MANİSA’DA OKULLARA ÇELİK ZIRH

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.04.2026 - 10:10, Güncelleme: 17.04.2026 - 10:14
 

MANİSA’DA OKULLARA ÇELİK ZIRH

Manisa Valisi Vahdettin Özkan başkanlığında düzenlenen "Okul Güvenliği ve Koordinasyon Toplantısı"nda eğitim kurumlarındaki şiddet olaylarını önlemek adına devrim niteliğinde kararlar alındı.
Kolluk kuvvetlerinin okul çevrelerindeki görünürlüğünün artırılacağı açıklandığı toplantıda, riskli alanların denetimi, sanal devriye kapasitesinin yükseltilmesi ve öğrenci psikolojisinin takibi öncelikli maddeler olarak belirlendi. EĞİTİM GÜVENLİĞİ İÇİN ÜST DÜZEY KOORDİNASYON Manisa Valisi Vahdettin Özkan, okullarda huzur ve güven ortamının sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla il protokolünü bir araya getirdi. Toplantıya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli katıldı. Okul çevrelerindeki risk faktörlerinin tüm yönleriyle analiz edildiği zirvede, önleyici tedbirlerin daha etkin uygulanması ve kurumlar arası iletişimin hızlandırılması kararlaştırıldı. JANDARMA’DAN OKULLARA 474 PERSONELLİ TAKVİYE Güvenlik boyutuna ilişkin alınan kararlar kapsamında, özellikle Jandarma sorumluluk bölgesinde bulunan okullar için kapsamlı bir adım atıldı. Toplantı neticesinde, öğrencilerin güvenliğini tesis etmek amacıyla toplam 474 personel görevlendirildi. Emniyet ve jandarma ekiplerinin okul çevrelerinde görünürlüğü artırılırken; giriş-çıkış saatlerinde denetimlerin sıkılaştırılması ve şüpheli durumlara anında müdahale edilmesi yönünde kesin talimat verildi. DİJİTAL VE FİZİKSEL ÖNLEMLER BİRLEŞİYOR Şiddetin önlenmesi stratejisinde dijital güvenlik de ön plana çıktı. Sanal suçlarla mücadele kapsamında "sanal devriye" kapasitesi yükseltilecek ve öğrencilerin maruz kalabileceği dijital tehditlere karşı müdahale hızı artırılacak. Fiziksel alanda ise okul binalarındaki kamera sistemlerinin eksik noktaları ivedilikle tamamlanacak ve kontrollü erişim sistemleri tüm il genelinde yaygınlaştırılacak. REHBERLİK VE AİLE KATILIMI ÖNCELİKLİ OLACAK Toplantıda öğrencinin sadece akademik başarısı değil, sosyal ve psikolojik gelişimi de masaya yatırıldı. Okul idareleri ve rehberlik servislerinin, riskli durumları erken teşhis etmesi için eğitimler artırılacak. Akran zorbalığı, uyuşturucu ile mücadele ve duygu yönetimi gibi konularda öğrencilere ve ailelere yönelik farkındalık çalışmaları hız kazanacak. Ailelerin sürece aktif katılımı sağlanarak, risk grubundaki öğrenciler için psikolojik destek mekanizmaları güçlendirilecek. (İHA)  
Manisa Valisi Vahdettin Özkan başkanlığında düzenlenen "Okul Güvenliği ve Koordinasyon Toplantısı"nda eğitim kurumlarındaki şiddet olaylarını önlemek adına devrim niteliğinde kararlar alındı.

Kolluk kuvvetlerinin okul çevrelerindeki görünürlüğünün artırılacağı açıklandığı toplantıda, riskli alanların denetimi, sanal devriye kapasitesinin yükseltilmesi ve öğrenci psikolojisinin takibi öncelikli maddeler olarak belirlendi.

EĞİTİM GÜVENLİĞİ İÇİN ÜST DÜZEY KOORDİNASYON

Manisa Valisi Vahdettin Özkan, okullarda huzur ve güven ortamının sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla il protokolünü bir araya getirdi. Toplantıya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli katıldı. Okul çevrelerindeki risk faktörlerinin tüm yönleriyle analiz edildiği zirvede, önleyici tedbirlerin daha etkin uygulanması ve kurumlar arası iletişimin hızlandırılması kararlaştırıldı.

JANDARMA’DAN OKULLARA 474 PERSONELLİ TAKVİYE

Güvenlik boyutuna ilişkin alınan kararlar kapsamında, özellikle Jandarma sorumluluk bölgesinde bulunan okullar için kapsamlı bir adım atıldı. Toplantı neticesinde, öğrencilerin güvenliğini tesis etmek amacıyla toplam 474 personel görevlendirildi. Emniyet ve jandarma ekiplerinin okul çevrelerinde görünürlüğü artırılırken; giriş-çıkış saatlerinde denetimlerin sıkılaştırılması ve şüpheli durumlara anında müdahale edilmesi yönünde kesin talimat verildi.

DİJİTAL VE FİZİKSEL ÖNLEMLER BİRLEŞİYOR

Şiddetin önlenmesi stratejisinde dijital güvenlik de ön plana çıktı. Sanal suçlarla mücadele kapsamında "sanal devriye" kapasitesi yükseltilecek ve öğrencilerin maruz kalabileceği dijital tehditlere karşı müdahale hızı artırılacak. Fiziksel alanda ise okul binalarındaki kamera sistemlerinin eksik noktaları ivedilikle tamamlanacak ve kontrollü erişim sistemleri tüm il genelinde yaygınlaştırılacak.

REHBERLİK VE AİLE KATILIMI ÖNCELİKLİ OLACAK

Toplantıda öğrencinin sadece akademik başarısı değil, sosyal ve psikolojik gelişimi de masaya yatırıldı. Okul idareleri ve rehberlik servislerinin, riskli durumları erken teşhis etmesi için eğitimler artırılacak. Akran zorbalığı, uyuşturucu ile mücadele ve duygu yönetimi gibi konularda öğrencilere ve ailelere yönelik farkındalık çalışmaları hız kazanacak. Ailelerin sürece aktif katılımı sağlanarak, risk grubundaki öğrenciler için psikolojik destek mekanizmaları güçlendirilecek. (İHA)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.