünün yetersiz olduğunu belirten Özgür İnmezler, "Bence o köprü zayıf ve alçak. Yükseltilmesi lazım. Kar ve yağmur yağdığında su köprünün üzerine taşıyor. Daha önce de aynısı oldu, bir çözüm bulunmalı" dedi.
"BAHÇE DUVARIMIZ YIKILDI, İMKANLARIMIZ KISITLI"
Taşkın sularının evine ve bahçesine büyük zarar verdiğini belirten Ahmet Sür ise kısıtlı imkanlarla temizlik yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Sür, "Biraz temizliyoruz, su tekrar geri geliyor. Fazla da kovamız yok, bir tane kovayla mücadele ediyoruz. Arkada bahçe duvarımız da yıkıldı, sel suları her şeyi ovaya götürdü" ifadelerini kullandı. (İHA)
Manisa HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
