MANİSA'DA YANGIN RİSKİNE KARŞI ÖNLEM

YEREL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.06.2026 - 13:44, Güncelleme: 23.06.2026 - 13:44
 

MANİSA'DA YANGIN RİSKİNE KARŞI ÖNLEM

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde çevre estetiğini korumak ve halk sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak amacıyla kapsamlı yabani ot temizliği gerçekleştirdi. Yunusemre ilçesindeki çalışmayla haşere oluşumunun önüne geçildi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ekipleri, temiz ve düzenli bir şehir hedefi doğrultusunda temizlik faaliyetlerini sürdürüyor. Yunusemre ilçesinde yürütülen geniş çaplı operasyonda yol kenarları, parklar, yeşil alanlar ve kamu binalarının çevreleri yabani otlardan arındırıldı. Yeşil Alanlar Bakım ve Uygulama Müdürü Kerim Karataş, sorumluluk sahalarındaki tüm noktalarda temizlik mesaisinin kesintisiz devam ettiğini açıkladı. HAŞERE VE ZARARLI CANLILARLA ETKİN MÜCADELE Saha ekiplerinin yoğun çalışması neticesinde, çevre düzenini bozan ve görüntü kirliliğine yol açan yabani bitkiler tamamen temizlendi. Bu hamleyle sadece görsel kirlilik ortadan kaldırılmadı, aynı zamanda yaz aylarında haşere, böcek ve diğer zararlı canlıların barınabileceği doğal üreme alanları da yok edildi. VATANDAŞ İHBARLARINA HIZLI MÜDAHALE EDİLİYOR Çalışmaların kurumsal koordinasyon süreci hakkında bilgi veren Yeşil Alanlar Bakım ve Uygulama Müdürü Kerim Karataş, halkın taleplerine büyük önem verdiklerini belirtti. Vatandaşların yabani ot temizliği konusundaki bildirimlerini ve şikayetlerini 153 Çözüm Merkezi hattı ile belediyenin resmi sosyal medya platformları üzerinden kolayca iletebileceklerini aktaran Karataş, merkez sisteme düşen tüm ihbarların saha ekiplerine iletilerek en kısa sürede çözüme kavuşturulduğunu ifade etti. ÇEVRE TEMİZLİĞİ PROGRAM DAHİLİNDE SÜRECEK Manisa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kent genelindeki çevre temizliği ve estetik dokunun korunmasına yönelik benzer faaliyetlerin belirlenen takvim doğrultusunda devam edeceğini bildirdi. İlçelerin ihtiyaç haritasına göre şekillenen temizlik programı kapsamında, yeşil alanların bakım süreçleri ile ot biçme operasyonlarının periyodik olarak tekrarlanacağı ve halk sağlığını riske atacak hiçbir yapısal olumsuzluğa izin verilmeyeceği kurumsal olarak duyuruldu. İHA
Manisa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde çevre estetiğini korumak ve halk sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak amacıyla kapsamlı yabani ot temizliği gerçekleştirdi. Yunusemre ilçesindeki çalışmayla haşere oluşumunun önüne geçildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ekipleri, temiz ve düzenli bir şehir hedefi doğrultusunda temizlik faaliyetlerini sürdürüyor. Yunusemre ilçesinde yürütülen geniş çaplı operasyonda yol kenarları, parklar, yeşil alanlar ve kamu binalarının çevreleri yabani otlardan arındırıldı. Yeşil Alanlar Bakım ve Uygulama Müdürü Kerim Karataş, sorumluluk sahalarındaki tüm noktalarda temizlik mesaisinin kesintisiz devam ettiğini açıkladı.

HAŞERE VE ZARARLI CANLILARLA ETKİN MÜCADELE

Saha ekiplerinin yoğun çalışması neticesinde, çevre düzenini bozan ve görüntü kirliliğine yol açan yabani bitkiler tamamen temizlendi. Bu hamleyle sadece görsel kirlilik ortadan kaldırılmadı, aynı zamanda yaz aylarında haşere, böcek ve diğer zararlı canlıların barınabileceği doğal üreme alanları da yok edildi.

VATANDAŞ İHBARLARINA HIZLI MÜDAHALE EDİLİYOR

Çalışmaların kurumsal koordinasyon süreci hakkında bilgi veren Yeşil Alanlar Bakım ve Uygulama Müdürü Kerim Karataş, halkın taleplerine büyük önem verdiklerini belirtti. Vatandaşların yabani ot temizliği konusundaki bildirimlerini ve şikayetlerini 153 Çözüm Merkezi hattı ile belediyenin resmi sosyal medya platformları üzerinden kolayca iletebileceklerini aktaran Karataş, merkez sisteme düşen tüm ihbarların saha ekiplerine iletilerek en kısa sürede çözüme kavuşturulduğunu ifade etti.

ÇEVRE TEMİZLİĞİ PROGRAM DAHİLİNDE SÜRECEK

Manisa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kent genelindeki çevre temizliği ve estetik dokunun korunmasına yönelik benzer faaliyetlerin belirlenen takvim doğrultusunda devam edeceğini bildirdi. İlçelerin ihtiyaç haritasına göre şekillenen temizlik programı kapsamında, yeşil alanların bakım süreçleri ile ot biçme operasyonlarının periyodik olarak tekrarlanacağı ve halk sağlığını riske atacak hiçbir yapısal olumsuzluğa izin verilmeyeceği kurumsal olarak duyuruldu.

İHA

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.